JOHNZ
Na toto som prišiel už dávno (a myslím, že som to tu aj napísal). Ale o to teraz nejde.
Chcel by som Taxa doplniť, a to o to, aby si všetci tí, čo budú chcieť takto doplniť svoju zostavu, by si mali dávať pozor, aby kúpili PLNOHODNOTÚ zvukovú kartu (eda takú čo si všetky výpočty robí sama) - sú to všetky karty od Creative, tých zopár od Matroxu a nejaké iné (spravidla drahšie). Lacné zvukové karty od ázijských výrobcov môžu byť iba zvukové čipy, ktoré sa chovajú rovnako ako integrované zvukovky. Ich kúpouNIČ NEZÍSKATE, ledatak kompatibilitné problémy. Kedykoľvek na zvukovke uvidíte AC97 tak tú NEBRAŤ!
Zamenil som v PC integrovanú softvérovú "zvukovú kartu" AC 97 za hardvérovú Creative SoundBlaster 128 a výsledok je takýto: na trati Zvolen - Šurany sa mi v stanici Nová Baňa súprava ČSD 477.0 + 6x os. vagón pohybovala na hranici 12 FPS s občasnými pádmi na 6 - 7 FPS a mimo stanice v husto osadených miestach to vyliezlo tak na 15 -17 FPS ... Po dosadení SoundBlastra sa to zmenilo takto: V celom rozsahu sa FPS zdvihlo o 2 - 5 s tým, že prestali drastické poklesy. Takže stanica zhruba 15 - 17 FPS, mimo stanice rôzne od 19 cez 21, 25 až do 30 FPS. A trať ŽSR150 dáva PC-čku riadne zabrať ... Hardvérová zvuková karta odľahčuje procesor PC od zbytočných výpočtov ... aj keď toto sa viac prejaví u slabších PC, tie výkonnejšie, okolo 3 GHz a viac to až tak nepocítia. Ja som to učinil na intel P4/2400/533 a malo to zmysel. Ešte pre zaujímavosť, jazdím v rozlíšení 1024x768 v 32 bitovej farebnej hĺbke, viditeľnosť a kvalita textúr na maximum, VGA ATI Radeon 9200, 128 MB, 128 bit.
novotnypepa
Tak jsem dokončil testování všech aktivit tratě p.Šemory a myslím, že asi zainvestuju do koupi 64bit systému (zátím nevím kolik za něj budou chtít). Podařilo se mi legálně sehnat trial verzi na 180dní. Veškeré aktivity chodí bez problému. MSTS se načítá něco přes 3 minuty. Jediný problém je, že OS je v angličtině a MSTS musí být také. Prostě hacky a carky se mu nelíbí. Kdo vlastíte 64bit procesor tak to stojí za úvahu. Stačí se zaregistrovat u Billa a pošlou Vám cd key a odkaz na stažení. Jen stále řeším jak OS dostanu na disk SATA. Ovladače co jsem měl u základny mi nechodí.
Tak jsem taky udělal. Zvolil jsem aktivitu Echva a nestačil jsem se divit. Na win xp sp2 jsem se dostal s fps tak okolo 6 max 7. S win xp 64bit 16 - 17 na tom samém compu! Jěště dodám, že jsem sehnal jen HDD 10Gb 5400ot UDMA 4 což je ata 66!!! Nevím proč ale stále se mi nedaří mu vnutit disketu s ovladači pro SATA, přitom na cd je vše rozděleno na sys 32 a 64 i ovladač na SATA. Kdyby s tím někdo měl zkušenosti tak radu uvítám. Jěště dodám fps na volné trati 60, protijedoucí souprava to klesne na 45 a třeba Brno nebo Třebová 17 až 20 záleží na provozu. Ale pod 15 mi to nespadlo. Pokud někdo nevěří uveřejním obrázky. A má to ještě jednu vadu 64bit xp jsem stáhnul z netu a mám jen 14dní na zkoušku pak???
Mirec
A na vašom notebooku to v reále MSTS ide v pohode?
Zbyněk Šemora
Jako test Hardware bych volil aktivitu Echva. Kde MSTS musí načíst celkem 30+30 vysokopolygonových Eas.
Jakmile začínám sunout, mám fps kolem 7. na obou počítačích
Doma Athlon 2800 Barton/1024MB/400 ram, ATIRADEON 9600PRO/128,
Do práce jsem po havárii koupil něco podobného jak vzpomínal TAX, Asus P4P800-X (2700 kč) , 2x 512 MB Dual DDR400, dál už jsem slabší s původními VGA ATI Hercules 9000 128 MB, HD standartní Segate a procesor P4/2000mHz. Možná by duální SATA disky a procesor 3giga stály za hřích. K tomu výkonnější grafiku......musím ještě prodat pár kol a mohu o tom přemýšlet. Letošní sezona díky divnému počasí nic moc.
PS. Můj notebook (Celeron 2,4Giga) a MSTS, to jde dohromady s bídou jen v editoru.
Asi ne. Sehnal jsem 64bit xp sice anglické ale to mě příliš nevadí, pokusím se nainstalovat msts pod 64bit systém a uvidím, výsledky testu samozřejmě zveřejním. Takový test jsem dělal i s programem na stříhání videa a výsledky mě překvapili nárůst výkonu tak o 30%. Jenže jsem měl půjčený IDE HDD. V pc mám SATA a pod 64 bit systém nemám ovladače na SATA.
Amazon
Tohle se tady už řešilo mockrát...takže moje pc AMD AthlonXP2800+ (2.083GHz), MB Asus A7N8X-E, 512MB RAM 333MHz single, GeForceFX5900ultra, HDD WD 40MB uATA 7.200 RPM...v Brně mám 7FPS, ale pouze asi na dvou místech, jinak 10-12...ostatní větší stanice kolem 15-ti FPS...v průměru bych viděl FPS kolem 25-35...na volnějších místech i 60...takže....opravdu AMD64 tak pomáhá?
Tax
Krátkodobý pokus s PC pre MSTS ukázal zaujímavé skutočnosti. Zostava: P4/3000, doska Asus P4P800 DL, 2x 512 MB Dual DDR400, VGA ATI Radeon 9600XT 256 MB, harddisk 2x WD Raptor 74 GB 10.000 RPM v režime Raid 0 ( stripping ). Mašina fičí úžasne rýchlo, načítanie hry prebehne očividne rýchlejšie, FPS veľmi dobré okrem veľmi zastavaných úsekov ( ČT, Brno, niektoré úseky ŽSR 150 ... ) ... ale MSTS naozaj nepomôže ani superpočítač, pretože engine hry nie je schopný využiť vyšší výkon, a tak nie každá preinvestovaná koruna prinesie kýžený efekt ... ale aj tak, takáto brutálna mašina viditeľne nemá až tak moc problémov, ako PC na úrovni Celeron/Duron pod 2000 MHz. Tá dvojica diskov na Serial ATA Raid 0 urobí svoje, aj keď ostatné železo už nebolo až také extra. Len škoda, že som si ten stroj nemohol nechať nafurt ...
novotnypepa
Jmali napsal:
OFF TOPIC
AMD 64 vřele doporučuji, proti původnímu Duronu mi prudce zvedlo výkon
ON TOPIC
Je to fakt,na původním ATHLONU 1200, 512 RAM i po vypnutí všech detailů MSTS nestíhal. Ale po výměně "Železa" na AMD 64 3000+, a 1024 dualDDR, je to prostě nádhera.
Mám tenhle procík taky, ale pamětí jen 512 v dualu. Výkon se sice zvíšil, ale taková Třebová nebo Brno při provozu tak 6 snímků. Bude už jen problém grafiky ATI 9200 128MB co?
Jmali
OFF TOPIC
AMD 64 vřele doporučuji, proti původnímu Duronu mi prudce zvedlo výkon
ON TOPIC
Je to fakt,na původním ATHLONU 1200, 512 RAM i po vypnutí všech detailů MSTS nestíhal. Ale po výměně "Železa" na AMD 64 3000+, a 1024 dualDDR, je to prostě nádhera.