Pulty - aky sa da zohnat, ako by sa dali ev. vyrobit, ...

Tak ako chcel by som to skúsiť, len pár tlačidiel a páčok ;) Potom by som urobil volant, spôsobom (myslím že tu, niekde na začiatku) dvoch mikrospínačov a podobným spôsobom asi aj BSE (BS2 a BS by išlo cez potenciometer, ale tomu sa vôbec nevyznám, neviem ako to zapojiť do PC atď..).

Tu je "názorná" ukážka ako by mal vyzerať volant :D

zapojenie_volantu_-_msts_railworks.jpg

Koľko že to máš rokov? Dúfam že už nie si škôlkar, hoci podľa tvojej názornej ukážky by som si tým nebol príliš istý.

Fakt vo photoshope robiť neviem, škôlkar nie som, mám 13 rokov, hovorte si čo chcete, ja si chcem iba splniť svoj malý sen mať doma nejaký kontrolér ;)

Snívať je dovolené. Ale najprv vyštuduj elektrotechniku, aby si vedel "len tak nejako" pospájať káble a potenciometre tak aby to aj nejako fungovalo.

Myslím, že na to, aby som zapojil mikrospínač na obvod z klávesnice, nepotrebujem vyštudovať školu.. Na tie potenciometre sa už budem musieť niečo naučiť.

Radšej si preštuduj Howkyho a Davidov pult o ktorom tu píšu.....Len tak jednoducho ako to ty popisuješ to asi nepôjde.....Potom ti ten inpult nepôjde do klávesnice, ale do kytek....

Howkymu som písal, či by mi to nevedel popísať detailnejšie ;) Ale veď kontakt z mikrospínaču do klávesnice a naopak nie je taký zložitý že nie? :D

Takže spôsob s klávesnicou zolhal, nejde mi prispájkovať kábel na kontakt na obvode z klávesnice :/ Takže nejaký nápad ako inak na to? :D

Musíš sehnat klávesnici na kterou jde pájet , na nové moderní to hold jde a nejde jak kterou . Sežen nějakou hodně starou klávesnici :-) A nebo budou vánoce zkusil bych kontaktovat ježíška jestli ti nenadělí Pokeys :D . Případně pátrej na netu, najdeš nějaké návody jak si vyrobit klávesnici k pc :)

Jinak jak u tu psal David dneska byl den železnice v Ostravě , tak jedno videjko z ježdění ke konci :)

Já funguji přes Xpader, kde se dá nadefinovat jakýkoli gamepad či joystick včetně režimu turbo,( rychlé mačkání kláves u krokování např. na 150/350 nebo vyhlazování terénu u stavění tratí :) ). Na ten volant by snad šla zprovoznit ta židovská hvězda, tvůj obrázek výše a zapojit to ne do klávesnice ale na joystick nebo funkční tlačítka volantu, kde v Xpaderu se to nadefinuje na klávesy A a D. To vůbec není špatný nápad, takové mechanické řešení.
Mít original pult je sice krásná věc, ale do pokojíčku je to nepraktické.

No na ten potenciometer chcem urobiť brzdič (večer pošlem screen, potenciometer si musím nalepiť patexom k doske, lebo som navŕtal o dva milimetre väčšiu džuru a na ten dám "páčku" akože brzdič :D )

Ďakujem za radu, hneď to idem vyskúšať! :)

Určite rozmontujem staré pedále, uvidíme akú sú tam tie potenciometre, potom Dako BS2 a volant ;)

Tak, v MSTS (respektíve Open Rails) to funguje krásne ale RW nič.... proste A D na klávesnici funguje ale cez tie dve páčky čo mám cez volant nič... :/

Back
Nahoře