Polozky v souboru pohledu kabiny

Josef Vogeltanz

Pomocník strojvedoucího
Poradi me nekdo jaky ucel ma polozka "EngineData" v definicnich souborech kabin - *.cvf ? Jaky udaj by mela obsahovat a nakolik je dulezita?
Uvedu jako priklad kus vypisu ze souboru 242.cvf:

..
..
CabViewFile ( "../../common.cab/cab242/242right.ace" )
CabViewWindow ( 0 0 640 480 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 0.7 3 8.8 )
Direction ( 5 60 0 )
EngineData ( AcelaHHL )
CabViewControls ( 18
TriState (
Type ( DIRECTION TRI_STATE )
Position ( 196 423 32 32 )

..
..

Dekuji.

Mno, zrejme jde o vazbu na fyzikalni model vozidla......návaznost mezi ovládacími prvky v modelu a v cvf, vazba mezi rychlostmi ...alespon si to myslim....

Jsem také názoru, jako Martens, ze se jedná o data generovaná simulátorem podle .eng souboru. Tak jak je zapsaný odkaz na AcelaHHL by znamenalo, ze ta cd_242 pouzivá AcelaHHL.eng. Je to dolezité z hlediska vazby stavu/hodnot ovladacu v eng. souboru a jejich jednotlivých poloh v simulaci kabiny.

Me to spis zajimalo z pohledu funkcnosti a realneho chovani modelu. Pokud jde o ucel, souhlasim s vami. Ted jde spise o to, nakolik je polozka dulezita, protoze .eng soubory a .cvf soubory mohou byt ulozeny na zcela odlisnych mistech nez je puvodni schema MSTS. Viz. napr. "../../common.cab/cabXXX/XXX.cvf" atp. Ucel polozky je tedy jasny a co tedy dulezitost? Mam v obavu, ze v trainsetech se strukturou dle pana T a v pripade odstranene puvodni vozby MSTS (oboji je muj pripad) jsou udaje zapsane v teto polozce neplatne a tedy o nicem. Polozka patrne pocita s tim, ze soubor .eng se naleza v nadrazene slozce, jinak by se zde musela uvadet uplna cesta k .eng souboru.

Ahoj,chtěl bych se zeptat, která položka (předpokládám v .cvf souboru) určuje pohled z bočního okna lokomotivy "Klávesa 1+šipka nahoru". U některých cabviewu cizích lokomotiv je to totiž celkem neštastně nastaveno. Lokomotiva má vymodelované zpětné zrcátko a když si dám tento pohled, tak koukám rovnou do něj a dopředu není nic vidět. (např. při připojování vagónů) . U parních lokomotiv prozměnu koukám na sloupek okna, tak že z lokomotivou jedete tzv. na slepo. Díky

Ahoj, není to v cvf, ale v eng souboru......jde o proměnnou HeadOut ( zní to i logicky), kde jsou uvedeny souřadnice pohledu......tedy pokud se bavíme o stejném pohledu....

to Martens : určitě ano. Já hňup to hledal zase jinde než jsem měl. Taky mě to mohlo napadnout "HeadOut" :eek: :eek: :eek: Ale nenapadlo. Vřele Ti děkuji.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře