Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
KaMat napsal:
zvednuti jednou to znamena na 150=2.618 promile
na 300= 5.236 a porad se to nasobi
Jak jsi to tak přesně změřil?
Já jsem postavil 1km kolejí nakloněné o 4 zoubky (600) a výškový rozdíl terénu byl přesně 10m. Z toho jsem vyvodil, že jeden zoubek (150) je sklon 2,5promile.

Zbyněk Šemora napsal:
KaMat napsal:
Já jsem postavil 1km kolejí nakloněné o 4 zoubky (600) a výškový rozdíl terénu byl přesně 10m. Z toho jsem vyvodil, že jeden zoubek (150) je sklon 2,5promile.
Ja jsem zvednil 1km dlouhou kolej a vysli mi ze je vysoko nad terenem 2.618

Zbyněk Šemora napsal:
KaMat napsal:
600=10.472 :)

Zvednout 1km o jeden zoubek ne určitě přesnější. Jenomže čitelnější jsou zaokrouhlené hodnoty.
Raději se budu držet 2,5/5/7.5/10/12,5.....atd Ono i v reálu to není přesně. Pokud uvidíte skloník s 2,5 promile, tak to neznamená, že v celém úseku trať stoupá 2,5 promile, ale že trať stoupá a v některých místech je až 2,5 promile

Laborec425 napsal:
Jde na dvojkolejné trati umístit rychlostník, aby zasahoval jenom na jednu kolej? Díky za odpověď! :)
Já to zkouším, ale nemůžu na to ani náhodou přijít. Určitě dělám jenom nějakou blbou chybičku. Prosím, jak se to dělá? :lol:
Udelas to tak ze mas treba 2x 500m dvojkolejneho useku za sebou, oznacis si jednu z nich a zmacknes "T" a mas ty koleje posunite a ted muzes umistit rychlostnik. Ted zmackni zase "T" a meli by se otocit zase k sobe.
Jestli neco z tohodle zvastu co jsem tu napsal pochopis tak si borec :?

Nevedel som, do ktorej rubriky mam zaradit moju otazku, tak sa vopred ospravedlnujem...

Daju sa nikede stiahnut nejake free textury povrchu, aby som nemal v trati len jednu stereotypnu farbu povrchu? Videl som na nejakej stranke aj program na vytvaranie textur, ale bolo to len DEMO a nezapamatal som si ani nazov programu ani tu stranku... Existuju niekde na stiahnute uz hotove textury??

Martin Halás napsal:
Nevedel som, do ktorej rubriky mam zaradit moju otazku, tak sa vopred ospravedlnujem...

Daju sa nikede stiahnut nejake free textury povrchu, aby som nemal v trati len jednu stereotypnu farbu povrchu? Videl som na nejakej stranke aj program na vytvaranie textur, ale bolo to len DEMO a nezapamatal som si ani nazov programu ani tu stranku... Existuju niekde na stiahnute uz hotove textury??

Tady jsou ke stažení : http://www.virtuallandscaping.net/mstsg/mstsg.htm, včetně katalogu a návodu, jak s tím pracovat.....

Zkusil jsem postavit fiktivní lokálku. Mohl by jí někdo vyzkoušet,jestli má cenu jí dávat na net pro ostatní? Má jen 25 km a není na 100% dodělaná. Objekty a textury jsou z trati Bratislava-Praha Zbyňka Šemory. Používá Xtrack 3.14 :(
Adresář s Globalem je tady http://www.slexx-msts.unas.cz/global.zip
A trať tady http://www.slexx-msts.unas.cz/trat001.zip Akorát je potřeba dokopírovat chybějí adresáře TEXTURES,TERRTEX,SOUND,SHAPES...

Naposled editoval moderátor:
Nazdar všetci !

Chcel by som sa spýtať či náhodou niekto neviete o skupine tzv."mŕtvych" koľají čo sa osádzajú do väčších staníc kvôli šetreniu s objektami. Mám problém v žst. Bratislava východ, kde je v smerovej skupine pod zvážnym pahrbkom 46 koľají a to by asi MSTS položilo na kolená...Veľmi pekne vopred ďakujem, má to cenu zlata.

Dušan, neviem, či ti to pomôže, lebo počet objektov bude aj tak ten istý. Jedine, že by sa vymodelovalo kolajisko ako jeden objekt, ale samé sa to asi neurobí :D A ked chceš mať kolaje bez zápisu v databáze, skús ich normálne osadiť a obnov súbor .tdb zo zálohy. Niekto ma určite opraví.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře