HW podpora

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyněk Šemora napsal:
1. má někdo problém se zvukovou kartou Soundblaster Audigi?
zvuk trakčních motorů u 451, 362, atd začíná zvukem odpovídajícímu rychlosti 40km, který monotoně zní do uvedené rychlosti a až od této rychlosti je vše OK, zvuk je dál úměrný rychlosti. Jinak všechny ostatní zvuky jsou OK.
Jinak chci jen potvrdit, že nové železo na dvoujádrovém Pentiu3,2giga, 500MB Grafika ATI, 2x1Giga RAM je MSTS úplně jiné kafe. (základní deska GIGABYTE 8I955X-P i955X).
V aktivitě jsem MSTS ještě pořádně neotestoval, ale namátkově je FPS výrazně vyšší. Editor je pohádka. Databázové objekty se ukládají mnohem rychleji (dříve jsem po save stačil uvařit kafe). Když otevřu editor v Praze, stačí zamávat myší. Obraz je bez viditelného trhnutí. V původním železe fps spadne na 0. Problém je jen v té zvukové kartě, kterou jsem už vyměnil.
.

Ja mam Audigy 2 ZS a problemy se zvukem jsem nezaznamenal, rekl bych ze to bude zalezitost ovladacu, protoze Creative je tim proslula :x Pokud pouzivate alternativni KX drivery, s tema muze byt ve hrach problem...
Co se tyka desek Asus, tak obecne plati ze pro Intel platformu jsou to vynikajici desky, ale pro AMD je to horsi...Ale pokazit se muze jakakoliv znacka....Gigabyte jsou pomerene spolehlive, ale nejsou moc OC friendly, proto mam DFI (ale i ona ma sve slabsi chvilky)...
Jake mate na te nove sestave FPS ve velkych stanicich s trafficem?

Já mám již třetí desku ASUS v třetím PC a nikdy jsem si na ni nemohl stěžovat,má velké rezervy na přetaktování a časté update BIOSu.Ani nevím,kolikrát jsem již updatoval BIOS přímo z prostředí Windows a nikdy jsem neměl za použití záložního zdoje problém.Pokud někdo měl s těmito deskami problémy,tak zřejmě natrefil na vadný kus,což se může stát u všech značek.Zvukovou kartu nepoužívám,jelikož má integrovaný zvuk 5.1,což MSTS stejně nezvládne,tak odpadá problém s ovladači.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Zatím všechny odpovědi jsou mimo mísu.
Takže znovu:...
Takže znovu:
Přeinstaluj nejdříve ovladače základní desky a potom zkus jiné ovladače pro zvukovku.
Se základními deskami problém není. Když jsem zvukové karty vyměnil, tak se vyrošádovala i tato závada ve zvuku.
Jak je starý ovladač u té nové zvukovky nevím, instaloval jsem jej z CD, ale preventivně stahuji aktuální ovladač z Creative.
Neřešil bych to, ale zajímá mne v čem je závada, protože se tohle může stát komukoli z nás. Od toho je tohle fórum, aby zde každý uživatel našel řešení svých problémů.

Ohledně FPS ve hře, číslo Vám nic neřekne, protože je nutné porovnávat stejné nastavení v MSTS a stejné aktivity. Ale zkusím to porovnat se starým a novým PC. Pokud si povypínáte stíny, FPS vyletí na dvojnásobek. Například.

Tak jsem po 4 hodinách stáhl po mobilu 55 MB nového ovladače na zvukovku a funguje to. Problém vyřešen. Takže i na starou hru jsou třeba nejnovější ovladače (nikoli originál dodávaný na CD.) :lol:

Ale stále mi vrtá hlavou, proč nefungovalo MSTS s ovladači na CD. Po nainstalování aktuálních ovladačů jsem jen tak zběžně kouknul do nastavení a kvalita zvuku nebyla na maximum, tedy ne 24b, ale 16. Jestli náhodou zde nebyl zakopaný pes. Při instalaci z CD se asi nastavila maximální kvalita zvuku a MSTS tohle nezná, proto se zvuky zřejmě nechovaly korektně. Večer se to pokusím nasimulovat. Bude to sranda, jestli problém je v tomto.
Projevovalo se to i tak, že kontroler 451 měl takovou divnou barvu zvuku, jako by se to ozývalo pod peřinou.

Jen tak na okraj, zvuk jsem testoval z Pardubic do Rosic na instalaci BP71.1 a úplně jsem se vyděsil, jak to tam dřív vypadalo. Současně už opravu jedu do Rosic. Vlastně nejen do Rosic. (ale to neříkám, že bude úplně hotovo) Aktualizace trati 72 asi bude stát za to. (po víkendu)

Zdeněk Itterheim napsal:

Ja byla puvodní sestava? Abychom mohli posoudit rozdil... Predpokladam ze asi grafika zustane ze stareho PC, pokud chcete desku s AGP... ?
Ted je období prichodu noveho "zazraku" od Intelu a AMD na to reaguje brutus poklesem cen. Uplne nejlepsi z hlediska budouciho vyuziti by bylo asi pockat na konecnou cenu Intelu...Ale vse je o penezich... A taky pro jaky ucel krome MSTS ten PC bude...

To: zarkow

Původní sestava: deska Asus P4PE -X/TE, gr. Radeon 9600 XT 256 MB, RAM 500+256, HDD 40+120, a pak mechaniky.

Odhadli jsi dobře že jsem chtěl si ponechat grafiku, tedy skoro vše, a vyměnit procesor a desku. U alzasoft maji teď slevy na procesory, a czechcomputers měli desky ve výprodeji.

jen jste nenapsal puvodni procesor...
Pokud byste chtel opravdu vykonny upgrade, pak bych doporucil nove Core duo od Intelu...Uz se pomalinku zacinaji dostavat do obchodu. (cena 5,5-7tis levnejsi varianty, ale pujdou urcite velice dobre taktovat))Ale to znamena krome desky take RAM a grafiku....protoze ta soucasna by byla brzda. I s tim pripadnym AMD 3xxx + bude 9600XT slaba. Ale druha vec je, zda krome MSTS hrajete i jine hry...A nebo jeste zavcas se podivat po dvoujadrech Athlonu napr. X2 3800+ nebo X2 4200+(cenove podobne jak Intel)nemusel byste kupovat nove ramky. Ale pozor, jestli mate 512tku a 256tku, ty spolu chodit v dualu nebudou...
btw? Budete chtit i taktovat?

Jestli teda nechcete do PC vrazet moc penez, vemte AMD 3200+ k ni toho Gigabyta. Jeste bych doporucil 2x 512 RAM 400DDR do dualu a mate na chvilku vystarano...Vykonovy rozdil u procesoru urcite poznate, ovsem ve hrach bude limitem graficka krata

zarkow napsal:
Jestli teda nechcete do PC vrazet moc penez, vemte AMD 3200+ k ni toho Gigabyta. Jeste bych doporucil 2x 512 RAM 400DDR do dualu a mate na chvilku vystarano ...
Presne tak, na chvílu. Inak rozumnejšie riešenie sú nové Intel Core2Duo + DDR2 667 alebo 800 MHz

Kto používa grafiku ATIRADEON 9600 PRO 128MB?Mohli by ste mi napísať verziu ovládačov,ktoré používate?Mám verziu 12-038 (8.162) a v MSTS to robí neskutočné veci (najprv sa pomiešajú textury,potom začnú postupne miznúť a pod. až vidím len svetlá z lokomotívy).Dosku mám ASUS P5P800,2x512MB RAM,CPU INTEL 2.66 GHz.Poprípade poradte nejakú verziu..momentálne mám nainstal "rad_w2kxp_omega_38291".Dakujem.

Tak tohle si urcite prectete a bude vam lépe.

Pramen - Škoda

Jedna fakt úžasná diskuze o zlepšení HW vašeho PC
Lidská blbost je fakt bezedná...

