potřebuju poradit

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mám jeden problém....
V aktivite potrebujem odpojiť vozne rady 010.Posunujem s lokomotívou 749.264.Vozne mám pripojené predným stanovišťom (spriahadlom).Zastavím, odpojím ich bez problémov (klávesa F9), ale keď sa pohnem znovu sa pripoja.Po opätovnom kliknutí na rozpojenie (za chodu)! sa mi ich podarí odpojiť a potom ešte vydávajú stále zvuk, ako keby ich stále pripojovalo a rozpojovalo.Na požiadanie zašlem testovaciu aktivitu, kde si to môžete prehliadnuť, ako sa hovorí na vlastné oči.... :eek:

Naposled editoval moderátor:
Mirec napsal:
Mám jeden problém....
V aktivite potrebujem odpojiť vozne rady 010.Posunujem s lokomotívou 749.264.Vozne mám pripojené predným stanovišťom (spriahadlom).Zastavím, odpojím ich bez problémov (klávesa F9), ale keď sa pohnem znovu sa pripoja.Po opätovnom kliknutí na rozpojenie (za chodu)! sa mi ich podarí odpojiť a potom ešte vydávajú stále zvuk, ako keby ich stále pripojovalo a rozpojovalo.Na požiadanie zašlem testovaciu aktivitu, kde si to môžete prehliadnuť, ako sa hovorí na vlastné oči.... :eek:

Stejný problém jsem měl kdysi s 742 a předním spřáhlem.....kdosi mi tady poradil, odvěsit a pak se veeeeeeelmi pomalu zkusit vzdálit od vozu....fungovalo to.....ale obecně má asi MSTS problém s předním spřáhlem....

Re: brzdy

JOHNZ napsal:
fíííííra napsal:
zdravim vsechny, se chci zeptat jestli mam zaradit vuz Bte a jemu podobne do osobnich vozu nebo rychlikovych, dekuji
Veľlko priestorové vozne z produkcie MSVS ako aj nemeckej a maďarkej (Bt, Bte, Bh, Bdt) patria jednoznačne k osobným (na šnelcug byh to nedával). Výnimku tvoria vozne radu Bp (u nás "červené" Bdt /no už som aj zelené videl/)

Bp (zelene) u nas jezdi pravidelne na rychlicich (dva roky zpet dokonce az do Furthu), jinak nejvic z Prahy na HK a take na Plzen, patrne i jinde. Bdt 279 pak jezdi napr. na rychlicich Kolin - Ceska Lipa.

Zdravím, mám dost divnej problém. U žádných vagonů se mi to ještě nestalo. Mám vlak (lok+4xos+5xCNL). Když se rozjedu, tak CNL vozy zůstanou na místě, zbytek se vydá vpřed. Ukazuje mi to rychlost, která je asi tak o polovinu menší, než ve skutečnosti. Při pohledu 1 nebo 2 jedu, pohled 3 mi ukazuje stále se nehýbající vagony CNL na původním místě startu. Kl. F9 ukazuje, že zapojeno je všech 9 vagonů. Nevíte někdo, kde hledat chybu? Já bych řek, že je to ve wag nebo s souborech těch CNL vagonů. Ale co s tím, nevím. Nezáleží to na trati, na lok ani na consist.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.volny.cz/svihalek/Images/Vlak.jpg

Řekl bych,že máš blbě nastavený eng u těch CNL vozů.Podle screenu máš za loko IC vozy,ty mají eng již zřejmě vyladěny.CNL vozy vidím poprvé,tento typ neznám a tak nevím,jak mají mít nastavený eng.Chyba je zřejmě v nastavení spřáhel,o tomto problému se na tomto foru již hodně psalo.Projdi si trochu forum a najdeš odpověď.

Petr Novák napsal:
Řekl bych,že máš blbě nastavený eng u těch CNL vozů.Podle screenu máš za loko IC vozy,ty mají eng již zřejmě vyladěny.CNL vozy vidím poprvé,tento typ neznám a tak nevím,jak mají mít nastavený eng.Chyba je zřejmě v nastavení spřáhel,o tomto problému se na tomto foru již hodně psalo.Projdi si trochu forum a najdeš odpověď.

Vozy - povětšinou - mají .wag soubory. :wink:

Jo, to mě už napadlo, protože se v tom rád vrtám...a pak se divím:-)...ale pro jistotu jsem si stáhnul znovu všechno ze serveru. A stejně nic. O těch spřáhlech vím, to ještě budu zkoušet. No nic, nejde o život, i tak díky.

PetrSv napsal:
Jo, to mě už napadlo, protože se v tom rád vrtám...a pak se divím:-)...ale pro jistotu jsem si stáhnul znovu všechno ze serveru. A stejně nic. O těch spřáhlech vím, to ještě budu zkoušet. No nic, nejde o život, i tak díky.

Ahoj, zkus se podívat v CB na tu tvojí soupravu, zda ti nehlásí nekompaktibilní spřáhla.
milo

Presne toto isté mi urobilo, keď som si stiahol ZSSK Bnp zo stránky http://www.train-sim.cz/ Vytvoril som si teda consist 750 + Bnp + Bnp + Bnp (posledný vagón bol ešte pôvodný zo stránok Filipa Havla, t.j. Ppoollll a Jacek na ňom nenastavovali jazdné vlastnosti, ale Frintovo spriahadlo som si dal ja). Zvláštne bolo, keď som sa išiel pripojiť. Cez prvé dve Bnp-éčka som preletel a do toho posledného som napálil .

Robo: Podľa mňa chyba bude v rozmeroch (ESD_Bounding_Box, Size, InertiaTensor, r0, "spriahadla"), resp. v ich vzajomnom vztahu. Nieco je nekorektne.

Kebarko napsal:
Robo: Podľa mňa chyba bude v rozmeroch (ESD_Bounding_Box, Size, InertiaTensor, r0, "spriahadla"), resp. v ich vzajomnom vztahu. Nieco je nekorektne.
No, k tomu bych se spíš přikláněl. Conbuilder žádnou chybu nehlásí. Ono je ještě zajímavý, že v jiným složení se to někdy rozjede v pořádku... :eek:

Problém spôsobuje aj vzájomný vzťah dvoch susedných vagónov (InertiaTensor, "spriahadla"...). Tak ako vlak ide po kolajniciach a výhybkách tak sa menia silové pomery ako na seba tieto dva vagóny pôsobia. Keď sa prekročí určitá hraničná medza tak dôjde doslova k "odstreleniu" vagóna. Toto som už zažil a bolo to tak ako hore uvádzam v rozmeroch.

Robo napsal:
Presne toto isté mi urobilo, keď som si stiahol ZSSK Bnp zo stránky http://www.train-sim.cz/ Vytvoril som si teda consist 750 + Bnp + Bnp + Bnp (posledný vagón bol ešte pôvodný zo stránok Filipa Havla, t.j. Ppoollll a Jacek na ňom nenastavovali jazdné vlastnosti, ale Frintovo spriahadlo som si dal ja). Zvláštne bolo, keď som sa išiel pripojiť. Cez prvé dve Bnp-éčka som preletel a do toho posledného som napálil .

Zde si dovolím trochu polemizovat. Vozy na výše uvedené adrese jsou několikrát testovány a několika lidmi mezi sebou vzájemně kontrolovány. I tak jsem jen lidé a občas se chybička vloudí, ale tato je většinou brzy odhalena a opravena. Chybu bych hledal jinde.

Trošku se tímto problémem zabývám a řekl bych,že problém je v tom,že vozy ze stránek http://www.train-sim.cz/ mají nastavené spřáhla,ESD a další parametry a vše je vyladěno,zatímco jiné vozy škoda mluvit,neodpovídají ani rozměry,natož správné nastavení spřáhel a to není maličkost.CB nemůže žádnou chybu v nastavení spřáhel a ESD a dalších parametrech vůbec nějak indikovat,umí totiž poznat jen typ spřáhla (Bar,Chain,Automatic).Ono v sestavení soupravy velice záleží na tom,jaké vagony se k sobě dostanou.Pokud chyba v nastavení je ještě v toleranci,nic se neděje.Pokud je chyba větší než tolerance,nastávají různé problémy,např,velké rozestupy mezi jednotlivými vagony či skupinou vagonů a další.Z toho je jen jedna cesta - nastavit správně všechny parametry a hlavně spřáhla a to i v default.wag.Bez toho budou problémy stále trvat.

Bob napsal:
Robo napsal:

Zde si dovolím trochu polemizovat. Vozy na výše uvedené adrese jsou několikrát testovány a několika lidmi mezi sebou vzájemně kontrolovány. I tak jsem jen lidé a občas se chybička vloudí, ale tato je většinou brzy odhalena a opravena. Chybu bych hledal jinde.

1. keď som vozeň stiahol, vôbec som nezasahoval do wag. a sd.
2. Občas sa u nich stane, že do "obehu" pustia zle nadefinovaný vozeň, však presne ako hovoríš "jsem jen lidé a občas se chybička vloudí". V skratke povedané, trvám na tom, že chyba bola u nich.

Robo

Mám pár dotazů.

K těm vozům jsi najížděl čelem či couval?
Ta 750 ti s jinýma vozama toto nedělá?

Jde totiž o to že přední spřáhlo obecně nefunguje tak jak by mnělo (jsou tam chyby v MSTS) a u toho co se připojuje (stojící vozidla) se z definice spřáhel bere v potaz akorát typ spřáhel a pak rozměry z SD souboru.

Ppoollll napsal:
Robo

Mám pár dotazů.

K těm vozům jsi najížděl čelem či couval?
Ta 750 ti s jinýma vozama toto nedělá?

Jde totiž o to že přední spřáhlo obecně nefunguje tak jak by mnělo (jsou tam chyby v MSTS) a u toho co se připojuje (stojící vozidla) se z definice spřáhel bere v potaz akorát typ spřáhel a pak rozměry z SD souboru.
Skin som stiahol ešte raz (včera večer) a už neboli komplikácie, ale odpoviem Ti na otázky
K vozňom som cúval. Viem čoho je schopné predné spriahadlo :-)
Konkrétne ide o 750 183 a tá je v poriadku.
Ale mimo tému. Super sa mi páčia Tebou ( a Jacekom) upavené nákladné vozne - šróbovka a koncovky. Neplánujete "prirobiť" aj vzduchové hadice ? Alebo osadiť na HDV 749,750 a 754 zásuvku/zástrčku na vykurovanie súprav, prípadne "prirobiť" kábel ne dvojčlenné radnie ? :-)

Robo

Co se týká vzduchových hadic tak jsem nad tím už uvažoval. Jediné kde bych je ale doplňoval by byl poslední vůz na konci a možná nezapojené vozy. U zapojených vozů je totiž problém s tím jak ty hadice rozumně rozdělit. Navíc mezi nárazníky toho zase tolik vidět není a obecně je to o počtu polygonů.
A k dalším kabelům u mašin - stejný problém jako u vozů. Mašiny se dost často používají i samostatně a pokud by z nich za jízdy trčely ty kabely ..... nebo aby z vozů trčely další kabely dopředu ...... no nevím, nějak se mi to nezdá už zase tak přijatelné při posunu. Je nutné se řídit i citem.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře