A to, čo je tu na tomto vlákne ti nestačí ? Tu je toho naozaj dosť.Cinky napsal:Čawte všetci chcel by som sa spýtať keďže som novačik či by ste mi nemohli niekto poslať na e-mail, alebo napisať stranku návod na stavbu trati???:?:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
A to, čo je tu na tomto vlákne ti nestačí ? Tu je toho naozaj dosť.Cinky napsal:Čawte všetci chcel by som sa spýtať keďže som novačik či by ste mi nemohli niekto poslať na e-mail, alebo napisať stranku návod na stavbu trati???:?:
Myslím, že nič také neexistuje s výnimkou základného manuálu MSTS. Ak ti nestačí to, čo tu už je, radšej na stavbu tratí zabudni.Cinky napsal:Tax- už som si paru strán popozeral ale niviem z toho vinsť??Ja by som chcel keď sa dá presný návod!!!
Tax napsal:Myslím, že nič také neexistuje s výnimkou základného manuálu MSTS. Ak ti nestačí to, čo tu už je, radšej na stavbu tratí zabudni.Cinky napsal:Tax- už som si paru strán popozeral ale niviem z toho vinsť??Ja by som chcel keď sa dá presný návod!!!
Laborec425 napsal:Ahoj! Může mi někdo, prosím, vysvětlit, jak je možné, že mi na jednom čtverci při stavbě tratě selhalo uložení a při druhém už editor spadnul. Když jsem trať znova pustil, tak celý čverec zmizel. Všechny objekty, co na něm byly. Naštěstí jsem měl zálohu, tak jsem čtverec nahrál ten původní a při spuštění editoru tam už objekty byly, ale i původní změnění terénu a silnice pouze jakoby pod zemí, ale nejdou označovat.
Nechápu, jak je možné, že když jsem nahrál půl roku starý čtverec ze zálohy, jak tam můžou být ty změny, které jsem udělal dneska? Má s tím někdo zkušenosti? Předem děkuju za odpověď.![]()
Ano, stačí znát název *.s souborů původních a nových sloupů. V aresáři World otevřít soubor *.w např. ve Wordu a dát "najít a nahradit".GENI napsal:mám dotaz daj se nějak hromadně vyměnit sloupy za ty CZ ?
Ale ten soubor *.bk byl poškozený taky. Koukal jsem se do něj a měl jenom pár kB stejně jako ten poškozený.Zbyněk Šemora napsal:zálohu máš ve World/xxxxxxx.bk a ne v půl roku starém souboru, takto jsi si v tom udělal neopravitelný guláš.
Díky za odpověď. Jdu s tím něco udělat. Snad to půjdeZbyněk Šemora napsal:...protože silnice jsou databázový objekt a jen smazat ve World nestačí, protože tyto objekty se zapisují jak do World, tak společné databáze. To samé koleje, atd. Takže pomůže jedině obnova databáze.
Já dělám kopce na několik fází. Nejprve označím plochu a zadám nastavení výšky, abych terén dostal do výšky kolejí (v případě nádražích v rovině). Kopec pak dělám pomocí silničního dílu, který si naklopím dle potřeby a klávesou Y zarovnávám terén. Tohle je ale dost nahrubo, tak jemné ladění je klávesou F a to buď bodově nebo označím plochu, kterou chci zaoblit, srovnat. Ale ne všude to vychází, například náspy a zářezy u kolejí, tam musím opravdu šipkami bod od bodu. (klávesu F mi také po několika letech poradil Martin 321) Pak se ještě dá nastavit sklon náspu a zářezu při použití klávesy Y.Kosac napsal:Dotaz na p. Semoru, Stavitelxx a ostatni tvurce trati: Jakym zpusobem upravujete teren? Klasicky F9 a sipky nahoru/dolu, nebo na to mate nejaky vymakanejsi system? Mam postaveno asi 70km trati (na placce, teren jen zarovnany podle sklonu koleji klavesou Y) a ted se pokousim dodelat okoli.
Jestli tou F9 bod po bodu, tak to jsou jatkavybral jsem si docela kopcovitou trat
Zbyněk Šemora napsal:Já dělám kopce na několik fází. Nejprve označím plochu a zadám nastavení výšky, abych terén dostal do výšky kolejí (v případě nádražích v rovině). Kopec pak dělám pomocí silničního dílu, který si naklopím dle potřeby a klávesou Y zarovnávám terén. Tohle je ale dost nahrubo, tak jemné ladění je klávesou F a to buď bodově nebo označím plochu, kterou chci zaoblit, srovnat. Ale ne všude to vychází, například náspy a zářezy u kolejí, tam musím opravdu šipkami bod od bodu. (klávesu F mi také po několika letech poradil Martin 321) Pak se ještě dá nastavit sklon náspu a zářezu při použití klávesy Y.
Tady by mne zajímalo, jestli půjde použít Tvá klávesa End pro zpomalení pohybu kurzoru. To samé postrádám při natáčení objektu.
Když natáčím objekt, například perony, tak mi objekt skáče po rastru ne vždy vhodném a do finál musím objekty zarovnat dle kolejí.
Tak jsem marně hledal něco na klávesnici, čím bych tento pohyb víc zjemnil.
Také by mne zajímalo, když naklápím objekt, tak jestli někdo zná fígl jak přesně (most, peron,násep,...) naklopit. U kolejí a silnic vidím číselný údaj, ale u objektů je to jen o citu v myši a odpočítávání skoků nebo opsat číselný parametr z rovnoběžné koleje přímo ve world.