|Datum vložení: 19.8.2005 12:31:28
|Celkem odpovědí: 573
|
|Ahoj. Chtěl jsem se zeptat ohledně zvýšení kapacity HDD. Mám
|doma HDD 200GB a na internetu jsem našel návod jak fyzicky
|zvětšit jeho kapacitu až na 300GB. A to tak že se trošku
|povolí ty čtyři šroubky co drží ten plech. Tím by se měl
|zvětšit prostor uvnitř a tím pádem by se tam mělo vejít více
|dat. Nemá s tím někdo zkušenost?
|
|Ano,ale opatrne!
|Zhruba to vychazi 1/4 otacky = 23,7 MB ale musis je povolit
|vsechny stejne,nesmi tam byt tenmer zadny rozdil.Pozor,pokud
|je povolis moc ze to uz prekroci o 100% puvodni velikost HDD
|tak dojde k takzvanemu osviceni dat a tim padem k redukci
|pouze na 50% puvodni velikosti HDD ktera uz nejde opravit
|
|Já jsem to zkoušel na jednom staršim harddisku (1,2GB) a po
|půl otáčce všech šroubů se nic nedělo, ale když jsem pak
|povolil šrouby ještě o kousek, tak už mi vůbec nenaběhnul
|počítač. Zašrouboval jsem teda šroubky zpátky,ale pořád to nefunguje.
|Dělal jsem to v temné komoře, takže k osvícení dojít nemohlo.
|Je nějaká možnost, jak z toho harddisku dostat aspoň těch 50%
|původní kapacity?
|
|Ja jsem to zkoušel a nic...Že vy mi tady kecáte? akorat mi nejede PC
|
|Já bych ty šroubky nadstavil delšíma ,tím vznikne prostor i
|pro 400 GB !!!!!!! Vyzkoušeno!!!!!!!!
|
|Jiste, a pokud HD otevrete uplne, bude bezpochyby automaticky
|naadresovan veskery jeho okolni prostor a pripraven k zapisu
|prakticky neomezeneho mnozstvi dat
|
|Vrtákem 6 mm navrtáš HDD ze strany do otvoru zasuneš brčko a
|foukneš. Záleží, jak silný máš dech. Dá se to nafouknout o 75%
|původní kapacity.
|Nakonec se dírka rychle ucpe a zalepí žvýkačkou, aby dofouklé
|GB neutekly.
|
|Si tu z toho niektori robite srandu, ale naozaj to ide vy lamy!
|Staci srobovak, pevnu ruku a system. Srobky treba povolovat na
|kriz po polotacke (Staci dva zavity, viac by som neriskoval,
|neskor hrozi strata dat). Po povoleni treba disk sformatovat s
|parametrom big, cize napr. format c: /big
|
|Mne sa takto podarilo zvacsit 80GB Maxtor na 160GB!!! Ale to
|uz je extrem a a bola s tym babracka, je to povolene fakt na
|doraz a radsej vsetko zalohujem na diskety, ALE STALO TO ZA TO!!!
|
|Jo,zkusit se to může,hlavně napřed zazálohovat těch 200GB na
|diskety!! Stačí na to asi jen 140 000 disket. A formátovat je
|lepší s parametrem format/superbig.
|

Díky Zdeňku za hezké občerstvení hned po ránu,je vidět,že lidská blbost nezná mezí...

Naposled editoval moderátor:
Proto bych se na problém s počítačem nikdy neptal v žádném cizím foru a založil jsem tenkrát rubriku zde "počítačová poradna všeobecně".
Zdejší lidi už znám a díky slezině mnohé osobně a je mi jasné, čích odpověď mohu pokládat za odbornou a od koho mohu čekat blábol.
Tato ukázka je sice ve smyslu "hloupá otázka a ještě hloupější odpověď", ale jako varování je přímo čítanková.

Vážení, řeším dilema zda si koupit pevný disk s kapacitou 160 GB od značky Seagate nebo od Western Digital. Co je podle vašich zkušeností lepší?

VáclavS napsal:
Vážení, řeším dilema zda si koupit pevný disk s kapacitou 160 GB od značky Seagate nebo od Western Digital. Co je podle vašich zkušeností lepší?

Western Digital ... Ja osobne som mal len WD, až raz som bol "donútený" zobrať Seagate Barracudu, pretože som nechcel čakať jeden deň a po 6 mesiacoch som ho reklamoval.

VáclavS napsal:
Já byl leta Segatovej. Chodí velmi tiše a spolehlivě. Mám jich dodnes celkem 6 a šlapou jak hodiny. Odešel mi jen jeden a to notebokový. Ten jsem před třemi lety vyreklamoval a dodnes slouží v notebooku, který běží téměř 3 roky nonstop.
V novém PC doma před dvěma lety mám WD. Ten sice také šlape jak hodiny, ale už není tak tichý, je slyšet každý pohyb myši po ploše. WD mám tři SATA a hlučný je jen jeden. Navíc ten hlučný má špatné senzory a teplota ukazuje o 30 stupňů víc než je skutečná.
Pokud mi v historii odešly některé další hardisky, tak to byl IBM a dvakrát WD. (tenkrát měl kapacitu 2 giga, takovou velikost si už dnes nikdo neumí představit :D )

Back
Nahoře