Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Laborec425 napsal:
Zbyněk Šemora: Díky za odpověď, ale co to je ta obnova databáze :) ? Já jsem úplný začátečník s editorem :? :) !
Když spustíš editor tratí tak máš v tom okně pod výběrem tratě podrobnosti. Tak na to zmackni a oznac "Obnovit databázi tratě

S soubor strč do shapes texturu do textures a taky si ho napis do refu v trati tak ze si treba zkopirujes nakej obekt jeste jednou akorat do neho napises ten vlak. Urcite sji to nepochopil ale jsem tatar takze nevim jak jinak to napsat.

KaMat napsal:
S soubor strč do shapes texturu do textures a taky si ho napis do refu v trati tak ze si treba zkopirujes nakej obekt jeste jednou akorat do neho napises ten vlak. Urcite sji to nepochopil ale jsem tatar takze nevim jak jinak to napsat.

díííky

Mám problém s výhybkama. Když dám na zhlaví čtyři výhybky (mají název Scissors) proti sobě, abych dostal kříž, jako je to v těch stanicích na té mojí trati běžné, tak to vypadá, že je všechno v pohodě. Ale když potom zkouším udělat aktivitu, tak se na tom křížení neobjeví ty černé body a nejde přes to udělat cesta vlaku. Může mi, prosím, někdo poradit? Předem děkuju za odpověď!

No musíš ten kríž zložiť zkríža ... najprv prvú výhybku na jednej traťovej koľaji, potom k nej druhú výhybku na druhej traťovej koľaji, druhú výhybku na prvej traťovej koľaji a a napokon prvú výhybku na druhej traťovej koľaji.

Železničné priecestie

V recenzii od Lorda na trať DOWNTOWN TROLLEY (USA) sa spomína blikajúce železničné precestie. Taktiež som to videl na trati FBLine3 (USA). Takéto blikajúce závory sa nevyskytujú na žiednej českej a slovenskej trati. Začal som okolo toho trochu experimentovať. Chcem sa spýtať či s tým niekto nemá už nejaké skúsenosti.
Dá sa vôbec takéto vytvoriť? V čom je hlavný problém pri jeho vytvorení?

Otočení návěstidla

Potřeboval bych poradit, jak mám otočit návěstidlo na opačnou stranu nějakým jednoduchým způsobem (jestli teda nějaký takový existuje). Srovnal jsem to přes QDirection, ale je to otočené na druhý směr, potřebuju to naopak, a tou věcí na otáčení objektů v editoru se to vždycky otočí ještě nějak nakřivo a nikdy to není rovně. Díky.

Re: Otočení návěstidla

Lucas napsal:
Potřeboval bych poradit, jak mám otočit návěstidlo na opačnou stranu nějakým jednoduchým způsobem (jestli teda nějaký takový existuje). Srovnal jsem to přes QDirection, ale je to otočené na druhý směr, potřebuju to naopak, a tou věcí na otáčení objektů v editoru se to vždycky otočí ještě nějak nakřivo a nikdy to není rovně. Díky.

tak při otáčení zmíčkni H (objekt sedne na zem) N (objekt bude rovně)
M (objekt bude "hotov")

Beatlesák napsal:
Lucas napsal:

M (objekt bude "hotov")

To M bych ale nemačkal.. Po každé, když jsem to stiskl a pak jsem někdy v budoucnu chtěl návěstidlo nějak přenastavit nebo úplně smazat, spadl mi celý editor.. Nevím, možná je chyba jen u mně, možná že ne...

Vlado napsal:
Beatlesák napsal:
Lucas napsal:

M (objekt bude "hotov")

To M bych ale nemačkal.. Po každé, když jsem to stiskl a pak jsem někdy v budoucnu chtěl návěstidlo nějak přenastavit nebo úplně smazat, spadl mi celý editor.. Nevím, možná je chyba jen u mně, možná že ne...

Jo, dělá mi to taky. Třeba když chci potom návěstidlo vymazat, tak se nevymaže ten červený jehlan na koleji, a když chci ten potom vymazat, tak mě to pošle k Billovi. Atd.

To M funguje asi tak, ze medzi navestidlom a tym ihlanom sa zrusia dynamicke vazby. Tym padom, sa obe veci chovaju ako samostatne objekty len s tym, ze jeden objekt urcuje chovanie druheho. Vysledok je taky, ze sa to spracuva rychlejsie, a o nieco to zvysi pocet svietiacich navestidiel na jeden sektor. Ma to vsak popisany nedokumentovany vedlajsi ucinok ... RE s tym proste nepocita ...

JOHNZ napsal:
No musíš ten kríž zložiť zkríža ... najprv prvú výhybku na jednej traťovej koľaji, potom k nej druhú výhybku na druhej traťovej koľaji, druhú výhybku na prvej traťovej koľaji a a napokon prvú výhybku na druhej traťovej koľaji.
Udělal jsem to podle tohoto návodu a stejně se tam ta tečka v tom křížení neobjeví a aktivita přes tuto výhybku je nemožná :(!

Tak to nevím, kde je chyba. To je zase asi tím šíleným Microsoftem :D (i když díky Microsoftu za MSTS)! Já jsem to zkoušel stavět různým způsobem a je to úplně stejně jako na tom obrázku, co jsi poslal. Akorát se tam neobjeví ta tečka (stejně jako na tom Tvém obrázku), a když přes to udělám aktivitu do odbočky, tak se cesta vlaku vrátí od toho křížení zpět po druhé koleji!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře