Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
???

A co mi teda doporucujete??? Nedostal som odpoved na moj problem ohladom X-Tracks, preco mi nefunguju tak ako by mali...

A ak nemam pouzit X-Tracks, tak co teda a kde sa k tomu dostanem???
:roll:

Re: ???

Martin Halás napsal:
A co mi teda doporucujete??? Nedostal som odpoved na moj problem ohladom X-Tracks, preco mi nefunguju tak ako by mali...

A ak nemam pouzit X-Tracks, tak co teda a kde sa k tomu dostanem???
:roll:
Stahni si celej xtracks 3.16 ze stranek treba http://www.trenomania.it/eng/index.asp ma to kolem 23 mb, ale nevim jestli je to ono.
A jestli jsi zacatecnik tak je lepsi pouzivat kolejivo od Semory je to vic prehledne.

Naposled editoval moderátor:
Dnes jsem aktualizoval svůj web. Novinkami jsou návěsti pro elektrický provoz, animovaná podmíněná stahovačka a několik verzí dep.

Dočasně jsem stáhnul kolejivo BP, než dám do kupy aktuální verzi.

Web

Michal : bol som na tvojich strankach ale stale tam bola aktualizacia z decemnra

Zbynek: Diki, siel som cez I.Explorer a pohoda, slape to... Akoby ma moja Mozilla nemala rada :)

Michal:

Zrovna si prohlížím tvůj web a vidím tam Cedule VZ. Může mi někdo objasnit, co tyhle cedule vlastně znamenají?

Pavlík napsal:
Michal:

Zrovna si prohlížím tvůj web a vidím tam Cedule VZ. Může mi někdo objasnit, co tyhle cedule vlastně znamenají?
A co se takhle poučit přímo z předpisů? Jsou na webu.

Pavlík napsal:
Michal:

Znamenají informaci o tom, na jaké nosné frekvenci jsou naklíčované informace pro přenos návěstních znaků pro LVZ.

Běžně se používá pro přenos návěstních znaků frekvence 50 Hz, což odpovídá ceduli VZ 5

U ss trakce na místech, kde je velmi pravděpodobné rušení od jiné sítě díky zemním proudům ( v blízkosti elektráren nebo jiných energetických uzlů atp) se používá pro přenos frekvence 75 Hz, což je návěštěno cedulí VZ 7.

Frekvence 75 Hz je pak použita vždy na st trakci.

Strojvedoucí by si pak měl přepnout mobilní část LVZ na odpovídající frekvenci.

Martin Halás napsal:
Zbynek: Diki, siel som cez I.Explorer a pohoda, slape to... Akoby ma moja Mozilla nemala rada :)
Moje řeč, stejně špatné zkušenosti mám s Operou. Proto používám IE, ale to už je do jiné rubriky.
Ohledně návěstí , tabulí a všech značek, opravdu se zde nevyptávejte co každá návěst znamená. Pokud chcete tyto věci používat, nastudujte nejprve návěstní předpisy, tam vše najdete. Dotazy pak mohou být jen v případě nejasností, kdyby někdo něčemu nerozumněl. Například, jak se konkrétní věc správně umísťuje.

Možná je to hodně začátečnická otázka, ale chtěl bych se zeptat, jestli když umístím Les, tak se to počítá jako jeden objekt, i když tam je třeba 100 stromů? Díky za odpověď! :)

Laborec425 napsal:
Možná je to hodně začátečnická otázka, ale chtěl bych se zeptat, jestli když umístím Les, tak se to počítá jako jeden objekt, i když tam je třeba 100 stromů? Díky za odpověď! :)

Je to jako jeden objekt.

Jinak mám ještě dotaz. Našel by se někdo, kdo by mi mohl natočit trať z Bylnice do Horní Lidče? Já se tam dostanu až někdy v létě......

Laborec425 napsal:
Je to jako jeden objekt, ale chová se to jako 100 stromů.
V hustých lesích, typický příklad jsou Bílovice nad Svitavou, zkus v editoru udělat prudkou otočku a jet kamerou kolmo dolů na detail koleje. Velký Bill tě chytí a skončíš v jeho pozdravu. Proto lesy osazovat až na konec. Já tam tenkrát dodělával detaily na zastávce a spadlo mi to asi 10x, myslel jsem, že mi trefí šlak.

Zbyněk Šemora napsal:
Laborec425 napsal:
V hustých lesích, typický příklad jsou Bílovice nad Svitavou, zkus v editoru udělat prudkou otočku a jet kamerou kolmo dolů na detail koleje. Velký Bill tě chytí a skončíš v jeho pozdravu. Proto lesy osazovat až na konec. Já tam tenkrát dodělával detaily na zastávce a spadlo mi to asi 10x, myslel jsem, že mi trefí šlak.
Děkuju za odpověď. Říkal jsem si dneska, když jsem osadil svůj první les :D , že se to celé zpomalilo. Takže lesy budu dělat až na konec :D !

Zbyněk Šemora napsal:
Laborec425 napsal:
Taky se mi s toho staliy vlasy na hlave :D

Na mých stránkách je opět ke stažení aktuální verze kolejiva BP.

Chtěl bych se zeptat, jak udělám v MSTS kolej, která bude mít např. 4 ‰. Je mi jasné, jak se zvedají koleje, ale jak je to s tim počítáním? Je to, že když se kolej pohne o jeden kousek nahoru, je to 1 ‰? Díky za radu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře