HW podpora

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Myslím že Johny to popísal celkom dobre.Ešte by som ti doporučil vybiť statickú elektrinu (napr. o ÚK, zárubňu dverí a pod.) aby si nepoškodil RAM moduly.Ono to znie zložito, ale dá sa to.Myslím že sú to zbytočne vyhodené financie dať si to urobiť v predajni.Teda pokiaľ by za prácu nebrali nič.Ja som si do notebooku kupoval takisto RAM-ku a myslel som si že aká veda to bude a išlo to. :wink: A stolné PC majú oproti notebookom v tomto obrovskú výhodu.

Myslím,že stačí aby si dal program EVEREST Home Edition a ten zobrazí veškeré údaje o počítači a nemusí se šroubovat žádnej šroubek.Tím,že se vyšroubujou ty šroubky, tak se zároveň ( téměř vždy ) poškodí blomby a pak už by nemuseli uznat záruku.

Matýsek napsal:
Myslím,že stačí aby si dal program EVEREST Home Edition a ten zobrazí veškeré údaje o počítači a nemusí se šroubovat žádnej šroubek.Tím,že se vyšroubujou ty šroubky, tak se zároveň ( téměř vždy ) poškodí blomby a pak už by nemuseli uznat záruku.
Matýsek, ale program Everest ti len zistí údaje o PC (ako hovoríš), prípadne aké maš verzie ovládačov, značky matičných dosiek a pod.Ale keď si chceš zväčšiť RAM-ku musíš počítač otvoriť.Ak tam máš blomby, tak samozrejeme jedine dať si PC rozšíriť v predajni, v opačnom prípade ti padá záruka.Ale napr. na mojom notebooku som nemal žiadne blomby, rozšíril som RAM-ku a hotovo.

HW

Zdravím.
Menší problém.
Hrál jsem MSTS vcelku optimálně i na mém novém kompu AMD Athlon 64 3700+(2,2GHz) 1536 MB RAM a graf ATi Radeon X 600(256MB)
a teď sem si různě hrál s detaily a už moc nic výkon nepodává.

Takže se Vás lidičky ptám- jak byste si nastavili MSTS na této
sestavě?

Vasek: Keď to comp utiahne tak samozrejme všetko na maximum. Ak by to padalo tak pomaličky uberať. (tiene, odrazy svetiel, dyn. tieňovanie, rozlíšenie monitoru, 32bit na 16bit, ...)

Re: HW

Vasek napsal:
Chci se ještě zeptat? Která trať je náročnější na PC trat Blava-Praha nebo trat 321?
Pokud můžu mluvit za sebe, tak na 321 mám daleko nižší FPS než na Blava-Praha - na tomtéž kompu

Pokiaľ môžem za seba hovoriť ja, o čosi málinko môj PC zvláda Martinovu 321-ku.Najviac som sa divil na aktivite EC 104 "Sobieski" - Přerov slušne zaprataný a šlapalo to na výbornú. :eek: Keď to porovnám napr. s Břeclavom, pri tej istej zostave vozidiel neviem, neviem či by sa to udržalo.Možno áno, možno nie.Ale napr. v Českom Tešíne mi to zvyklo padať, ale to bolo možno aj aktivitou.Suma sumárom, keby som si mal vybrať medzi BP a 321 tak by ma asi trafil šlak, nakoľko obe sú na veľmi vysokej úrovni a defacto na seba nadväzujú a to ich robí ešte zaujímavejšie, hlavne keď sú pokope.

Naposled editoval moderátor:
Dá se někde najít jakou aktualizaci jsem instaloval naposledy do tratě praha-břeclav. Já jsem ted chvilku neinstaloval a nějak jsem to zapoměl

jara napsal:
Dá se někde najít jakou aktualizaci jsem instaloval naposledy do tratě praha-břeclav. Já jsem ted chvilku neinstaloval a nějak jsem to zapoměl
Ano, dá se to najít. Info o čísle aktualizace je v trk souboru tratě. Jinak v MSTS to najdeš v popisu trati vlevo dole.

Martens napsal:
jara napsal:
Ano, dá se to najít. Info o čísle aktualizace je v trk souboru tratě. Jinak v MSTS to najdeš v popisu trati vlevo dole.
Ešte doplním Martina - dá sa to zistiť aj v TrainStore a Activity Moveru nakoľko tieto informácie si tieto programy ťahajú.A vôbec netreba zapínať MSTS.

Dík kluci už to mám. Poslední aktualizace 67. To mám co stahovat. Hold od srazu jsem na to kašlal

Fatal Error S302

Zdravím všechny, potřeboval bych pomoc od zkušenějších IT borců. U pár add-onů (ProTrain 9 třeba) se mi poslední dobou vyskytl problém při instalaci. Spustím instalaci (nebo se spustí sama), vyberu jazyk, proběhne rychlé okno (příprava instalace) a pak naskočí hláška "Fatal Error S302: Setup cannot find setup.inf". Přitom když to zkouším instalovat na notebooku, tak jde vše v pohodě. Včera jsem přeinstaloval XP SP2, dělalo mi to předtím, ale dělá mi to i teď na úplně čisté instalaci, ať to pouštím z CD nebo to zkopíruju do PC. Kdybyste někdo alespoň tušil, kde by mohl být zakopán pes, tak by mi to moc pomohlo. Klidně napište, jaké další info byste ode mě potřebovali k lepší identifikaci problému.

Re: Fatal Error S302

Lord napsal:
Zdravím všechny, potřeboval bych pomoc od zkušenějších IT borců. U pár add-onů (ProTrain 9 třeba) se mi poslední dobou vyskytl problém při instalaci. Spustím instalaci (nebo se spustí sama), vyberu jazyk, proběhne rychlé okno (příprava instalace) a pak naskočí hláška "Fatal Error S302: Setup cannot find setup.inf". Přitom když to zkouším instalovat na notebooku, tak jde vše v pohodě. Včera jsem přeinstaloval XP SP2, dělalo mi to předtím, ale dělá mi to i teď na úplně čisté instalaci, ať to pouštím z CD nebo to zkopíruju do PC. Kdybyste někdo alespoň tušil, kde by mohl být zakopán pes, tak by mi to moc pomohlo. Klidně napište, jaké další info byste ode mě potřebovali k lepší identifikaci problému.
No myslím že problém je jasný - chýba mu súbor setup.inf a pravdepodobne sú vňom zapísané inštrukcie k installu a kedže tento súbor nemôže nájsť, inštalácia sa ukončí.Ale zaujímavé je že noťas nemá výhrady.Tipoval by som že ten súbor na CD je, ale mechanika v stolnom PC ho neprečíta, teda PC to berie tak ako keby tam ani nebol.Podobný prípad sa stal aj mne - napálené DVD ide iba v noťase (DVD-COMBO) a na stolnom PC, kde je obyčajná DVD mechanika jednoducho nejde.

To máš na nejakom PC, kde sa nejakým spôsobom aplikujú používateľské kontá? Vyzerá to na nejaké problémy s právami na zápis do adresárov. Skús to pod správcom ...

JOHNZ napsal:
To máš na nejakom PC, kde sa nejakým spôsobom aplikujú používateľské kontá? Vyzerá to na nejaké problémy s právami na zápis do adresárov. Skús to pod správcom ...
Tiež správna úvaha ... V práci tiež inštalujem len pod adminom, a navyše "zavariť" môžu aj nejaké iné programy na ochranu PC (napr. Regino a pod.) ...

Chlapi kde hledáte FPS? Já mám doma AMD Athlon 64 paměť 1024Ram a
nemám skoro problémy ani ve velkých stanicích co se plynulosti týče.Jinak když jezdím trať Poprad-Žilina dost často mi MSTS padá,ale to bude zřejmě tím,že tam mám plno protijedoucích vlaků.Šnek :twisted:

Ahoj, je to mé PC, co mám doma, hlásím se tam pod uživatelským kontem, jestli je tím myšleno, že než naběhne plocha, tak musím odkliknout uživatele. Ale před reinstalem PC jsem se nehlásil pod žádným kontem, tím myslím, že po zapnutí PC mi rovnou naběhla plocha, a dělalo to stejně a ten soubor setup.inf jsem tam měl, to jsem kontroloval. A je jedno, jestli tu instalačku pouštím z CD nebo z DVD nebo si to zkopíruju do PC a pouštím z PC, no já jsem z toho jelen, přitom jiné instalačky tu jedou v pohodě, toto se mi stalo pouze 3x a vždy to byl Pro Train. Zkoušel jsem i vypnout firewall, zkoušel jsem "Povolit zobrazování aktivního obsahu CD" a tak. Žádné zvláštní programy na ochranu PC tam nemám, klasicky jen zapnutý firewall a antivir NOD 32. Nemůže to být v nějakém nastavení DVD mechaniky?? No, přinejhorším to instalnu na notebooku a přetahám do PC, ale stejně by mě zajímalo, kde je zakopán pes. Díky všem za pomoc.

Back
Nahoře