Problém

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
G

Guest

Host
Zdravím, obracím se na Vás s prosbou o radu. Včera jsem obdržel CD s tratí. Jakmile ji nainstaluju, nejde vůbes spustit celé MSTS. Objeví se jen ta první obrazovka, dole to má začít nabíhat ta lišta, ale nic.

Zkoušel jsem několikrát přeinstalovat celý MSTS, ale pokaždý, když nainstaluji trať, stejný problém, MSTS se nespustí...

Co mám dělat?

Dík za každou radu

Jirka

Jestla je to to na co myslim tak cakat ... aspon 15 minut ... potom ta lista prejde rychlostou blesku ... inak skus presunut aktivity niekam (vratane paths services a traffic) a potom si nejaku trasu vytvor a skus to ... uvidis ten rozdiel ...

Nevim, jestli se nemylim....( mam jenom updates teto trati), ale nezapisuje instalak někam do globals?

TAk to zkus jinak.....tu trat nainstaluj bokem a podivej, se...kde to vlastne co instaluje......jestli to opravdu nedelaji ty soubory v global

Martens napsal:
Nevim, jestli se nemylim....( mam jenom updates teto trati), ale nezapisuje instalak někam do globals?

TAk to zkus jinak.....tu trat nainstaluj bokem a podivej, se...kde to vlastne co instaluje......jestli to opravdu nedelaji ty soubory v global

Do Global to instaluje pouze soundcfg.dat (od Dejva na zvuky a ruchy) Ale ten slabý procesor Duron 750 vysvětluje vše.

Jedu v msts nějakou trať např. rychlostí 100 km/h a hru uložím - je vše bez problémů. Tento problém nastane až při načtení uložené hry: - mašina stojí na místě a nelze s ní pohnout. Neví někdo co toto zbůsobuje?

Zdenal

Tohle může být problém v názvosloví eng/wag/sd souborů. Tyto soubory jsou navzájem provázány a pokud uvnitř odkazují někam jinam než mají tak v některých konkrétních případech dojde po nahrání uloženého úkolu k načtení jiných vozidel a to co popisuješ je pak již jen důsledek záměny.
Projeď si svůj trainset programem ConBuilder a uvidíš jestli to budeš mít bez chyb. Pokud mezi chybovými hláškami budeš mít i právě používaná vozidla tak je problém v nich a je zapotřebí je dát dopořádku.

Zvuky

Dobrý den...

Poslední dobou se mi začalo opakovaně stávat, že zvuky při jízdě mají různou úroveň hlasitosti... při pohledu vpravo (šipkou) třeba najednou všechno zmlkne, pak zase vykřikne zvuk motoru a pokračuje se dál...

Docela to znepřijemňuje zážitek z jízdy... a hlavně to ubírá na realitě...

Nevíte, co by to mohlo být?
PS: instalace je z DVD ze začátku roku. U přítelkyně, kde mám koupenou ještě starou verzi se všemi updaty ze stránek mi to nedělá...

Děkuji, Tom

To by mohlo být v nastavení zvuků v MSTS. Veškeré novější zvuky lokomotiv vyžadují nastavení na maximum, jinak se mohou vyskytovat zmiňované problémy. Dejv na to v read.me upozorňoval.

Ppoollll napsal:
Zdenal

Tohle může být problém v názvosloví eng/wag/sd souborů. Tyto soubory jsou navzájem provázány a pokud uvnitř odkazují někam jinam než mají tak v některých konkrétních případech dojde po nahrání uloženého úkolu k načtení jiných vozidel a to co popisuješ je pak již jen důsledek záměny.
Projeď si svůj trainset programem ConBuilder a uvidíš jestli to budeš mít bez chyb. Pokud mezi chybovými hláškami budeš mít i právě používaná vozidla tak je problém v nich a je zapotřebí je dát dopořádku.

Eng, wag, s, ad soubory a jejich názvy mám naprosto v pořádku. Tímto to asi nebude. Neím si s tím rady.

zdenal napsal:
Ppoollll napsal:
Zdenal

Eng, wag, s, ad soubory a jejich názvy mám naprosto v pořádku. Tímto to asi nebude. Neím si s tím rady.

Podívej se, jestli nemáš v některých adresářích stejné názvy eng souborů...jinak řečeno, jádro pudla je v tom, že pokud máš ve dvou různých adresářích stejně nazvané eng soubory, tak Ti vytáhne akorát ten druhý.....je tam duplicita.....

Zdravím :)
Mohl bych se dozvědět, ve kterém read.me konkrétně? Rád bych si to přečetl, protože zvuky mám nastavené na maximum standardně...
Třeba je to jiný problém... težko se to popisuje. Zkusím to ještě jednou.
Tak například na začátku aktivit. Když nastavím hlasitos reproduktorů tak, aby mi zvuky přepínačů světel neutrhly uši, tak neslyším nic jiného a pak při jízdě už jen nepravidelně zvuk brzdy a motoru, ale vždycky to najednou začne hrát (silně) a zase to najednou ztichne :(
Poraďte prosím, jsem nešťastný :cry: . Jak říkám, dělá to jen u mě doma a už jsem to zkusil i znova nainstalovat.

