No keď už len to ti chýba ku šťastiu, môžeme ti zaobstarať nejakú dominu ...Doly napsal:...Tak a ted do me bijte, ze jenom kecam a jeste jsem pro MSTS nic neudelal.![]()
Naposled editoval moderátor:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
No keď už len to ti chýba ku šťastiu, môžeme ti zaobstarať nejakú dominu ...Doly napsal:...Tak a ted do me bijte, ze jenom kecam a jeste jsem pro MSTS nic neudelal.![]()
tak to bití tedy néééééTax napsal:No keď už len to ti chýba ku šťastiu, môžeme ti zaobstarať nejakú dominu ...
Doly napsal:Tak jsem si zde všechno panove přečetl a žasnu nad vašima nápadama. Představy pěkné, ale realita žádnáPřemýšlel jsem nad tím a napadly mne 2 možnosti.
1- udělat mult mechanickej, tak jk to tu nekdo už posal.
2- udělat nějakej update do MSTS aby reagoval i na Joystick.
Ted mě ještě neco napadlo :?: . Víte jak funguje ten originální ovladací pult? Psalo se, že musi byt zapnute okno s hodnotama o vykomu a brzd (F5). A víte proč? No přece proto, že když to vypisuje hodnoty nekde na monitoru, tak ve hře to musí být někde vypočítano a nějakej výsledek odeslán na monitor. Tam to bude podchycené. Prostě: otočim pakou brzdiče do určité hodnoty, dejme tomu na 20 % účinnosti, potenciometr vyšle hodnotu (těch 20 %) a program kterej je spojen s ovladacím pultem vymyčkává příslušné tlačítko do té doby, dokud na tom výstupu ze hry není také těch 20%. To je ono pánové. A takhle by bylo možné udělatsi i doma ovládací pult. Potřeba je jenom 4x poteciometr 100K ( schema zapojení na gameportu je nastrance: http://www.aholubi.org/clanky/pedaly.php ) a trocha ruční práce a jepult odělanej. Jenže vemáme tenzatracenej program , kterej by ty hodnoty porovnávalPokud by si sním věděl nekdo rady, nebo již ho nekdo udělal (byl by na různých forech v zahraničí) tak jdu do toho. Udělal jsem ovladací pult s plynovou pákou a pedálama na leteckej simulato IL-2, tak co by ne na Train
Tak a ted do me bijte, ze jenom kecam a jeste jsem pro MSTS nic neudelal.![]()
Lord napsal:Je možné, že se mi podaří časem získat Raildriver Cab Controller a třeba ho přinesu na slezinu za rok, už jsem totiž byl na webu US výrobce v posledním objednávacím kroku pro objednávku výše zmíněného Controlleru (cena z USA po přepočtu 4.000,- Kč díky výhodnému kurzu dolaru), ale když před odbouchnutím objednávky na mě vykoukla cena za dopravu do ČR v ceně dalších 4.000,- Kč, tak jsem to všechno pěkně zrušil, protože za osmičku už by to bylo moc. Další pokus byl na britském webu zabývajícím se on-line prodejem, kde bohužel nebyli ochotni zásilku těchto rozměrů (rozměry jako vyšší klávesnice) dodat do ČR. Další pokus byl na amazon.de, kde by to bylo sakum prdum i s dopravou za 6.000,- ale bohužel zatím mají vyprodáno, nová dodávka je na cestě. Budu to nadále sledovat, protože když už jsem MSTS obětoval několik let života, tak ať to mám komplet i s ovládáním. Už teď si ze mě kámoši dělají srandu kvůli mému MSTS hobbytakže až jim ukážu ovladač, tak se asi složí
.
Bigfoot napsal:A ešte jeden pohľad na vec! Myslím si, že o taký Raildriver by určite malo záujem oveľa viac ľudí ako jeden, čo keby sa spravil prieskum, koľko ľudí by malo záujem a myslím si, keby sa objednalo aspoň 20 ks cena za dopravu na jeden kus by bola priaznivejšia! Čo Ty na to?! Je jasné, že pre toho ktorý by to realizoval by bolo vhodné poslať aspo 2/3 prebežnej ceny aj s dopravou. Ja by bol prvý záujemca okrem Teba Lord.![]()
milan_v napsal:Já si Raildriver koupil,právě přes German Railroads,cena i s poštovným byla 192 eura.Je to bomba,ale má to několik "mušek".Musí být zapnutý HUD (F5) v anglickém jazyce,a pomocný program který způsobuje škubání obrazu při jízdě.Na amerických lokomotivách funguje perfekně,ale český se mu nelíbí,musí se upravit eng soubory po vzoru původních lokomotiv a použít BIN 1.6 .
Ovládací program je z roku 2004,a je škoda že od té doby nebyla vydána aktualizace , která by škubání obrazu vyřešila.
Po upravách je jízda super.