Cofixer a spřáhla

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ragulin napsal:
JOHNZ napsal:
Jeden drobný návrh pre ragulina do verzie 1.4:
Možnosť manuálneho určenia o aký model sa jedná.
To znemná že po kliknutí na neznámy model sa zobrazí ponuka s databázou cofixera a užívateľ si vyberie ktorý model to je ... a ono to už všetko samo vymení ...

Dobry napad, na tohle se urcite zamerim.
K tem PKP Apmz - ono je docela jedno, jestli je cofixer upravi s nepresnymi parametry nebo neupravi vubec. Ve vysledku, pokud je spojite s radne upravenym vozem, tak to sedet nebude tak jak tak. Ale mozna ze by se opravdu ty necentrovane vozy mely vyhodit, aby se to nepletlo mezi radne upravene. Docela by me zajimalo, jake mate osobni vysledky pri testovani rychlosti v prujezdu vyhybkami? U kolika uzivatelu se to zmenilo k lepsimu? :-)

Mluvím pouze za sebe a mohu říci,že se jízdní vlastnosti zlepšily,zkoušel jsem volné jízdy,vypnul jsem u mašiny motor a dojezd byl o hodně delší.

Cofixer

Nazdar všetci!Mám na Vás prosbu,nainštaloval som Cofixer,nechal som ním prebehnúť celý trainset /cca 2,5 GB/,avšak výsledok bol taký že niektoré ,hlavne osobné vozne boli spojené až po prech dvere a napr.niektoré cisterny boli brzdovými plošinami až na "sebe".A "čerešnička na dort" bola to že po spustení MSTS,resp. niektorej trate v režime "Prohlížet trat" mi odmazalo kolesá na niektorých rušňoch,napr. na ŽSR 752 070.Vie mi niekto poradiť,kde je problém?Vopred vďaka.

Re: Cofixer

duuso napsal:
Nazdar všetci!Mám na Vás prosbu,nainštaloval som Cofixer,nechal som ním prebehnúť celý trainset /cca 2,5 GB/,avšak výsledok bol taký že niektoré ,hlavne osobné vozne boli spojené až po prech dvere a napr.niektoré cisterny boli brzdovými plošinami až na "sebe".A "čerešnička na dort" bola to že po spustení MSTS,resp. niektorej trate v režime "Prohlížet trat" mi odmazalo kolesá na niektorých rušňoch,napr. na ŽSR 752 070.Vie mi niekto poradiť,kde je problém?Vopred vďaka.

Odmazanie kolies spôsobuje položka WheelRadius ( 0 ) alebo keď táto položka úplne chýba.

Re: Cofixer

duuso napsal:

Tohle všechno je způsobeno nejednotným Trainsetem.Cofixer umí opravit pouze ty vozidla,která má uložená ve svém definičním souboru.Jak je syntaxe napsaná,je uvedeno v návodu č.2 na úpravu spřáhel od p.Frinty.

Cofixer neni vsemocny, za coz se omlouvam :-) Vozidla, ktere upravi chybne, vratte zpet ze zalohy. Pripadne se taky muzete pokudit upravit parametry rucne podle navodu O. Frinty. Vozidel uz je silena hromada, navic nektery jsou nesoumerny, takze te rucni praci se stejne uplne nevyhne nikdo z nas.[/quote]

POZOR!!! Průser s Cofixerem. :roll:

Kdo jste si prohnal Trainset Cofixerem, skontrolujte si, máte-li v .eng souborech v sekci Engine() zachovánu funkci MaxVelocity(). Pokud zmizela a je v tom řádku Velocity (0.01m/s), pak vám nezbyde než ze zálohy doplnit zpět MaxVelocity() s příslušnou hodnotou. Pokud jste zálohovali! :eek:
Funkce Velocity() patří do struktury Coupling(). Nikde jinde nemá význam.

Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s )
Break ( 1.1e8N 5e8N )
r0 ( 80cm 150cm )
)

Velocity ( 0.01m/s )
)

MaxVelocity() vám omezí rychlost lokomotivy shora, není-li, pak se může chovat divně. V každém případě však tento údaj je potřebný pro určení rychlostní kategorie a správné fungování jízdních odporů v struktuře Friction(), pokud použijete pro dosazení správných hodnot dle J. Realmuta a program TS-FastFix.

