Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Lord napsal:
Odpovím si sám, poněvadž jsem to už našel. Na http://www.train-sim.com je ke stažení prográmek AceIt v1.3.1, který dělá přesně to, copotřebuji, navíc vypadá velice jednoduše, co se týče ovládání. Lord.[/quote

To jsi trochu zaspal,už před vánocemi se tady probíral program Route_Riter,který AceIt má v sobě integrovaný,jakož i další dobré prográmky. :wink:

Naposled editoval moderátor:
No, já se právě takových dobrých prográmků jako Route Riter, Conbuilder apod. trochu bojím, tam člověk na něco omylem šáhne a týdny práce v čudu :D , takže nepoužívám ani jeden tento program a raději si všechno dělám ručně :D . Zdraví Lord.

Lord: to je praveze chyba ... ak budes zalohovat, nemoze sa ti nic stat ...

Lord napsal:
No, já se právě takových dobrých prográmků jako Route Riter, Conbuilder apod. trochu bojím, tam člověk na něco omylem šáhne a týdny práce v čudu :D , takže nepoužívám ani jeden tento program a raději si všechno dělám ručně :D . Zdraví Lord.

Po tom,co napsal JOHNZ,by mělo být vše jasné.U windousů je zlaté pravidlo neustále zálohovat,nikdy nevíš,co se ti položí.Pak nějaký prográmek je v tom úplně nevinně,nemůže nadělat takovou škodu,jako totální pád woken.Pak máš pravdu ty,že týdny práce jsou v čudu...

Já se snažím postavit Ostravské tramvaje. Začal jsem teprve před týdnem a zatím to jakž-takž jde (pokládka kolejí - to, co mě nejmíň baví). Teda když mi někdo poradí, kde bych mohl sehnat budovy nemocnice a vysoké školy (Fakultní nem. a VŠB) nebo něco, co se tomu podobá...

Lucas napsal:
Já se snažím postavit Ostravské tramvaje. Začal jsem teprve před týdnem a zatím to jakž-takž jde (pokládka kolejí - to, co mě nejmíň baví). Teda když mi někdo poradí, kde bych mohl sehnat budovy nemocnice a vysoké školy (Fakultní nem. a VŠB) nebo něco, co se tomu podobá...
:D :D :D

tramvajové sloupy

Nevíte někdo, jestli jsou někde ke stáhnutí "tramvajové sloupy"? Ty, co stojí mezi 2-ma kolejema a drží oboje vedení. A něco o těch budovách, co už jsem psal... :roll:

Naposled editoval moderátor:
Začal jsem stavět trať a potřebuji poradit jak mám v terénu udělat řeku. Když jsem skoušel udělat koryto řeky podle silničního úseku, tak to bylo moc široké. Potřebuji to užší. Díky

xeon napsal:
Začal jsem stavět trať a potřebuji poradit jak mám v terénu udělat řeku. Když jsem skoušel udělat koryto řeky podle silničního úseku, tak to bylo moc široké. Potřebuji to užší. Díky

Když označíš silnici a zmáčkneš: Z tak se srovná terán s silnicí a když dáš takovej obrázek štětce tak klikni do pole kde chceš mít řeku levim a pak pravim tlačítkem myši a dej ZOBRAZENÍ VODY a máš tam vodu...

Beatlesák napsal:
xeon napsal:

Když označíš silnici a zmáčkneš: Z tak se srovná terán s silnicí a když dáš takovej obrázek štětce tak klikni do pole kde chceš mít řeku levim a pak pravim tlačítkem myši a dej ZOBRAZENÍ VODY a máš tam vodu...

Já jsem se ptal na to jak udělat to úzké koryto řeky. Jak zobrazit vodu tak to vím.

Chyba při načítání

Mohl by mi prosím někdo poradit? Dělám trať Týniště nad Orlicí - Meziměstí celkem asi po páte a vždy, když jsem dodělal první stanici a pokračoval asi k vjezdovému návěstidlu, pak si trať uložil a později ji chtěl znovu načíst, tak to vyhodilo hlášku: Error reading editor object selection file Týniste nad Orlicí – Mezimestí.ref - Line: 0. Prosím poraďte co s tím. díky

to Ti říká,že máš prázdný .ref soubor. Když budeš dělat stanici po šesté,tak po každém uložení si to celé někam zazálohuj,aby si to nemusel dělat po sedmé.Až zjistíš za jakých okolností Ti to dělá,tak to většinou jednoduše opravíš. :P

Nemá někdo v plánu postavit trať: 070,036 Praha-Vršovice - Praha hl.n. -- Neratovice -- Všetaty -- Ml.Boleslav Hl.n -- Turnov -- Tanvald

:lol: :lol: :lol:

Začátek stavby tratě a počítání!

Ahoj! Mám dotaz. Existuje někde nějaký podrobný návod na stavbu tratí (nejlépe v češtině)?
A potom mám ještě jeden dotaz. Při stavbě trati podle skutečnosti bych docela rád věděl, jak stavitel po vygenerování terénu zjistí, kde je místo, kde chce začít stavět trať. Nebo jak se počítaj všechny ty vzdálenosti, aby trať byla přesně podle skutečné trati. Předem děkuji za odpověď!

Laborec425

Ne. Jen porůznu roztroušené úzce zaměřené části.

Zaměř si někde souřadnice. Pak je zapíšeš do souboru xxxxxxxx.mrk a v editoru pak vidíš jednotlivé vlaječky. Vypadá to napoříklad takto:

Marker ( 14.4204 50.1026 Zacatek_oblouku_vlevo 2 )
Marker ( 14.4177 50.1020 Konec_oblouku_vlevo 2 )

Kde jsou tyto údaje:
Zeměpisná šířka - zeměpisná délka - popis zobrazovaný u té vlajky - významový příznak.

Zeměpisná poloha je ve stupních a pak jejich desetinách, setinách... Minuty a a vteřiny si musíš odpovídajícím postupem přepočítat na desítkovou soustavu.
To číslo na konci nemám přesně vyzkoušené ale vím že se používá v rozsahu 0-2. Ta 2 ti pro tvůj účel stačí.
xxxxxxxx v názvu souboru musí být shodné s názvem souboru definujícího základní parametry tratě.

Markers

Ešte by som doplnil Ppoolll-a, že existuje editor markers s názvom MakeMarker, pomocou ktorého si podľa obrázka zgrabovaného z Route Geometry Extractora namarkeruješ trasu pomerne presne podľa skutočnej trasy zakreslenej do mapy. Vzdialenosť označených bodov a farba značiek sa dajú pomerne jednoducho naeditovať. Program je k stiahnutiu myslím že na Train-Sim.com

Ppoollll, Tax: Díky moc za rady. Ještě bych se chtěl zeptat, kde je v MSTS ten soubor s příponou mrk? A jak je to třeba s pokládáním kolejí? Jak je urovnám do roviny. Nebo jak se počítají sklony trati atd.? Omlouvám se, že mám tolik otázek, ale na internetu tohle opravdu nemůžu najít a ani v návodu přiloženém k MSTS jsem to nenašel. Předem díky za odpovědi!

Musím se opravit - nejde o soubor mrk ale mkr. Došlo k překlepu/přesmyčce které si nikdo nevšiml.
Při pokládání kolejí v okamžiku, kdy máš kolej označenou, si zmáčkneš v tom jednom okénku domeček s kruhovou šipkou pod ním. Pak tu kolej libovolně otáčíš všemy směry.
Co se týče sklonů - prohlédni si pořádně obrazovku - editor to tam vypisuje. Akorát to neni ve stupních či jiných úhlových jednotkách ale je tam rozdíl výšky začátku a konce dané koleje.
Pokud je něco jinak tak ať mě znalejší jedinci opraví. Stavba tratí není můj hlavní obor i když si pohrávám i s tím.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře