HW podpora

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
VáclavS napsal:
Vážení, řeším dilema zda si koupit pevný disk s kapacitou 160 GB od značky Seagate nebo od Western Digital. Co je podle vašich zkušeností lepší?
Já osobně bych doporučoval Seagate. Jak tady psal Zbyněk, musím s ním souhasit, maximálně tiché a spolehlivé disky. Ale VáclaveS v dnešní době kupovat 160 GB disk jsou podle mne vyhozené peníze.

Miran napsal:
VáclavS napsal:
Vážení, řeším dilema zda si koupit pevný disk s kapacitou 160 GB od značky Seagate nebo od Western Digital. Co je podle vašich zkušeností lepší?
Já osobně bych doporučoval Seagate. Jak tady psal Zbyněk, musím s ním souhasit, maximálně tiché a spolehlivé disky. Ale VáclaveS v dnešní době kupovat 160 GB disk jsou podle mne vyhozené peníze.
Dlouho jsem používal disky jen značky Seagate do velikosti 120GB PATA, poslední dva mám SATA WD500GB a zcela bez problémů, tiché.
160GB disk je dnes prakticky nejmenší, který se dá jako nový koupit, ale vychází nejdráž Kč/GB. Vyplatí se jít rovnou do většího 320GB a více, kde je i výhodnější poměr Kč/GB a cenový rozdíl není příliš velký. 500GB se dá už koupit slabě nad 2000Kč.
Na některých ser. se lze dopátrat všelijakých srovnávacích testů
např.: http://www.czechcomputer.cz/art_doc-13B15466AEB13E27C1257424001D7906.html i jinde ( Google najde ).

Naposled editoval moderátor:
Já v současné době používám 320GB Samsung. Zatím jsem s ním nezaznamenal problém a jeho provoz je velmi tichý. Inspirace většinou hledám na svethardware.cz.

Taky teda nevim proč zrovna 160 GB, ale za poslední 2 roky nám na servis chodí zákazníci reklamovat jedině pevný disky od Seagatu. Na trhu jsou jiný konkurence schopný výrobci HDD. Já osobně už Seagate do sestav nedávám a zákazníkům nedoporučuji. Osedlej si raději PC nějakým HDD od Samsungu, kde můžeš počítat s rčením: nízká cena = vysoká kvalita a hlavně teda životnost.

Já mám nyní v tomto PC 2 HDD. 160 GB a 320 GB od Seagatu. Tu 160 jsou dostal výměnou za 2x reklamovanou 120 taktéž od Geagate. Kdybych si nyní kupoval HDD, určitě Seagate to již nebude.

Dotaz, vyměnil jsem nějaké PC komponenty, vylepšil atd. Ale občas, napřiklad po ukončení hry (opakuji, že jen někdy), tvrdý restart z ničeho nic. Může to dělat 300W zdroj?? Jestli to třeba není málo? :?

Tomas Lee napsal:
Dotaz, vyměnil jsem nějaké PC komponenty, vylepšil atd. Ale občas, napřiklad po ukončení hry (opakuji, že jen někdy), tvrdý restart z ničeho nic. Může to dělat 300W zdroj?? Jestli to třeba není málo? :?
Může a nemusí to být příčinou. Také to může být správou paměti, řadičem disku ( při swapování ) atd, ...
Ze všeho nejdříve zakázat restart při chybě, pak by se mělo objevit BSOD ( "modrá smrt" ) s popisem chyby ( ovladače aj. ).

Problém začal asi takto: 1.výměna hardwaru 2. instalace windows, ale jen opravou souborů 3. instalace softwaru na virtuální mechaniku. No a od tý doby mi to začalo házet modrou smrt, ale už si nepamatuju co to psalo. Teď jsem přeinstaloval windows komplet a modrá smrt nebyla ale za to tvrdý restart. :(

Zdroj 300W na dnešní požadavky je ultra málo. Já mám v PC zdroje 430W a přesto mi bývá řečeno, že je to ještě málo a standart je 500W. Nové grafiky tohle vyžadují. Nehledě k tomu, že zdroje noname, které jsou papírově 300W tento výkon nemusejí dodávat a stářím vysychají kondenzátory a starý zdroj nemusí mít parametry zdroje, když byl nový. Základ PC je dobrá skříň, zdroj a základní deska. Tady se nemá šetřit.

Ak by bol problém so zdrojom, tak by sa PC reštartoval skôr pri behu aplikácie a nie po vypnutí takej zaťažujúcej aplikácie ako napr. MSTS. Mne napr. odišlo chladenie zdroja ( chladil iba na min. otáčkach ventilátora ) a reštart nasledoval chvíľu po spustení MSTS, alebo po chvílke práce vo Win. Tiež mám iba 300W a zatiaľ stíha ťahať PIV 3Ghz, 2x HDD a GK ATI 1650. Už predošlá GK NX 6600 vyžadovala min. 350W zdroj, ale problém nebol. A Zbyňek správne poznamenal, že niekedy deklarovaných 400W je reálne podstatne menej.

Takže při hraní Assassins Creed modrá smrt. Zkusil jsem něco opsat, snad jsem trefil to důležité. Sice mi to nic neříká, ale třeba pomůžete. Driver_irql_not_less_or_equal, ndis.sys-adress B9E147D5 base a B9DF1000, datestamp 41107ec3 :( Jinak HW: MB MSI + Athlon 64 x2 Dual 4400+, 2GB RAM, XP SP2, počítač po reinstalu, přítomno jen MSTS a Assassins Creed, NOD32 a Virtual CloneDrive.

Tomas Lee napsal:
Takže při hraní Assassins Creed modrá smrt. Zkusil jsem něco opsat, snad jsem trefil to důležité. Sice mi to nic neříká, ale třeba pomůžete. Driver_irql_not_less_or_equal, ndis.sys-adress B9E147D5 base a B9DF1000, datestamp 41107ec3 :( Jinak HW: MB MSI + Athlon 64 x2 Dual 4400+, 2GB RAM, XP SP2, počítač po reinstalu, přítomno jen MSTS a Assassins Creed, NOD32 a Virtual CloneDrive.
Tohle je jen obecný problém.
Opiš si z té modré smrti první číslo dole před závorkou , bude tam něco jako 0x0000c2 a další v závorce ( 0x0000 .... .... ), tohle číslo dej vyhledat do políčka "google" a pak studuj nalezené odkazy, podobně potom s dalšími čísly v závorce ..., určitě to už někdo řešil, tenhle postup funguje spolehlivě, vždy jsem se takto dopátral k jádru problému.

Tomas Lee napsal:

Byla to sitova hra? Chybu vygeneroval sitovy ovladac. Zkus vypnout sitovku v BIOSu. Pokud to nepomuze, smula :-) Muze to byt cimkoliv od pameti, pres zakladni desku ke slabemu zdroji. Jo a na 99,9% to nebude procesorem :-)

Back
Nahoře