Zbyněk Šemora napsal:
To by mohlo být v nastavení zvuků v MSTS. Veškeré novější zvuky lokomotiv vyžadují nastavení na maximum, jinak se mohou vyskytovat zmiňované problémy. Dejv na to v read.me upozorňoval.

Tom Kladno: Me se stava, ze zvuky jsou nejak divne zasekle a urcita pasaz se tam opakuje nez restartuju msts a pak je to v poho.

Zvuky

Vrbam napsal:
Tom Kladno: Me se stava, ze zvuky jsou nejak divne zasekle a urcita pasaz se tam opakuje nez restartuju msts a pak je to v poho.

Ano... tak to se mi taky stávalo... ale u simulace Metra B... Odstranil jsem a už je to v pohodě... mám vlastně nainstalovaný čistý MSTS jen s tratí pana Šemory... ale tenhle můj problém mě vážně štve :(

Bohuzel trat p. Semory nemam, protoze by mi nebezela a tak nevim.
Zvuky cisteho msts fungovaly v poradku?

Zvuky

No... to mě nenapadlo zkoušet... vždycky nainstaluju jenom základ MSTS bez všech tratí a k tomu trať Kúty-Brno...

Tom Kladno napsal:
Mohl bych se dozvědět, ve kterém read.me konkrétně? Rád bych si to přečetl, protože zvuky mám nastavené na maximum standardně...
Tak například na začátku aktivit. Když nastavím hlasitos reproduktorů tak, aby mi zvuky přepínačů světel neutrhly uši, tak neslyším nic jiného a pak při jízdě už jen nepravidelně zvuk brzdy a motoru, ale vždycky to najednou začne hrát (silně) a zase to najednou ztichne :(
Poraďte prosím, jsem nešťastný :cry: . Jak říkám, dělá to jen u mě doma a už jsem to zkusil i znova nainstalovat.

Zbyněk Šemora napsal:

Pokud dobře chápu zde od Toma citovaný problém tak nepochopil co má nastavit. Nejde o nastavení HLASITOSTI naplno ale o nastavení 2, 3 a 4 volby v nastavení zvuků v MSTS. Čili by mne zajímalo jak máš nastaveny tyto proměné ve volbách MSTS: Zvuk Vlaku, Zvuk Okolí a Kvalitu Zvuků. Nejpodstatnější by měla být ta poslední nejnižší volba - Kvalita zvuků.

Zdravím...

problém je v tom, že nevím, které read.me obsahuje danou informaci. Jinými slovy... prostě nevím, jak to nastavit. Mám všechno na maximum.
Co se týče konfigurace je to P4, 2,4 GHz, 1 GB RAM

Ppoollll napsal:
Tom Kladno napsal:

Zbyněk Šemora napsal:

Pokud dobře chápu zde od Toma citovaný problém tak nepochopil co má nastavit. Nejde o nastavení HLASITOSTI naplno ale o nastavení 2, 3 a 4 volby v nastavení zvuků v MSTS. Čili by mne zajímalo jak máš nastaveny tyto proměné ve volbách MSTS: Zvuk Vlaku, Zvuk Okolí a Kvalitu Zvuků. Nejpodstatnější by měla být ta poslední nejnižší volba - Kvalita zvuků.

Zdravím, taky mi přijde, že Tom nepřesně chápe, co kde nastavit, jsem tu z toho volaký zmetený. Zkusím to vysvětlit po svém:

- to readme, na které se ptáš, je readme přiložené v adresáři s Dejvovými zvuky (asi v common.snd-teď nevím, jsem v práci), do toho ale koukat nemusíš, pokud nastavíš zvuky v MSTS na maximum a to následovně....když si pustíš MSTS a odklikáš úvodní video a přejde nahrávací obrazovka, potom klikneš vlevo dole na Options (Nastavení), potom v záložce Sound (Zvuky) musíš mít položku Quality nebo Quantity of sound (Kvalita nebo kvantita zvuků-nevím přesně) na maximum. Pokud toto máš na max. a přesto ti to blbne, tak bude problém jinde. Lord.

zdenal napsal:
Jedu v msts nějakou trať např. rychlostí 100 km/h a hru uložím - je vše bez problémů. Tento problém nastane až při načtení uložené hry: - mašina stojí na místě a nelze s ní pohnout. Neví někdo co toto zbůsobuje?
Co to způsobuje, to nevím, ale stává se mi to vždycky, když si hru uložím, abych si třeba jenom změnil nastavení (nevypínám celý MSTS!) a potom po načtení se neobjeví to okýnko s pokynama, "2 hodiny" to cosi dělá, a potom se objeví, že program provedl neplatnou operaci a bude ukončen. Když ale MSTS po uložení hry vypnu a znova zapnu, tak to všechno jede v pohodě.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře