Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze

Vlastiku, to automatický vedení vlaku je sice hezká věc odpovídající realitě, ale co bys v tý lokomotivě pak dělal? Vím, že třeba u 471 nemusí strojvůdce hnout ani brvou a souprava odjede třeba z Prahy do Kolína a přitom si bude hlídat, aby neměla zpoždění nebo nebyla ve stanici příliš brzo...Upřímně, taková simulace by mě asi nebavila.

Michal napsal:
Vlastiku, to automatický vedení vlaku je sice hezká věc odpovídající realitě, ale co bys v tý lokomotivě pak dělal? Vím, že třeba u 471 nemusí strojvůdce hnout ani brvou a souprava odjede třeba z Prahy do Kolína a přitom si bude hlídat, aby neměla zpoždění nebo nebyla ve stanici příliš brzo...Upřímně, taková simulace by mě asi nebavila.

Mno ale zase vem si, že by se třeba k modelu Pendolina udělalo hydraulické naklápění křesla u počítače tak, aby simulovalo naklápění skříní :-)

Martens napsal:
Michal napsal:

Mno ale zase vem si, že by se třeba k modelu Pendolina udělalo hydraulické naklápění křesla u počítače tak, aby simulovalo naklápění skříní :-)

Jo udělat z toho něco jako horskou dráhu??? :D

Michal napsal:
Michale nebylo to myšleno tak jak píšeš,nemyslel jsem doslova to co se používá na jednotkách na trati 011,měl jsem na mysli automatiku tak jak se běžně používá při jízdě na lokomotivách 16..,36..,což znamená při otočení knoflíků se vlak automaticky postupně rozjede na nastavenou rychlost(která by byla nastavena na panelu tlačítek),jenom by to sloužilo pro udržení stanovené rychlosti,jinak pořád by platilo pro snížení rychlosti používat EDB,ted se nebavme o tom zda tě to baví nebo ne,každého baví něco jiného,co ty odsuzuješ ostatním třeba by vyhovovalo.Bylo by dobré třeba zjistit více názorů.

Vlastik napsal:
Michal napsal:
Michale nebylo to myšleno tak jak píšeš,nemyslel jsem doslova to co se používá na jednotkách na trati 011,měl jsem na mysli automatiku tak jak se běžně používá při jízdě na lokomotivách 16..,36..,což znamená při otočení knoflíků se vlak automaticky postupně rozjede na nastavenou rychlost(která by byla nastavena na panelu tlačítek),jenom by to sloužilo pro udržení stanovené rychlosti,jinak pořád by platilo pro snížení rychlosti používat EDB,ted se nebavme o tom zda tě to baví nebo ne,každého baví něco jiného,co ty odsuzuješ ostatním třeba by vyhovovalo.Bylo by dobré třeba zjistit více názorů.
Zase by se přiblížilo výce realitě.Toto fungovalo již i u dřívějších loko,třeba u M296 (nyní 853) a dnes je to na nynějších 854 a třeba taky 843.No a kdyby někdo chtěl jezdit takzvaně na ruku tak by si to nemusel zapínat

Vlastik napsal:
Michal napsal:

Beru. 8)

TGV

Tak jsem konečně projel trať TGV (pod kanálem La Manche) a jak si přál Lord, napíšu své dojmy.

V trati není moc originálních objektů, spíš jsou převzaté z defaultních tratí. Jízda po trati není nijak zvláště zajímavá. Je to takový standartní koridor. Textura terénu celkem ujde, není to obyčejná zelená tráva, ale jsou v ní naznačana pole atd. V některých místech trati je i slušné zalesnění a náznaky měst či vesniček s obytnými domky a někde jsou i tovární budovy, ale na druhou stranu v některých místech jedete po pusté louce, kde je občas podél trati hlouček stromů, u kterých se pase stádo krav a až hodně v dáli se vyskytují větší porosty. Co se týče tunelu pod kanálem, v některých místech na sebe části tunelu špatně navazují (hlavně v zatáčkách) a prosvítá venkovní terén. Nádražní objekty mají převážně šedivou barvu, a když tudy jedete kolem všech šedivých a nijak krásně otexturovaných objektů, moc kladných dojmů to ve vás nevzbuzuje. Vlaky jsou sice rychlé, ale textury taky nic moc. Kabiny jsou takové malé, stěsněné, tlačítka nejsou moc vidět nebo na některé funkce nejsou v kabině vůbec, i když ty funkce fungují. Pohled cestujícího také nevzbuzuje moc emocí. Sedačky vypadají, jako by byly z nějakého kamene. Zkrátka pohodlí by zde cestující neměl.

Toť mé dojmy z tratě. Když bych jí měl hodnotit jako ve škole, dal bych asi za 3.

Pokud má jiný majitel této trati jiný názor, jsem na něj zvědav. :)

Re: TGV

kabulus napsal:
Co se týče tunelu pod kanálem, v některých místech na sebe části tunelu špatně navazují (hlavně v zatáčkách) a prosvítá venkovní terén.

Důležitý je, že neteče voda z monitoru. :lol: :lol: :lol:

Miran napsal:
kabulus napsal:
Co se týče tunelu pod kanálem, v některých místech na sebe části tunelu špatně navazují (hlavně v zatáčkách) a prosvítá venkovní terén.

Důležitý je, že neteče voda z monitoru. :lol: :lol: :lol:
Ale bylo by to zajímavý, kdyby tekla. :D :D :D

novotnypepa napsal:
Kde se dá trať stáhnout?
Jelikož jsem trať dostal k Vánocům, tak nevím, kde je ke stažení, ale pokusím se to zjistit. Dám Vám vědět.

Kabulus: Díky moc za popsané dojmy, myslel jsem si, že to bude vypadat asi takhle, alespoň co jsem vytušil ze screenů na internetu. Je to už holt starší add-on. S těma dnešníma se to nedá srovnávat. Tak ještě jednou díky a příjemný ježdění.

Lord.

Vlastik napsal:
Michal napsal:

Já jsem to neodsoudil. Právě proto, že vím, že každého baví něco jiného. Ale je fakt, že jsem si pod tím představoval jinou věc. Kdyby se tohle povedlo... No uvidíme.

Mám dotaz, máte někdo trať: Cambrian Coast Line (Route)??
Pokud jí máte, jaké jsou Vaše názory na ní?? Dost by mě to zajímalo, já jí mám pár dní a celkem se mi líbí.

Díky

Ahoj, tuto trať mám, rozepsal jsem se o ní na čtvrté stránce uprostřed. Jsem z ní nadšen, britové prostě tyhle trasy umí. Dle screenshotů vypadá naprosto bombasticky ještě West Somerset Railway, Severn Valley Railway, Cambrian Route a nová Swanage Route. Kromě Cambrian žádnou nemám, ale slintám, kdykoliv vidím screenshoty. Každopádně na Somerset a Severn Valley si už brousím zuby, takže brzo budou.
Koho by zajímaly screenshoty, tak jsou zde:

West Somerset a Severn Valley: http://www.justtrains.net/(ko05mu55wmdqxgmbnok2wz55)/index.aspx

Cambrian a Swanage: http://www.3dtrainstuff.com/products/uk-branch/index.html

Mějte se. Fanatický sběratel Lord.

Naposled editoval moderátor:
Cambrian Coast Route
Lord napsal:
...tuto trať mám, rozepsal jsem se o ní na čtvrté stránce uprostřed. Jsem z ní nadšen, britové prostě tyhle trasy umí....
Toho, že jste ji zde už popisoval jsem si nevšiml :) ...
Každopádně s Vámi souhlasím, ta trať je moc hezká, originální objekty, vlaky taky zajímavý, trochu mi tam ale vadí ty tmavý kabiny u motoráků a na jízdy v noci jsou špatný světla a není potom nic vidět. Jinak krajina úžasná, tak krásně zelený textury terému jsem snad ještě neviděl. Taky mě dostaly ty závory, který buď zahraděj silnici nebo koleje, je to zajímavej výmysl a provedení. Aktivity jsem ještě nezkoušel, ale těším se na ně. Celkově bych hodnotil 1/2 (na trať pana Šemory to nemá :wink: ).

Díval jsem se taky na screenshoty těch dalších tratí, na které dáváte odkazy a dost zajímavě vypadá ta Swanage route, asi to bude taky zajímavý ježdění. :)

Akorát se tam nemazlili s tou cenou, 46 USD to hodí v přepočtu 1200 Kč a to je dost. Ikdyž kam se to hrabe na Amtrak Pacific Surfliner - ten vychází v přepočtu na víc jak 2000 Kč, protože chtějí 40 USD za trať a 40 USD za trainset. Ale zato Pacific Surfliner bude revoluce v MSTS, takovej neoficialni MSTS 2, co tam maji za vychytavky, tak to jsem v zivote nevidel: http://www.facingpoint.com/gallery.htm

Tak a jdu spat. Lord.

Sakra, nějak jsem u minulého příspěvku v průběhu psaní přestal psát háčky a čárky, no už je holt pozdě :D :eek: . Lord.

Lord napsal:
Akorát se tam nemazlili s tou cenou, 46 USD to hodí v přepočtu 1200 Kč a to je dost. Ikdyž kam se to hrabe na Amtrak Pacific Surfliner - ten vychází v přepočtu na víc jak 2000 Kč, protože chtějí 40 USD za trať a 40 USD za trainset. Ale zato Pacific Surfliner bude revoluce v MSTS, takovej neoficialni MSTS 2, co tam maji za vychytavky, tak to jsem v zivote nevidel: http://www.facingpoint.com/gallery.htm

Tak a jdu spat. Lord.

Jo jo, taky jsem se mlsně olizoval.. :D A když jsem uviděl cenu... :roll:

kabulus napsal:
novotnypepa napsal:
Kde se dá trať stáhnout?
Jelikož jsem trať dostal k Vánocům, tak nevím, kde je ke stažení, ale pokusím se to zjistit. Dám Vám vědět.
Takže trať, kterou jsem dostal k Vánocům byla od někoho dalšího (nebyla stažena z netu), ale našel jsem odkaz, kde se trať dá bohužel jen koupit. :( http://www.justtrains.net/(ko05mu55wmdqxgmbnok2wz55)/index.aspx
Na poslání mailem je moc velká, tak jediná možnost, jak bych Vám ji mohl poslat je přes ICQ nebo MSN Messanger pokud vlastníte...

Back
Nahoře