Engine (
......
MaxForce ( 192kN )
MaxContinuousForce ( 121kN )
Velocity ( 0.01m/s )
MaxCurrent ( 590A )
WheelRadius ( 0.5m )
......
)

Raguline, je to tak? Neznám algoritmy Cofixeru, pokus se to, prosím, opravit.

Naposled editoval moderátor:
Tu sa ocividne jedna o nejaky pruser s Regularnymi vyrazmi, pretoze aj iny program, ktory ja pouzivam na upravy v trainsete (Search and Replace 4.8 - sice shareware ale je to najlepsie investovanych 400 Sk v mojom kratkom zivote). Ale ten to robi tiez ... takze hacik bude asi v standardoch RegEx alebo niekde inde ...

Spřáhla u 465.022

Pokud jste si někdo stáhl páru ČSD 465.022 a chcete doladit spřáhla podle p.Frinty, mám tu pro vás tip na hodnoty. Myslím, že toto nastavení vcelku ujde:

v eng lokomotivy
.
.
Size ( 3.2m 4.835m 12.65m )
.
.
Coupling (
Type ( Bar )
Spring (
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s)
Break (1.1e8N 5e8N )
r0 ( 25cm 150cm )
)
CouplingHasRigidConnection ()
Velocity ( 0.01m/s )
)

Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s)
Break (1.1e8N 5e8N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)

.
.

v sd lokomotivy

ESD_Bounding_Box ( -1.6 0.9 -6.325 1.6 4.835 6.325 )

ve wag tendru

.
.
Size ( 3.12m 3.98m 7.717m )
.
.
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e6N/m )
Damping ( 2e6N/m/s 2e6N/m/s)
Break ( 5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 80cm 150cm )
)

Velocity ( 0.01m/s )
)

Coupling (
Type ( Bar )
Spring (
Stiffness ( 7.5e6N/m 1e6N/m )
Damping ( 2e6N/m/s 2e6N/m/s)
Break ( 5.2e6N 5.2e6N )
r0 ( 25cm 150cm )
)
CouplingHasRigidConnection ()
Velocity ( 0.01m/s )
)

v sd tendru

ESD_Bounding_Box ( -1.56 0.9 -3.8585 1.56 3.98 3.8585 )

Tendr je symetrický, lokomotiva bohužel nikoliv. Proto bylo nutno zvolit u spřáhel mezi loko a tendrem nestandartní hodnoty. Při připojování soupravy "na tendr" se chová korektně, při připojování soupravy na čelo lokomotivy nejprve dojde ke "vjetí" čela lokomotivy do soupravy, po spřažení lokomotiva "odskočí" na správnou vzdálenost "nárazník na nárazník". Jinak to nejde :cry: , viz návod p.Frinty.

Honza U.

Je nějaký prográmek kterým by se dal sjendotit typ spřáhel v trainsetu? Pro zjednodušení používám jeden typ spřáhel pro celý MSTS. Nějakou nedávnou instalací (mám podezření na trať Timákov - Podhůří) mě zkolaboval MSTS a musel jsem půlku věci natáhnout znova.
Nebo budu muset všecko projít a ručně předělat?

ja sem použil ten Cofixer, a nemuzu rict ze bych byl primo nadseny. protoze, nektere vozy v poho ( B ), alle jine vozy (BDs,..) vubec nic, tak sem vratil puvodni TRAINSET, A zkusim to udelat ruco

fíííííra napsal:
ja sem použil ten Cofixer, a nemuzu rict ze bych byl primo nadseny. protoze, nektere vozy v poho ( B ), alle jine vozy (BDs,..) vubec nic, tak sem vratil puvodni TRAINSET, A zkusim to udelat ruco
Záleží,jak máš napsaný Trainset a protože ne všechny vozy jsou v definičním souboru Cofixeru,se může stát,že Cofixer některý model nenačte.Prostuduj si podrobně návod k úpravě spřáhel,dá se stáhnout např. u p.Šemory

Ja neviem, písal som to už 20x:

:!: :!: :!: :!: :!: VÝSTRAHA :!: :!: :!: :!: :!:
:!: Nepoužívajte program Cofixer, pretože jedným z jeho vedľajších účinkov je odstránenie položky maxvelocity z .eng súborov :!:
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře