Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
To je vše o kompromisu. Potřebuješ ortofotomapu a oblouk musíš poskládat tak, aby začátek a konec oblouku přesně odpovídal kilometráži trati. Vlastní poloměr je orientační. Já když například pokládal poloměr 500r i podle tabulek, tak mi to vyšlo přesně, jen když jsem jako přechodnice dal na oba konce dal jako přechodnice krátké 1000r. Je to taková dost piplavá práce. Není to žádná sranda, ale dá se to. Každý položený oblouk je nutné několikrát měřit. Doporučuji pomocí položených sloupů TV po 50m.

vyhybky pro 10metrové perony

Dobrý den chtěl bych Vás poprosit o radu.Chtěl bych stavet svoji vlastní trat anemužu ani za boha prijit na vec jaké vyhybky a kolejimo mam pouzit když chci postavit s hlavní koleje vyhybku a popripade dalsi kolejivo kolem 6 a 10 metroveho peronu,pokazde když se o to pokusim tak nastupiste bez problemu obejdu ale na druhé strane nadraží se už nepotkám,mužete mi prosim poradit jaké kolejivo použít.potřeboval bych vedet co použít od zacatku vyhybky až po konec vyhybky na druhé strane nadraží.
Děkuju s pozdravem sedlák tomáš

Zdravím,
na http://www.mapy.cz byly umístěny nové letecké mapy naší republiky.Jestli jsem se dobře koukal,dají se už docela dobře spočítat i koleje ve stanicích,takže by se tato novinka mohla hodit stavitelům tratí.Mimochodem,žst.Bohumín už je tam "po novemu". :D

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
Zdravím,
na http://www.mapy.cz byly umístěny nové letecké mapy naší republiky.Jestli jsem se dobře koukal,dají se už docela dobře spočítat i koleje ve stanicích,takže by se tato novinka mohla hodit stavitelům tratí.Mimochodem,žst.Bohumín už je tam "po novemu". :D

David

Hmm mapy se mi zdaj aktualnejsi, ale rozliseni stejny. Aspon co jsem koukal na par mest na severu...

Používate niekto pri stavbe a "vykolíkovaní" trate utilitku Make Marker?Nejak sa neviem s tým pohnúť.

David Hájek napsal:
Zdravím,

David
Dokonce jsem tam našel i Muvku.Před Kláštercem nad Ohří. :lol:

Doteď mi to šlo, ale co jsem znovu instaloval MSTS, tak mi jdou obloukové koleje pouze na levou stranu. Vůbec mi nejdou na pravou stranu. Nevíte někdo, co s tím?

Výhybky jsou levé a pravé. Tam to jde. Ale já myslím "zatáčkové" koleje. Z rovné se zatáčí třeba doprava a mně to jde z jedné strany doleva a z druhé strany kolejí doprava. A já potřebuji, aby mi to šlo z obou stran kolejí i doprava i doleva.

Tak inak sa opýtam, potrebuješ položiť výhybku (je jedno akú) ale nie hrotom, ale tou časťou čo odbočuje ju potrebuješ pripojiť k Tvojej kolaji. Čiže vybereš ju osadíš, ale musíš ju ešte "pootáčať"

Zdravím,
nechci z Luďka dělat "amatéra",ale neotáčí se náhodou výměny a obloukové koleje klávesou "T" ? Už jsem dlouho do RT nekoukal,ale mám zato,že je to tak. Anebo to Luďku nejde ani s ní ?

David

Už mi to jde. Já jsem spustil editor úplně znovu. Mně to tou klávesou "T" teď nešlo. Včera mi zase nešly mazat objekty. Taky jsem to musel spustit úplně znovu.
Ale čím to je, to nevím

David: Chcel som ho k tomu priviesť samého, ale už keď si to prezradil, tak ano je to klávesa "T".
Ludek: Akože neotáčaš výhybky? To Ti vždy vyjde?

Aha, už som si prečítal, že Ti to ide, to si mal ale povedať, že to nejde ani s "T". Mne keď zničoho nič začne blbnúť nejaká aplikácia, tak ju reštartujem, ak nepomôže tak preinštalujem a keď ani to, tak potom sa pýtam.

Dráčik: s výhybkama jsem zatím netočil. Zatím mi to vycházelo. Já jsem ani moc výhybky nepotřeboval, protože jsem dělal spíše širou trať. Stanice jsem si nechával na později.

Já jsem nedávno instaloval celé MSTS znovu, takže jsem myslel, že tam nějaká chyba nebude.

Dráčik napsal:
David: Chcel som ho k tomu priviesť samého, ale už keď si to prezradil, tak ano je to klávesa "T". ... .

Zdravím a děkuji Dráčiku za potvrzení.Jak se znám,až bych si za nějakou dobu zase otevřel RE já,určitě bych se na to ptal také. :D

David

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře