Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já když Bakony nainstaluju tak se nedostanu ani do simulátoru,při načítání hry se sekne. Jak ji vyhodím vše zas chodí jak má .

Stavitel napsal:
Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak zabránit nežádoucímu pohybování objektů? Na trati mám několik úseků se stoupáním a zde když umístím např. návěstidla, zvukové oblasti, rychlostní značky apod, tak se mi to samo postupně posunuje. Třeba u návěstidel jsou samotné návěstidla na terénu stále na stejném místě, ale ty červené trojúhelníčky se mi posunují po kolejích směrem do kopce. A tak je to se všemi objekty, které jsou umístěné na kolejích (návěstidla, značky, zvuky, hazard, přejezdy...)
Děkuju za každou radu.

Přesně tohle se děje, když se zarovnává terén pod silnicí nebo kolejemi. Někdy jen trochu a někdy se člověk nestačí divit. Takže jsou dvě možnosti, buď objekty na koleje pokádat až bude krajina kolem hotová nebo to brát jako nutné zlo a po editaci terénu tyhle objekty opravovat. Já bohužel trpím nutné zlo, protože nejprve pokládam koleje a krajinu dolaďuji průběžně. Předevčírem jsem náhodou objevil takto rozhozené zvukové značky za Dlouhou Třebovou. To byly následky zarovnávání terénu z Ústí do Letohradu.

Gronibard: Máš staženou verzi 1.0 nebo verzi 1.2? Já jsem stáhl 1.0 a pak jsem stáhl 1.2, nainstaloval a vše v pohodě. Lord.

Lord :
Mám obě verze , zkoušel jsem je postupně a bez ůspěchu .
Když instaluju tratě a něco chybí tak to simulátor napíše ale u téhle se
ani do simulátoru nedostanu . Chtěl jsem se tě zeptat kolik mega to má
u tebe když nainstaluješ 1 i uppdate na1.2 a jestli máš u ní instal bat abych to porovnal ?

Boby napsal:
Co ale budu instalovat odpoledne je maďarská trať Sasvár-Szir-Szenthalászi, ta na screenech vypadá božsky, myslím, že bude lepší než Bakony. Na stránkách s Bakony je i aktivity pack do této tratě. Screeny zde: http://jadro.yofej.hu/content.php?content.1

Download zde: http://jadro.yofej.hu/download.php?list.20

Mějte se. Lord.

Už si ji testnul? Stojí za sosnutí? Souhlas Bakony je šedý průměr. Taky jsem ji hned odinstaloval.[/quote]

Boby: Tak už jsem jí testnul a je lepší než Bakony. Města, vesnice, zastávky a stanice vypadají výborně, spousta nových objektů a hlavně nápadů, uvidíte věznici, letiště, výstavbu tratě, no prostě spousta moc zajímavých nápadů, krajina ujde, ale chce to překousnout určité výškové skoky krajiny, na maďarsko moc hornaté, vegetace rozmístěna příjemně, skoro bych to šacoval na Trundovu vegetaci, textury i jednotlivé trávy a křoví mi nápadně připomínaly Kúty-Brno. Občas nevypadá dobře pole ve tvaru čtverce, které zasahuje do tratě, ale co se týče měst.....paráda. Použita originál signalizace, přejezdy, nástupiště a tuny nových objektů, které jsem ještě nikde neviděl, skoro žádný defaultní hnus. Aktivity jsem ještě nezkoušel, ale pokud budou dobré, tak ve spojení s touto tratí a kvalitními maďarskými vozidly by to mohlo být příjemné poježdění. Ta krajina by potřebovala jenom o málo víc péče. Každopádně z freeware tratí lepší průměr..... Mějte se, jdu se věnovat přítelkyni nebo mě už zabije :D . Lord.

Naposled editoval moderátor:
Zdravíčko, opět na příjmu.....

AlesB: Ano, ano, poměr času věnovaného MSTS a přítelkyni se nebezpečně převažuje na stranu MSTS, musím se pochlapit a něco s tím udělat!!! :D :lol: :eek:

Gronibard: Takže komplet Bakony trať má velikost 260MB, instal.bat tam není. Verze 1.0 ti vyplivne složku Global, Sound, Trains a Routes. Nezapomenout soubory z Global zkopírovat do global v tvém MSTS!! Soubory ze složky Sound nezapomenout zkopírovat do sound v tvém MSTS!! Složky Trains si všímat nemusíš, tam jsou jenom consisty nutné do aktivit přiložených k trati, to by tě zajímalo až v případě, že bys je chtěl jezdit. Verze 1.2 ti vyplivne složku Routes, v ní máš složku Bakony, tak všechno z ní překopírovat do verze 1.0 a dát přepsat. Pak to bude mít oněch 260 MB a musí to fungovat.

Mějte se. Lord.

To Lord "
Díky, už to jede byl to ten global a sound , já instalace valím vedle na disk aby se mi něco nenainstalovalo co nechci hlavně consisty a mašiny a tohle jsem přehlídl protože jsem tam měl ty složky od pro trainu který jsem instaloval před tím . Měl jsi pravdu že není nic moc hlavně objekty ty tam chybí aby byla pestřejší .

Dotaz

Zdravim, nevíte někdo jakým způsobem se dá zelená staniční čára (Platform) přetáhnout přes vyhýbku?
Mám vyhýbku ve stanici a nemůžu označit celé nástupiště, protože mě to přes tu vyhýbku nepustí (čára je červená...)

HaHa, to nejde, je nutné označení udělat na dvakrát. Před vyhýbkou a za vyhýbkou, také jsem to řešil. Jen v aktivitě je nutné použít to správné místo zastavení.

Potřebuju poradit s programem Route Explorer. Když vyberu trať ke zpracování a dám "Spustit", tak se mi objeví tahle chyba:

Run-time error 9: Subscript out of range

Zjistil jsem, že to dělá složka SHAPES, protože když ji odstraním, tak už se žádná chyba neobjeví... :cry:

Mapa trati

Mám dotaz na stavitele tratí. Když udělám mapu trati, jak ji potom dostanu do souboru .ace, aby se mi zobrazovala při zvolení trati a klepnutí na tlačítko mapa ve hře.Jde to přes utilitu MakeACEWin, která je součástí MSTS (případně jak mám nastavit kompresi, typ počátečního souboru atd.), či jiným programem? Soubor se jmenuje myslím DETAILS.ACE, když je v trati.
Když jsem to zatím zkoušel, tak se mi ve hře mapa neukázala. Máte s tím někdo zkušenosti? Prosím poraďte. Díky moc

tertex

prosím o radu,když mám v nabidce více jak 9.textur krajiny,které klavesy se stlačí např. u 11ky. Díky

Kabulus: Ahoj, podařilo se ti už poprat se s tím převodem do ACE? Řeším teď podobný problém, chci si dát mou fotku vlaku jako loadovací obrazovku do MSTS (load.ace), ale trochu se peru s tím převodem. Díky Lord.

Odpovím si sám, poněvadž jsem to už našel. Na http://www.train-sim.com je ke stažení prográmek AceIt v1.3.1, který dělá přesně to, co potřebuji, navíc vypadá velice jednoduše, co se týče ovládání. Lord.

Lord napsal:
Lord napsal:
Kabulus: Ahoj, podařilo se ti už poprat se s tím převodem do ACE? Řeším teď podobný problém, chci si dát mou fotku vlaku jako loadovací obrazovku do MSTS (load.ace), ale trochu se peru s tím převodem. Díky Lord.
Odpovím si sám, poněvadž jsem to už našel. Na http://www.train-sim.com je ke stažení prográmek AceIt v1.3.1, který dělá přesně to, co potřebuji, navíc vypadá velice jednoduše, co se týče ovládání. Lord.

Ahoj, už jsem tomu taky přišel na kloub. Dělal jsem to přes TGATool2 - AceIt, což je skoro to samé jako AceIt. Používání je opravdu hodně jednoduché. Měj se

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře