Adresy na stránky s downloady, třeba TGV nebo ICE

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
NeilYoung napsal:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t106483_scrgrb12.jpg[/URL]

Tak jsem konečně přišel na to, proč lokomotivu ZSSK_350-011_2009 nelze přidat do světa. Je to velikostí textury ZSSK_350-011_2009a. Velikost 2798x2798 pixelů je hodně neobvyklá, ale po zmenšení na standartních 2048x2048 vše funguje. O to více mě překvapilo, že ShapeViewer s tím neměl žádný problém.

A kde jsi prosím tě vzal těch 2798x2798?Mě to jede bez sebemenších chyb s origo tex. 2800x2800.Samozřejmě jsem dosadil funkční .eng....

Mozem potvrdit. Textura je 2800x2800, tam nie je sebemensi problem, ked to ma funkcny eng, ide to normalne. Akurat by ma tiez zaujimalo, kde si vzal rozmer 2798. Hoci aj keby je taky, msts by to malo zkonzumovat normalne.

Správně, 2800x2800. Eng jsem nechal ten, který tam byl. To na funkci nemělo vliv.
P.S.: byl jsem přesvědčen o tom, že textury modelů do MSTS musí mít pouze rozměry ..., 32x32, 64x64, 128x128, 256x256, 512x512, 1024x1024, 2048x2048, 4096x4096, atd.

NeilYoung napsal:
Správně, 2800x2800. Eng jsem nechal ten, který tam byl. To na funkci nemělo vliv.
P.S.: byl jsem přesvědčen o tom, že textury modelů do MSTS musí mít pouze rozměry ..., 32x32, 64x64, 128x128, 256x256, 512x512, 1024x1024, 2048x2048, 4096x4096, atd.

Nemusi, akurat export DXT1 funguje len pri tych rozmeroch, co si vypisal;)

Zdravím,
nechci moc dělat machra :),ale měl bych něco pro pány skinaře a modeláře.Dorazil mi e-mail s informací,že po přejmenování souborů modelu 350 004 a odkazů určených pro z něj vznikající nový skin,nelze tento skin v simulátoru načíst /viz.chybová hláška,která se objevila Dušanovi při načítání Vonderova skinu 350 011/.
Zkontroloval jsem tedy odkazy v enginech,názvy a velikosti textur,ale i přes správné pojmenování a směrování problém přetrvával.
Nakonec jsem chtěl zkusit zkontrolovat odkazy na textury v souborech .s a tady se objevil problém.Při převodu "hlavního" souboru .s se ho nepodařilo převést do textové podoby.Zůstával tak pouze v podobě binární.Proto jsem tedy zkopíroval .s soubory z 350 004 a po jejich bezproblémovém převodu do textové podoby v nich přepsal odkazy na textury nového skinu.I převod do binární podoby se zdařil.Potom jsem ještě jednou vyzkoušel převod do textové verze a opět vše bez problémů.Nový skin se pak v MSTS načítal zcela bezchybně.
Takže,podle mě byl zádrhel v převodním programu či v samotném upraveném .s souboru.Takto "poškozený" soubor pak nemohl simulátor správně přečíst/načíst.Nevím,tolik má domněnka.Pro převody souborů .s používám Route Riter 7.0.27 a nemám s tímto žádné problémy.

David

Pro Davida Hájka:
Přesně tak jak píšeš! Vydání nových skinů 151-020, 350-001 ve dvou provedení zatím vázne na chybových hláškách. Zatím čekám na odpověď od autora už 14 dní. Nechci ho stále otravovat, sám má své práce dost, ale určitě uvítám radu, jak v Route Riter převádět. nebo napiš mail a já ti přepošlu skiny a jestli by jsi se mrknul na ty s. soubory. Tlamsík
Pro Davida Hájka:
Přesně tak jak píšeš! Vydání nových skinů 151-020, 350-001 ve dvou provedení zatím vázne na chybových hláškách. Zatím čekám na odpověď od autora už 14 dní. Nechci ho stále otravovat, sám má své práce dost, ale určitě uvítám radu, jak v Route Riter převádět. nebo napiš mail a já ti přepošlu skiny a jestli by jsi se mrknul na ty s. soubory. Tlamsík

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
Zdravím,
nechci moc dělat machra :),ale měl bych něco pro pány skinaře a modeláře.Dorazil mi e-mail s informací,že po přejmenování souborů modelu 350 004 a odkazů určených pro z něj vznikající nový skin,nelze tento skin v simulátoru načíst /viz.chybová hláška,která se objevila Dušanovi při načítání Vonderova skinu 350 011/.
Zkontroloval jsem tedy odkazy v enginech,názvy a velikosti textur,ale i přes správné pojmenování a směrování problém přetrvával.
Nakonec jsem chtěl zkusit zkontrolovat odkazy na textury v souborech .s a tady se objevil problém.Při převodu "hlavního" souboru .s se ho nepodařilo převést do textové podoby.Zůstával tak pouze v podobě binární.Proto jsem tedy zkopíroval .s soubory z 350 004 a po jejich bezproblémovém převodu do textové podoby v nich přepsal odkazy na textury nového skinu.I převod do binární podoby se zdařil.Potom jsem ještě jednou vyzkoušel převod do textové verze a opět vše bez problémů.Nový skin se pak v MSTS načítal zcela bezchybně.
Takže,podle mě byl zádrhel v převodním programu či v samotném upraveném .s souboru.Takto "poškozený" soubor pak nemohl simulátor správně přečíst/načíst.Nevím,tolik má domněnka.Pro převody souborů .s používám Route Riter 7.0.27 a nemám s tímto žádné problémy.

David

Pro Davida Hájka:
Ano je to tím jak to popisuješ, již jsem několikrát tento problém opravoval některým lidem. Naposledy to byla Čoudova 163. A pokud bude, upřímný Dušan potvrdí má slova, po jeho napsání příspěvku jsem mu psal čím to je.

Ahoj!

Také mi nejde načíst 350 004. Nebylo by možné to opravit i na stránce?

To Jarin: Díky za světla, jsou perfektní, až bude chvilka lokotky vydám. Zatím jestli jste si všimli jsme s Jonem založili novej web a downloady fungují všchny až na dieselové lokomotivy a motorové vozy a vozy. K tomu jsem se ještě nedostal. Možná ještě změním koncepci webu. Bohužel času málo a chutí ještě méně. Kdyby se někdo hodný nabídl, že nám vytvoří nějaký jednoduchý a přehledný web, kde bychom měli zvlášť oddělení, které se věnuje msts a zvláš oddělení Modely H0 a Figury, byl bych mu moc vděčný. Byla by i flaška dle výběru :-D

Áno Jardo, potvrdzujem, bolo to tak, NeilYung mi neskôr poslal už funkčnú 350 011.

duuso napsal:
Áno Jardo, potvrdzujem, bolo to tak, NeilYung mi neskôr poslal už funkčnú 350 011.
A v čem je problém ?
Stačí vyměnit v utilitách MSTS jednu starou knihovnu.dll za novější a je po problému s převáděním.s souborů.

drn napsal:
duuso napsal:
A v čem je problém ?
Stačí vyměnit v utilitách MSTS jednu starou knihovnu.dll za novější a je po problému s převáděním.s souborů.

Problém je v tom, že zde byl napsán úplně zbytečně nový příspěvek.

Jarin napsal:
A kde ?
Nikdo tu dosud nenapsal ani slovo o více verzích běhových knihoven.dll !

Bobe, pises o nicom. Nehnevaj sa na mna, ale k comu je to co si napisal? Preco nenapises konkretne? Alebo cakas, ze ta niekto poprosi? Ak vies nieco, co pomoze, napis konkretne.

drn napsal:
Jarin napsal:
A kde ?
Nikdo tu dosud nenapsal ani slovo o více verzích běhových knihoven.dll !

Měl jsem podezření, že je to náš milý Bob. Kdo jiný by měl, zájem takto rýpavě, a zbytečné napadnou mne, a Dušana. Bobe, ty ses chytl na můj příspěvek. Ani nevíš, jakou mám z toho radost. :P

Však keď niekto vie ako predísť aj v budúcnosti týmto problémom sem s poznatkami.

Zdravím všetkých,
dávam do pozornosti vynikajúcu trať "Kievský chod verzia 2.0" na adrese http://www.zdsim.kiev.ua/msts/msts_routes. Musel som sa trochu pohrať, kým som to spustil, ale stojí to za to : 300 km úsek od Moskvy smerom na Kiev, hlavný elektrifikovaný dvojkoľajný ťah, s trolejovým vedením v celej dĺžke (aj stanice!), v staniciach odstavené množstvo súprav a rušňov, veľmi vydarená krajina, miestami profilovaná koľaj, staničné hlásenia po rusky. "Co víc si přát..."

Back
Nahoře