Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Konečně už vím, co si představit pod pojmem dětský koutek... :D Je to paráda! To budou mít sousedi radost.

No hoši, včera to v rámci přepravy pultu nebyla žádná sranda ...

1.
Ráno sednu do auta a po otočení klíčku bylo zjištěno, že baterie je mrtvola. Bylo mi ale divné, že "šumí" reproduktory a je slyšet zvuk motorku větrání. Něco se tedy muselo v elektroinstalaci přes noc zprznit a baterie se tak pro start vyšťavila. Po otevření kastlíku s relé a pojistkami se z něj vylilo cca. 0,5 litru vody, takže bylo jasno - netěsnící těsnění čelního okna.:mad: Podle všeho se zřejmě před dvěma lety při výměně okna něco "pokazilo" (pánové v servisu poškodili ono těsnění a dále to neřešili) a včera nastal bod zlomu.:rolleyes: Bylo zřejmé, že voda tam byla delší dobu. Po třech hodinách demontáže kastlíku, jeho vysušování a následného startu pomocí bratrova auta se mohlo vyrazit pro pult.

2.
Po příjezdu s pultem před dům se před jeho vchodem strhlo sousedské pozdvižení, týkající se neustálých dotazů na to, co že to je za nábytek.

3.
Při soukání pultu do výtahu bylo zjištěno, že být 10-15 mm širší, bylo by třeba do desátého patra jít po poschodech. Takže, vyloženě "haluz".;)

4.
Nejhlučnějšími prvky jsou mechanismus voliče směru a brzdič BS-2. To ovšem platí jen pro noční šichty.:oops: Je ale snaha vše odhlučnit tlumícími vložkami.

5.
Jediná manželčina podmínka byla, aby "stroj" nebyl v době mimo službu vidět. Parcela pro jeho remízu je již tedy v obýváku vykolíkována, takže se bude již zítra stavět. Kdyžtak dám vědět, jak to dopadlo.

V každém případě je zajímavé, co se do kvartýru o výměře 59 m2 vše vejde. ;)

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
... Jediná manželčina podmínka byla ...

Davide, obdivujem pochopenie a božskú trpezlivosť Tvojej pani manželky ...

David Hájek napsal:
....
Jediná manželčina podmínka byla, aby "stroj" nebyl v době mimo službu vidět. ....
To mi připomnělo dobu školního mládí, když mi maminka říkala to samé, když jsem domů tahal můj první panel modelové železnice. Také jsem jej sklápěl a zakrýval závěsem. Jenomže maminky mívají víc pochopení než manželky. To jsem také viděl, jak s modely skončili ženatí kolegové z práce. Když někomu nějaké mašinky zbyly, tak jedině v nějaké tajné skříni, kde to jeho drahou polovičku nijak nedráždilo. :D

David Hájek napsal:
...

5.
Jediná manželčina podmínka byla, aby "stroj" nebyl v době mimo službu vidět. Parcela pro jeho remízu je již tedy v obýváku vykolíkována, takže se bude již zítra stavět. Kdyžtak dám vědět, jak to dopadlo.
...

Zdravím,
tak remíza pro Kocoura dokončena a mamčino přání tak splněno ... .:oops:

f87ae8b2fd81f60292c022001ba37fad.jpg
273171e6d588703ee30201c7fc128eef.jpg
5c6cc22ed4f3e422c4a4f2b7dc6d6d6f.jpg
904a90cee2d3c66c4dd476a53adf1dca.jpg

Jinak již několik hodin běží kocouří motor na volnoběh s tím, že zesilovač pouští do beden cca. 20 % svého výkonu. Zatím se nikdo ze sousedů třískáním na trubky topení neozval, takže po uspání prcka i manželky stroj ještě nahodím a nechám pobrukávat přes noc. Když to bude v klidu a míru i ráno, zítra se vyzkouší třetí stupeň. Holt, sousedé si musí zvykat postupně.:D

David

PS.
Nějak se mi již druhý den nedaří umístit fotografie vedle sebe, tak se omlouvám za jejich umístění svislé.:roll:

Davide...to už na tu zeď v rohu mužeš alespoň domalovat tu kabinu celou ne?...jak tak koukám trubky ani malovat nemusiš :D:D:D

Myslím že na fasáde mal byť umiestnený výfuk, to by bola iná paráda, taká správne rozštelovaná 742 čmudí ako štoker :-)

Hlavně aby si třeba neznalá návštěva nespletla kocouří remízu se sprchovým koutem. Je třeba remízu označit v souladu s příslušnými předpisy. Např. "Zákaz vstupu osob jež zde nekonají službu ani dozor", "Nepovolaným vstup zakázán!" a podobně... ;););)

Zbyněk Šemora napsal:
S tím křížkem na zdi to vypadá jako modlitebna. :)

Zdravím,
jaký křížek, těch si užiji dost až to se mnu sekne. Jde o dřevěného papouška, po zatažení spodního špagátku schopného simulace letu na místě. :oops:

Dnes si ze mě v práci dělaly srandičky i kolegyně, které rády upravují texty v babských časopisech. I když, uvedená část článku o tom, kdy že muži vůbec dospívají, v mém případě až tak nepravdivá není ... . :D

Třesky, plesky ...

David

Zdravím,
dnes ve vítkovické hale U6 provedena šestiměsíční periodická prohlídka kabiny/pultu stroje 452 013-6. ;) Za účast děkuji i Jirkovi Tovačovskému a dcérence ...

4ba9c27a35092a4bceb8339cbbfd831c.jpg

d5c117768757360ab01718ba520155ed.jpg

acbc72a1cca931b194aa1bc9258046ec.jpg

5cb5c0679947b7a64409e6b3cf7deab6.jpg

c648b0a8082cdb561f15e81617ecb48e.jpg

79c6fa41bcff4899f1ef6eac0aafec96.jpg

9894b88b90b112e9623eeb0df5825eda.jpg

6986b2f95ac728ad408a5934f89d0cb5.jpg

Jak je vidět výše, zácvik na stavědle Anežce ještě moc nešel - někdy chyběla síla, jindy zase výška. Zkusíme to znovu tak za tři roky.:oops:

Ovšem na mašině to bylo jiné kafe (zrovna se dobržďuje před Horní Suchou) ...

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/ana_fira.jpg

Bylo mi divné, že si od dubna na chod pultu/MSTS nikdo nestěžoval. Vyzpovídal jsem tedy přítomnou slečnu animátorku (průvodkyni) a bylo mi sděleno, že hardware jako takový je v pořádku. "Blbne" prý jen software, kdy například po několika hodinách ježdění před Přerovem zmizí koleje apod. Po restartu PC ale již vše znovu funguje. Holt, MSTS.:oops:
Před kabinou byla asi patnáctiminutová fronta, takže zájem o svezení je.

A to potěší. ;)

David

mikulda napsal:
Odkud je to stavědlo?

Nechám to badatelích.

Na štítcích je uvedeno od/do Nejdku a od/do Chodova. Nejsem v tom znalec, ale byl tam i menší stroj s vyobrazením jednoho zhlaví. Podle všeho tak asi hoši s sebou přibrali i věci ze zrušeného stavědla na nějakém tom zhlaví.

David

Back
Nahoře