Kdysi dávno jsem někde četl, že jeden fíra v penzi si koupil celé stanoviště vyřazené parní lokomotivy a instaloval si to do obýváku jako krb.
Ale pro účely MSTS bych asi žádné monstrum 1:1 nepreferoval. Stejně by to byla jen záležitost pro horních 10 tisíc s miliónovými platy

.
Jako pult vidím krabičku o velikosti klávesnice, vlastně by to vzniklo přestavěním klávesnice. Jelikož neexistuje synchronizace mezi MSTS a vnějšími zařízeními, ovládání bych viděl s pákovými spínači s vratnou pružinou, někde s polohami na obě strany. Ovladač kontroleru (volantu) by byl otočný přepínač bez aretace, aby šlo točit kolem dokola (různý počet rozjezdových stupňů různých řad) a pro ovládání lokomotiv typu 350 by byl trochu složitější přepínač na 5 poloh. 0 uprostřed. První jízdní poloha by odpovídala klasickému stisku klávesy D a druhá jízdní by spustila elektrický zdroj rychlých impulzů, aby šlo rychle nakrokovat na výkon. To samé opačná poloha ke sjetí z výkonu. Na brzdění by stačil přepínač s vratnou pružinou na obě strany a myslím, že by s tím šly ovládat všechny brzdiče.
Kdyby MSTS existovalo v letech, kdy jsem pracoval na dráze a dělal si elektronické pulty s pulsní regulací pro HO kolejiště, určitě bych něco v prototypu pro ovládání MSTS na slezinu přivezl. Tenkrát jsem věděl, kde se dají sehnat potřebné speciální přepínače a uměl jsem navrhnout všelijaké elektronické obvody. Po Praze bylo hodně tajných obchůdků, kde se dalo sehnat vše potřebné. V GM Elektronic, tam potřebné přepínače neseženete. Já si kdysi dělal ukazatel rozjezdových stupňů na HO ovladač z digitronů. Až s příchodem LCD jsem to vyměnil za tyto bezpečnější displeje. Přepínat v pultu 220V nebylo příliš bezpečné

Asi před půlrokem mi jeden známý slíbil, že mi připraví pro tyto účely klávesnici a navrhne potřebný generátor impulsů. Pro testování by to šlo provizorně ovládat samostatnými tlačítky. Ale bohužel, známý se už neozval.
Šel by někdo znalý a šikovný do toho?
Jedná se jen o vyhození kláves z USB klávesnice a vytažení na svorkovnici všech potřebných kláves pro ovládání MSTS plus generátor impulsů. Napájení zdroje impulsů buď s USB nebo externí zdroj. Dle spotřeby.
Byla by to bomba i jen s tlačítky.
Například by se na přepínač vyvedly i povely, které vyžadují současný stisk klávesy ctrl. Proto by některé spínače musely být dvoupólové.
Takové zařízení by bylo cenově dostupné snad pro každého.