HW podpora

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Lord napsal:
Nemůže to být v nějakém nastavení DVD mechaniky?? No, přinejhorším to instalnu na notebooku a přetahám do PC, ale stejně by mě zajímalo, kde je zakopán pes. Díky všem za pomoc.
Veď som to písal - Tipoval by som že ten súbor na CD je, ale mechanika v stolnom PC ho neprečíta, teda PC to berie tak ako keby tam ani nebol.Podobný prípad sa stal aj mne - napálené DVD ide iba v noťase (DVD-COMBO) a na stolnom PC, kde je obyčajná DVD mechanika jednoducho nejde.

Jojo, to je mi jasný, akorát mě mate, že dva z těch Pro Trainů jsem instaloval z CD přes CD mechaniku Samsung a ten třetí z DVD přes DVD mechaniku Toshiba (Toshiby nedoporučuju), všechny v mém PC a ani jedna instalace nešla, ale v notebooku šly všechny, že už by mi špatně čelty dvě mechaniky, to se mi nezdá. Asi jsem to neměl instalovat včera 6.6.06, satan se už evidentně orientuje i v oblasti výpočetní techniky, to jsem nečekal :D .

No možno je to ten istý problém ako u mňa - DVD-ROM-ka jednoducho nečíta všetko.Teda aspoň +, prípadne -.Ale zaujímavé je že RW prečíta všetky.Lord, ešte otázka na teba - na stolnom máš DVD-ROM alebo COMBO? Na notebooku predpokladám COMBO.

JOHNZ napsal:
bob57: Ja mam COMBO od Toshiby a zatial co som tam strcil to to zralo ... aj RW aj + aj - ...
Johny, možno keby si nemal COMBO tak ti tiež všetko nežere ...

Bob57: Zkusil jsem tedy v Total Commanderu porovnat i synchronizovat zmíněné složky, ale jsou naprosto identické, nevyhodilo mi to jediný chybějící soubor. A spuštění instalace z disku dopadlo stejně špatně jako přímo z DVD.

Mirec: No, pokud se dá poznat, zda mám COMBO nebo ne, podle názvu mechaniky v PC, tak výsledek je ten, že v PC mám mechaniku DVD-ROM a v notebooku DVD/CD-RW. A zmíněné DVD, ze kterého se mi nedaří instalace je Imation DVD-RW.

No nic, už to necháme, každopádně děkuju, zkusím sem dotáhnout kámoše, ať se mi v tom povrtá a pokud na něco přijdeme, tak dám jen tak pro info vědět. Třeba to bude úplně nějaká blbost typu "problém mezi klávesnicí a židlí". :D

Lord napsal:
Mirec: No, pokud se dá poznat, zda mám COMBO nebo ne, podle názvu mechaniky v PC, tak výsledek je ten, že v PC mám mechaniku DVD-ROM a v notebooku DVD/CD-RW. A zmíněné DVD, ze kterého se mi nedaří instalace je Imation DVD-RW.
Takže to je detto ten istý prípad ako ja.Len s tým rozdielom že používam DVD+RW, taktiež Imation.Každopádne, ak sa to podarí vyriešiť daj vedieť.

Mirec napsal:
Lord napsal:
Takže to je detto ten istý prípad ako ja.Len s tým rozdielom že používam DVD+RW, taktiež Imation.Každopádne, ak sa to podarí vyriešiť daj vedieť.

Co se týká medií Imation mám s nimi jen špatné zkušenosti. Tedy pokud možno tak je neberu. Jedinou radu co mám, je pokusit se updatovat firmware mechaniky.

Zdeněk Itterheim napsal:
Co se týká medií Imation mám s nimi jen špatné zkušenosti. Tedy pokud možno tak je neberu. Jedinou radu co mám, je pokusit se updatovat firmware mechaniky.
No ja používam DVD+RW Imation a môžem ho hodiť aj o stenu a pôjde ... Ešte sa mi nestalo žeby s neho nešlo čítať, prípadne žeby boli poškodené dáta.Vždy napalovačka dokafrala DVD-/+R, ale na druhú stranu šéfovi pokazila už 4 DVD RW! a to stáli 50 Sk a viac.Moje len 26 Sk.

Musím říct, že kdybych dnes kupoval DVD vypalovačku, tak by to byla na tuty LG, na tu se všude pějí pochvalné ódy, do ní snad můžete dát i pivní tácek a ona z něj načte rodná čísla všech pivařů, kteří ho použili. Ale holt dříve jsem ještě netušil, že některé vypalovačky mohou být nestabilní. S Toshibou jsem si užil svoje, když jsem jí totiž koupil, tak byla schopná vypálit jen dvě DVD z deseti a to jsem tam cpal i luxusní kousky. Buď to vůbec nenačetlo DVD, ať prázdné nebo plné nebo to vypálilo, ale to DVD už žádné jiné PC (ani moje) nepřečetlo a navíc trvalo věky než to vůbec roztočilo DVD a načetlo nějaká data. Po pár infarktech jsem vypalovačku odnesl zpět do prodejny a byla mi během 10 minut vyměněna za novější typ, který už funguje bez problémů až na výše popsané kiksy s instalací Pro Trainů. Jo a ještě něco, v PC mám kromě DVD vypalovačky ještě CD vypalovačku, a pokud tu DVD zapojím jako slave, tak přestane pro Wokna existovat, prostě se nikde neukáže, takže musí být jedině jako master. No, proč nám to zjednodušovat, že.... :D

Odporúčal by som aj najnovšiu mechaniku od LiteOn SHM-165P6S,už aj s podporou DVD-RAM.
Pri LG je v mechanikách použitý kvalitný čipset PANASONIC,ale aj tak nový firmwér neuškodí
Najnovšie ma však upútali nové stolové rekordéry LG 188 aj s podporou DVD-RAM!Musím sa na to ešte pozrieť do ich manuálu čo je vo vnútri,v žalúdku :D

HW

Zdravím,
abych moh MSTS hrát nějak na dobrý detaily si myslím,
že by mi muj comp:
AMD Athlon 64 3700+ 2,2GHz,1,5GB RAM a graf Ati X 1800GTO
(256MB pamět,256MB sběrnice)

mohl stačit na MSTS.
nebo co byste ještě vylepšili?
díky

Re: HW

Vasek napsal:
Zdravím,
abych moh MSTS hrát nějak na dobrý detaily si myslím,
že by mi muj comp:
AMD Athlon 64 3700+ 2,2GHz,1,5GB RAM a graf Ati X 1800GTO
(256MB pamět,256MB sběrnice)

mohl stačit na MSTS.
nebo co byste ještě vylepšili?
díky

Já myslím, že nic, tohle vybavení engine MSTS vzhledem ke své zastaralosti stejně nedovede rozumně, využít. Nejdůležitější je mít co možná rychlý diskový subsystém.

Re: msts

Vasek napsal:
Tak proč se teda furt MSTS seká když to nedokáže využít?
:?: :?: :?: MSTS seká práve preto, lebo nedokáže využiť HW :!: :mad:

Naposled editoval moderátor:
Re: msts

nebulus napsal:
Vasek napsal:
Tak proč se teda furt MSTS seká když to nedokáže využít?
:?: :?: :?: MSTS seká práve preto, lebo nedokáže využiť HW :!: :mad:
No trošku bych tu větu poupravil.....MSTS se neseká proto, že by nedokázal využít HW....přemíra HW MSTS nevadí a neshazuje to, ale samotný simulátor už prostě jede na hraně z hlediska vlastního SW .....
padá prostě proto, že jsou na něj z hlediska add-onů kladeny vysoké nároky a už prostě neumí kde brát další zdroje......

Martens: Tak som to myslel, ako si to napísal .

Kosac napsal:
A to s tim ramdiskem uz nekdo vyzkousel, nebo je to nikdy neoverena teorie?
Obecně platí, že RAM disk má nesrovnatelně rychlejší přístupové časy proti HDD právě proto, že je vše v paměti......kdysi jsme takhle programovali DB engine tak, že celá DB byla trvale v RAM a každou chvilku zvláštní thread ukládal změny do DB na HDD....ale jak psal Bob57......tohle jsme si mohli dovoli u DB, která běžela na serveru, který běžel nonstop třeba 3 týdny v kuse......samotný start serveru byl třeba 15 minut, z to 10 minut se sosala DB do paměti......a to byly tak 500 MB dat.....

u mé instalace MSTS, která dneska čítá hodně přes 30 GB bych toto nechtěl absolvoval při každém startu PC.....a hlavně.....ukažte mi PC, které zvládne narvat do paměti takové kvantum dat.......

ikdyž by se dala udělat modifikace nebo nadstavba Trainstore, která vezme a po spuštění aktivity z TS se nahrká štreka s vyzobaným trainsetem a consisty do paměti......ale počítejte s tím, že na XP to 1 GB RAM určitě nespraví......

Slo mi o to, jestli to nekdo vyzkousel. Vim, ze ramdisk je rychlejsi nez disk. Spis jde o to, jestli to k necemu bude, protoze kdyz si vytvorim ramdisk 1GB, zmensim o 1GB pamet. A to bude v simulatoru znat. System zacne vic swapovat -> stejne se nevyhnu praci s diskem.

Napadla me jina vec. Vsim jsem si, ze kdyz simulator nemuze (nestihne) nacist nejaky soubor, tak ho hleda vsude (i na DVD co mam v mechanice) a teprve potom padne s odesilanim/neodesilanim chyby. Co treba zjistit, v jakem poradi prohledava adresare (podle PATH? tam ale DVD mechaniku nemam.) a do nejakeho vytvorit hardlink zpatky na adresar train simulatoru. Mohl by treba na druhy pokus ten soubor najit... Sice by klesla FPS k nule, ale nelehl by cely simulator. Co si o tom myslite?

Back
Nahoře