Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já tyto věci používám už aspoň 2 roky a myslím si, že i pan Šemora to zná docela dlouho.
Nedávno jsem se opět pustil do stavby tratě a když jsem chtěl pokládat (a před tím natočit) peron, tak jsem zjistil, že pokud podržíte Ctrl a k tomu budete mačkat 4, 6, 5 nebo 8 (na numerické klávesnici!), tak se ten peron bude otáčet! Čili takto se dá taky udělat docela dobře peron rovnoběžný s tratí. Ale řekl bych, že mnoho stavitelů tuto fintu zná.

Petr napsal:
Já tyto věci používám už aspoň 2 roky a myslím si, že i pan Šemora to zná docela dlouho.
Nedávno jsem se opět pustil do stavby tratě a když jsem chtěl pokládat (a před tím natočit) peron, tak jsem zjistil, že pokud podržíte Ctrl a k tomu budete mačkat 4, 6, 5 nebo 8 (na numerické klávesnici!), tak se ten peron bude otáčet! Čili takto se dá taky udělat docela dobře peron rovnoběžný s tratí. Ale řekl bych, že mnoho stavitelů tuto fintu zná.
No vidíš, používaš to a nič nepovieš nám neskúseným :wink: Peróny zarovnávam vo WordPade priamo v súboroch je to rýchlejšie a sú rovnobežne s kolajou na 100%

Miroslav Sárkány napsal:
Petr napsal:
No vidíš, používaš to a nič nepovieš nám neskúseným :wink: Peróny zarovnávam vo WordPade priamo v súboroch je to rýchlejšie a sú rovnobežne s kolajou na 100%
Taky si myslim ze je to lepsi.

Neví někdo rozměry cedulí pro stahovačky? Mělo by to být i někde v normách...

Zacatecnicka:

Kdyz si chci vygenerovat teren, mam si ho urcovat podle realnych souradnic, nebo je to jedno? Kdyz to stejne vygeneruje placku.....

Zbyněk Šemora napsal:
S klasickým 10 stupňovým problémovým angličanem jsem se už zkamarádil. V počátcích mi opravdu po osazení nechtěl jít smazat, ale to je půl roku stará záležitost. Už jsem jich ud té doby přesouval mraky a žádný problém. Jednou mi trhal vlaky v Hrabovce, ale po update je to opraveno. Takže i tyto angličany se někde hodí.
Asi myslíte výhybku A1tDblSlip10d. Já jsem na ní teď narazil a dost se mi hodí při stavbě. Mohl bych se zeptat, jak jí používáte? Já jí umístím a vždycky se mi na ní v různých místech udělají ty modré čárky a je jich tam hodně.... Vůbec si s tím neumím poradit. Díky moc za Vaší odpověď! :)

Laborec425 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
S klasickým 10 stupňovým problémovým angličanem jsem se už zkamarádil. V počátcích mi opravdu po osazení nechtěl jít smazat, ale to je půl roku stará záležitost. Už jsem jich ud té doby přesouval mraky a žádný problém. Jednou mi trhal vlaky v Hrabovce, ale po update je to opraveno. Takže i tyto angličany se někde hodí.
Asi myslíte výhybku A1tDblSlip10d. Já jsem na ní teď narazil a dost se mi hodí při stavbě. Mohl bych se zeptat, jak jí používáte? Já jí umístím a vždycky se mi na ní v různých místech udělají ty modré čárky a je jich tam hodně.... Vůbec si s tím neumím poradit. Díky moc za Vaší odpověď! :)
K tomuto angličanu je díl end, v menu je hned pod angličanem. Pokud by nesedl, tak klávesa TAB, kdy se otočí.

Miroslav Sárkány napsal:
TAB? Nie "T"? :wink:
T, trochu jsem se ukec, ale marodím, tak na to mám právo.
Ale to by nebylo nejhorší, jsem naštvanej na bonzáky z našeho městečka. Posílají na mě stížnosti na úřad, že můj pes se občas proběhne po městě. Takže jsem zatím zaplatil příchozímu policistovi další "kamarádskou" pokutu 1000kč (jediný dnešní pohyb peněz v práci , kromě platby zdravotního a sociálního a zálohy na plyn...) Že jsem raději nezůstal doma v posteli.

Odbočil jsem sice od tématu, ale člověku se uleví, když si může postěžovat.
PS, odpoledne jsem prodal dětské kolo a na zítra objednáno další, tak se to alespoň trochu kompenzovalo.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
... jsem zatím zaplatil příchozímu policistovi další "kamarádskou" pokutu 1000kč (jediný dnešní pohyb peněz v práci , kromě platby zdravotního a sociálního a zálohy na plyn...) Že jsem raději nezůstal doma v posteli. ...
Požičiam ti jedného z mojich psov, ten buď toho policajta zlíže zo sveta, alebo ho zahrabe v parku do zeme ... :wink: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
Laborec425 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
K tomuto angličanu je díl end, v menu je hned pod angličanem. Pokud by nesedl, tak klávesa TAB, kdy se otočí.
Žádné problémy jsem neměl s těmito angličany, ale jenom se dvěmi. Ten třetí prostě ten End díl nechtěl přijmout. A nakonec už to nešlo ani smazat. Padalo to. Tak jsem to End i Angličan vymazal ručně ve w souboru a výhybka tam zůstala a už s ní neudělám nic. Jsou tam jenom červeně označeny konce výhybky a dráty nad ní. Můžete mi, prosím, poradit, co s tím. Předem děkuju :) :? !

KaMat napsal:
Obnovit databázi tratě
Děkuju. :D Už tam není. Můžu se zeptat ještě, jak s tím DblSlip angličanem přesně pracovat? Aby nedělal problémy? Jestli to teda vůbec nějak jde :? :eek: !

Autorska prava?

Ahoj,

zajimalo by me, jestli do vlastni trate, kterou chci pak nejakym zpusobem distribuovat, muzu pouzit kolejivo z BP. Kdo je jeho autorem? Je to free?
nerad bych pak predelaval trat na nejake xtracks jen proto, ze mam problem s autorskymi pravy. To same s ostatnimi objekty. Sice jsou vytvoreny pro Bratislava-Praha, ale urcite se daji pouzit i jinde. Je to jednodussi, nez je shanet po vsech certech. Jake maji licence?

Nebo naopak: jsou v BP pouzity nejake objekty, ktere nesmim hodit do sve trate?

Re: Autorska prava?

Kosac napsal:
Ahoj,

zajimalo by me, jestli do vlastni trate, kterou chci pak nejakym zpusobem distribuovat, muzu pouzit kolejivo z BP. Kdo je jeho autorem? Je to free?
nerad bych pak predelaval trat na nejake xtracks jen proto, ze mam problem s autorskymi pravy. To same s ostatnimi objekty. Sice jsou vytvoreny pro Bratislava-Praha, ale urcite se daji pouzit i jinde. Je to jednodussi, nez je shanet po vsech certech. Jake maji licence?

Nebo naopak: jsou v BP pouzity nejake objekty, ktere nesmim hodit do sve trate?
Pokud použiješ koleje BP, jenom dobře kvůli kompatibilitě. Hlavně je přehlednější, lépe se orientuje v nabídce kolejiva.
O objektech zde autoři psali, že je může použít kdokoli.

Pomoc (X-Tracks)

Potreboval by som poradit. Stiahol som si X-Tracks 3.16 pre uzivatelov trati aj pre stavitelov. Avsak po nainstalovani mi v editore vypisuje chyby, nemozem skoro ziadnu kolaj polozit. Bud je chyba v SHAPES alebo TEXTURES, vacsinou nemoze najst subor .s . Kde robim chybu? Mam mat aj starsie verzie X-Tracks??? Ak ano, kde ich mam hladat, lebo vsade na nete su len najnovsie...

Na stavbu tratí nedoporučuji používat Xtracks je nekompatibilním s originálním dodávaný od Microsoftu a pro začátečníky je lepší stavět s defaultními objekty. Navíc Xtracks nepoužívá ani takový matador jako Zbyněk Šemora :lol: :lol:

MSTS napsal:
Na stavbu tratí nedoporučuji používat Xtracks je nekompatibilním s originálním dodávaný od Microsoftu a pro začátečníky je lepší stavět s defaultními objekty. Navíc Xtracks nepoužívá ani takový matador jako Zbyněk Šemora :lol: :lol:
Na to jsi přišel kde? Pokud mám neupravený global a Xtracks, tak se mi ty štreky nebijou.....
Něco jiného je upravený global pro trať Zbyňka a Xtracks.....ty už se nesnesou v žádném případě.....

A důvod, proč nepoužíval Xtracks je taky trochu jiný......

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře