HW podpora

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
zdravím, mám dotaz trochu mimo. Je možný rozjet MSTS na AMD 500 s 226 MB RAM a 16 MB 3Dfx ? jinak velice obdivuji váš záměr..... a navíc je to moje oblíbená trať

Rozjet to asi bude možné, ale bude se vám to hodně sekat. Jedině, když by jste si nastavil na minimum všechny možnosti nastavení grafiky atd., tak by jste z toho něco dostal. Nevím nevím. :) Já mám AMD - 1200 MHz, 512 MB RAM a grafickou kartu Matrox Millennium G400 DualHead - 64 MB a není to žádná sláva. Když jedu nějakou aktivitu a má se načíst traffic vlak, tak mi FPS klesá až na 2.
A pro příště nezakládejte zbytečně nová fóra. :wink:

Ahojek, nechci malovat čerta na zeď, ale nepojede.....pokud se to vůbec hne, tak s fps 0-1.....zkusit to rozchodit je ztráta času......musel bys orezat všechny grafické vymoženosti a pak už to není ke koukání.......

Myslim, ze by to slo. MSTS je zavisly hlavne na vykone procaka, preto slabsia grafika az tak nevadi. Akurat 3Dfx-ka nezvladaju textury s rozlisenim nad 512x512 px - musel by si vsetky rozmernejsie zmensit.

Defaultní tratě a modely fungovat budou. Je ale zapotřebí se v nárocích na kvalitu smířit s minimem. Vyzkoušeno.
U stavěných tratí záleží na jejich rozsahu a použitých modelech. Totéž platí i o použitých modelech vozového parku. Asi bych se nesnažil na takovémto PC o česká/slovenská vozidla - patří mezi nejpropracovanější a tím i nejnáročnější na výkon PC. :D

Kdo poradí kde je chyba?
Přezbrojil jsem z Celerona na P4 2,27 GHz Northwood, doplnil paměť na 1GB/333MHz, grafika Radeon 9600 XT 128MB, HDD 200GB/8MB cache. FPS se zlepšilo, jednoznačně, ale v komplikovaných místech (Brno, ČT, ...) to pořád není nic moc, hlavně když se přihrává traffic, tak FPS hodně poklesne (takhle předem poznám, že něco potkám). Navíc jsem zjistil, že max. využití RAMky je okolo 400MB. Nedá se s tím ještě něco udělat? Věřím, že by zkušenosti ostatních na toto téma pomohly i ostatním před rozhodnutím o upgrade nebo koupí nového PC pro MSTS.

Kvůli MSTS si komp zlepsivat nemusis. Lepsi uz to nebude. MSTS to proste nedovoli :-). A mam nadupanej komp a seka se to taky.

livi napsal:
Kdo poradí kde je chyba?
Přezbrojil jsem z Celerona na P4 2,27 GHz Northwood, doplnil paměť na 1GB/333MHz, grafika Radeon 9600 XT 128MB, HDD 200GB/8MB cache. FPS se zlepšilo, jednoznačně, ale v komplikovaných místech (Brno, ČT, ...) to pořád není nic moc, hlavně když se přihrává traffic, tak FPS hodně poklesne (takhle předem poznám, že něco potkám). Navíc jsem zjistil, že max. využití RAMky je okolo 400MB. Nedá se s tím ještě něco udělat? Věřím, že by zkušenosti ostatních na toto téma pomohly i ostatním před rozhodnutím o upgrade nebo koupí nového PC pro MSTS.

Podle vlastní zkušenosti bych hádal na rychlost pamětí,333MHz dnes není žádný zázrak.Já mám 512MB na 800MHz dual chanel a P4 2,8GHz na HT a v Brně a ČT mi to zpomalí jen mírně.Nezáleží tak na velikosti paměti jako na její rychlosti.Minimum bych doporučoval tak 512MB frekvenci alepoň 500MHz,pak by měla trať běžet v pohodě.

livi: konfiguracia ktoru opisujes by sa dala s trochou nadstavky oznacit za optimalnu konfiguraciu MsTS ... lepsie to uz nebude ... o nieco vyssie fps poskytuje uz jedine pouzitie 64-bitového procesora s kompatibilitným režimom voči 32-bit (AMD Athlon 64) inak su uz vsetky sekania dane moznostami MsTS enginu ...

Díky, kolegové, za rychlou reakci. S tou frekvencí paměti nic teď neudělám, protože to je původní motherboard po tom celeru, jinak je tam už všechno vyměněno. Takže až příští PC bude rychlejší. Proč se ale nedá nahrát co nejvíce do RAMky? Není na to nějaký extra startovací příkaz?

HW

Livi - naozaj s tym nic neurobis. Nepomoze vymena grafiky ani za FX6XXX radu. Co MSTS jednoducho potrebuje je vykonny procesor. A to proste Celeron v ziadnom pripade nie je. Celeron je ekonomicka verzia procesora. Presne ako pisal JOHNZ - Athlon 64. Ja som to spravil a FPS sli hore radovo o 50% (z 30 na 50-60) pri pouziti rovnakej grafickej karty. Vela pamete pomoze, aby MSTS casto nepadal ked nacitava prilis vela objektov. Bohuzial na FPS to az taky velky vplyv nema (okrem pripadu, ze sa to niekto odvazi spustit na 64 MB :lol: ). Ale aj tak sa Brnom prehanam "iba" na dakych max. 20 fps

Vďaka, Masoš. Tak budu dále šetřit, abych si časem mohl udělat radost. A teď jdu tvořit, abych brzo udělal radost ostatním.

No přátelé, já jsem také pořizoval výkonnější PC, dá se říct, že především kvůli stařičkému MSTS a splakal jsem nad výdělkem. Sestavička Pentium4 3GB Prescot, 1GB RAM DDR400 v dualu, GeForce6600GT a bláhově jsem si myslel, jak mi to bude všude lítat nad 30 FPS a nic. V náročných místech to někdy jde až na 9FPS a nejlépe z toho vymáčknu tak 50FPS ve volné krajině. Zapnuto nejvyšší rozlišení, všechno na max., jenom vypnuty stíny a oslnění. Každopádně jsem nečekal, že sestava, která zvládne nové pecky jako Doom3, Far Cry apod. nebude stačit na tenhle počítačový pravěk v podobě MSTS. Jak už se zde někde psalo, MSTS je skutečně ten nejnáročnější test pro vaše PC. Myslím, že MSTS nad 50FPS by utáhlo možná PC v NASA. No, ale teď po přečtení pár příspěvků bych asi sestavu koupil jinou, např.: Athlon XP 3200+, 512MB RAM ale rychlejší, grafiku bych nechal a k tomu nějakou rychlou ZD. Zdar Lord.

Lord napsal:
No přátelé, já jsem také pořizoval výkonnější PC, dá se říct, že především kvůli stařičkému MSTS a splakal jsem nad výdělkem. Sestavička Pentium4 3GB Prescot, 1GB RAM DDR400 v dualu, GeForce6600GT a bláhově jsem si myslel, jak mi to bude všude lítat nad 30 FPS a nic. V náročných místech to někdy jde až na 9FPS a nejlépe z toho vymáčknu tak 50FPS ve volné krajině. Zapnuto nejvyšší rozlišení, všechno na max., jenom vypnuty stíny a oslnění. Každopádně jsem nečekal, že sestava, která zvládne nové pecky jako Doom3, Far Cry apod. nebude stačit na tenhle počítačový pravěk v podobě MSTS. Jak už se zde někde psalo, MSTS je skutečně ten nejnáročnější test pro vaše PC. Myslím, že MSTS nad 50FPS by utáhlo možná PC v NASA. No, ale teď po přečtení pár příspěvků bych asi sestavu koupil jinou, např.: Athlon XP 3200+, 512MB RAM ale rychlejší, grafiku bych nechal a k tomu nějakou rychlou ZD. Zdar Lord.

Tak to máš někde něco blbě. Já mám Athlona 2600+ , 512MB RAM DDR333 a GeForce Ti4800 a na širé trati mi to lítá 59FPS. Velké stanice mám jak ty dle provozu 7-20FPS. Všechno mám zapnutý a na max kromě stínů. Čili v podstatě vše jako ty, ale horší sestavu. Je rok a půl stará.

No takhle, na širé trati se možná i výš dostanu, já to hlavně sleduju na náročnějších místech a navíc stále testuju tratě, co si tam házím ze zálohy a upravuji, takže jsem ještě neměl čas projet žádnou aktivitu celou. A co třeba harddisk, já mám standartní, možná na SATA by to bylo rychlejší. Možná to taky dělá ten Athlon, někdo tu zmiňoval, že to na něm šlape lépe. Nebo to může být tím, že tam mám MSTS 5x a něco kolem 40 tratí s aktivitami a trainsetem. Takový editor mi už padá neustále, stačí si rychleji přiblížit nebo oddálit mapu a končím. Ale jinak myslím, že mám pc v pořádku se všema ovladačema apod. Ale stejně jsem od tý mašiny čekal víc. No nic, mějte se. Lord.

Lord napsal:
No takhle, na širé trati se možná i výš dostanu, já to hlavně sleduju na náročnějších místech a navíc stále testuju tratě, co si tam házím ze zálohy a upravuji, takže jsem ještě neměl čas projet žádnou aktivitu celou. A co třeba harddisk, já mám standartní, možná na SATA by to bylo rychlejší. Možná to taky dělá ten Athlon, někdo tu zmiňoval, že to na něm šlape lépe. Nebo to může být tím, že tam mám MSTS 5x a něco kolem 40 tratí s aktivitami a trainsetem. Takový editor mi už padá neustále, stačí si rychleji přiblížit nebo oddálit mapu a končím. Ale jinak myslím, že mám pc v pořádku se všema ovladačema apod. Ale stejně jsem od tý mašiny čekal víc. No nic, mějte se. Lord.

Naprosto vpořádku s tím nic neuděláš. Mám podobnou sestavu a jsem na tom stejně. SATA Ti to neurychlí, protože máš hodně paměti, tak hrabe do HD minimálně. Kolikrát máš nainstalovaný MSTS je jedno. Načte se vždy jen ten, který spustíš. Prostě je to dané programem. BK zatím zůstane při průjezdu velkými stanicemi a velkém provozu slide show. Snad jenom ten PC v NASA.
No a srovnavat výkon Athlona 2600 a P4 3GB - bez komentáře :wink:

Mám taký dojem, že to nerozbehá plynulejšie ANI ten počítač v NASA ...

A máte ten PC vyhrazený jen a pouze pro MSTS? Odinsataloval jsem pár "parazitních" her svých potomků ze systémového disku a hned to uhánělo trochu rychleji. Takže i toto má vliv, nemít v registrech kdejakej šmorajz! Marias Pass dělá ve volné prérii i 75 fps! Ve Zbyňkových prériích jen kolem 30, ale jsou NAŠE!

HW

Rychly disk ti pomoze. Najviac kedy MSTS seka je, ked pocas aktvity nacitava zostavu consistu vlaku, ktory ide oproti. Pri praci s diskom spadnu FPS a chvilku si to poseka. A to mam 1 GB ram, ale MSTS je to uplne jedno. Natahuje az ked to potrebuje :). Je vsak pravda, ze ked ide ten isty consist znova oproti tak to uz nehrabe z disku ale windows to pokesuje :D

Back
Nahoře