Aby tady nebyla nuda, chtěl bych se podělit o pár vychytávek, které mě na některých tratích zaujaly:
1. Freeware real trati Paris-Cherbourg.
Vychytávky: autor vyřešil problém s chybějícími náspy a jsou tam velice zajímavým způsobem vymodelovány po celé délce trati (možná jako samostatný objekt???), takže koleje neleží jen tak na zelené textuře. Dále je zde nově ozvučena trať (podobně jako má pan Šemora), dokonce bych si dovolil říct, že přejezd přes výhybku zní o něco lépe. Celkově je tato trať taková úplně jiná než ostatní, délka zatím 70 km, stav kolem roku 1980 před elektrifikací.
2. Real předělávka a prodloužení trati Settle & Carlisle. Jmenuje se Skipton to Carlisle 1920 a vůbec se to nedá srovnávat. Nádraží rozšířena dle skutečnosti, úplně nové aktivity, objekty, vlaky.
Vychytávky: nádražním budovám se kouří z komína, všude jsou slyšet různé zvuky a ruchy, některé aktivity jsou čistě pozorovací, nic neřídíte, jenom se z různých míst nádraží kocháte projíždějícími vlaky, dokonce je tam i pohled z věže dispečera atd. Aktivity plné provozu, mosty očouzeny od projíždějících parních mašin, nové zvuky tratě. Takže starý Settle & Carlisle pápá.
3. Krátká asi 10 km real rakouská trať Rosental 60. léta.
Vychytávky: úplně nové automobily zapadající do doby. Vrata u depa se otvírají a zavírají, když se tam blížíte s vlakem (uděláno na principu přejezdu, akorát místo závor se otvírají vrata - akorát se autorovi nepodařilo odstranit cinkání

)
4. Real trať LGV Atlantique. Pokud máte jako já staženu také LGV Med 3, plnou defaultních objektů, tak jí asi vymažete, protože LGV Atlantique vypadá oproti ní super. Nové tunely, bohatší a lépe vypadající okolí, nové objekty. Samozřejmě trať mimo města není přecpána vegetací, protože se jede rychle a byly by problémy, ale mě se líbí moc.
No, tak sem si trochu ulevil od nějakých vychytávek, které se mi líbily. Jsou to jenom střípky, jinak by to bylo na dlouho. Zdraví Lord.