Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze

AlesB napsal:
nemáte někdo el.jednotku maďarských drah MAV BDVmot-014 ? vypadá fakt pěkně, ale pokaždý když jí chci projet v MSTS, tak mě to pošle k Billovi. Je to jediný maďarský model, který toto dělá a netuším proč.

Ahoj Aleši, tato el. jednotka mi taky blbla, tak dlouho jsem si hrál se vším možným nastavením, až jsem si stáhnul tu samou z jiných stránek a tam bylo vše v pohodě, ale detaily už nepamatuju. Každopádně je to moc podařená souprava, dobrý zvuky, kabina, pohled cestujícího a navíc otevírací dveře....paráda. Měj se. Lord.

AlesB napsal:
tak chyba je v cabviewu.Při použití jiného funguje vše jak má. Jelikož mi soubor .cvf nic neříká-resp. pro hledání chyb- byl by někdo ochotný se na to podívat,zašlu mailem v .raru :eek:

Pozrel som sa na ten cvf súbor a chyba je v nasledovnej položke: (uvádzam jej správne nastavenie)

CabSignalDisplay (
Type ( ASPECT_DISPLAY CAB_SIGNAL_DISPLAY )
Position ( 581 28 59 128 )
Graphic ( ../../common.cab/BDV/bdv_sator.ACE )
)

Je potrebné opraviť Position podľa horeuvedeného riadku.
Položku Graphic si každý musí upraviť sám podľa vlastného adresára kde sa .ace súbor nachádza.

S touto úpravou kabína funguje bez problémov. Prajem veľa šťastných kilometrov.

Naposled editoval moderátor:
Přátelé, koho zajímá první recenze na právě vyšlý add-on Berlin Subway, tak mrkněte na stránky Pampalinyho. Musím říct, že nejprve jsem se na tento add-on velmi těšil, ale to množství abnormalit mě tam trochu zaráží...no uvidíme. Pampalinyho recenze je zde: http://trainsim.igames.cz/?mod=article&showid=700&query=

Mějte se. Lord.

Lord napsal:
Přátelé, koho zajímá první recenze na právě vyšlý add-on Berlin Subway, tak mrkněte na stránky Pampalinyho. Musím říct, že nejprve jsem se na tento add-on velmi těšil, ale to množství abnormalit mě tam trochu zaráží...no uvidíme. Pampalinyho recenze je zde: http://trainsim.igames.cz/?mod=article&showid=700&query=

Mějte se. Lord.

Nový simulátor může oslovit jen většími možnostmi ovládání lokomotiv. Dokonalá grafika, cestující a efekty jsou až na druhém místě. Ale jestli hře, kde jsou pouze dvě polohy ovládání lokomotivy někdo říká simulátor, tak o železnicí autor zná kulový. Asi náš starý MSTS jen tak překonán nebude. A i kdyby hra dokonalá byla ale bez editoru, brzy by nás jezdit po zahraničních tratích omrzelo. Jediné co by naše potřeby uspokojilo by byl kvalitní simulátor z dílny Československých rukou.

Zbyňku, to ale není nový simulátor, to je pouze add-on do MSTS. Akorát je při jeho tvorbě použito moderních postupů a editorů vytvořených speciálně pro tuto trať a jsou tam efekty a grafika, na kterou jsme zvyklí spíše z novějších FPS. Trať se sice spouští speciální ikonkou, ale jinak vše jede pod MSTS, akorát MSTS editor bohužel s tou jejich tratí nekomunikuje, protože je vytvořena v jejich vlastním editoru, který neuvolnili, protože s ním počítají pravděpodobně pro další tratě.

A zmiňované dvě polohy ovládání vlaku tam jsou pouze pro akceleraci, ostatní ovládání je stejné jak ho známe, i brždění má více poloh. Takže shrnuji, je to pouze add-on do MSTS, nikoliv nový simulátor, jen je vše tvořeno novými postupy a při použití speciálních editorů.

Ale chápu, že tvrdě makáš na tvé trati, tak jsi tu recenzi jen tak rychle přelétl očima :D , to je v pohodě, alespoň budeme dřív v tom Vladivostoku :D .

Měj se. Lord.

Tak kde máme naše vývojáře? Špiony. Copak v Německu jsou chytřejší hlavy než u nás? Že bychom i ten Český a Slovenský MSTS dotáhli k úplné dokonalosti. Sice nestíhám vše sledovat, ale pochybuji, že Němci mají takovou magistrálu, jako mé budoucí železniční spojení mezi Bratislavou a Prahou. Už chybí jen pár desítek kilometrů. Stávající úsek z České Třebové do Kútů už je také na mnohem vyšší úrovni, než jste byli doposud zvyklí. Už mi chybí jen postavit Podivín a kolejově jsem až do Malacek hotov.

Tak takovou magistrálu jako "naše" Praha - Blava, to teda nemají. To by museli pospojovat hodně Pro Trainů.... :D :D :D

Lord & Zbyněk: Chlapi, nenapadla vás jedna vec? Že či sa náhodou to stupídne metro tak neriadi aj v reále? Lebo v metre som ja videl už kadečo a ak tam sú nejaké postaršie súpravy s nejakým ultrajednoduchým tyristorovým regulačným systémom od Siemensa, tak je to kľudne možné...

Lord napsal:
Tak takovou magistrálu jako "naše" Praha - Blava, to teda nemají. To by museli pospojovat hodně Pro Trainů.... :D :D :D
No, takové dílo opravdu nemají. Ale když se podívám na mapu ProTrainů a přidám k tomu pár free tratí, tak dostanu celkem slušnou síť. A to ještě nemám moc přehled o Germain Railroads. Ovšem musí se podotknout fakt, že PT dělá firma a za peníze. Jinak PT5 + PT4 = cca 450 km. Dánové se taky nemají za co stydět (Neumünster-Helsingör=466 km). Ale ve velikosti to není. S velkou tratí se špatně pracuje, lepší jsou dvě malé.

Je pravda, že němci díky sérii Pro Train (minimálně 11 dílů) a German Railroads (6 dílů) mají v MSTS velmi slušnou síť tratí, když k tomu připočtu městské S-Bahn Berlin a Berlin Subway a freeware Wupper Expres, tak se nemají za co stydět. Kdyby podobných 20 add-onů vyšlo u nás, tak už není co víc do MSTS tvořit, protože by to pokrylo celou ČR, snad kromě metra a tramvajových tras. Akorát by to asi pro českou vývojářskou firmu nebylo zas tak výdělečné jako pro německou, přecejenom německý trh je větší a nevím, jak moc se toho prodá do zahraničí. Tak zatim. Lord.

Ono sice, čím je trať větší se to déle načítá a hůř se pohybuje v editoru, ale mě by určitě nebavilo jet EC Praha - Bratislava a potřebovat k tomu 4 tratě. Ale byl bych pro, kdyby nějakým nástrojem šla trať nakrájet na dílčí. Přece jen pro aktivitu z Hustopečí do Šakvic nepotřebujeme načítat 600km kolejí. Také pro EC z Prahy do Olomouce nepotřebujeme větev na Brno. Ale zase aktivita "Železný muž", až bude. Tak bude potřeba komplet celá trať. Ale zatím to neřeším.
Jinak o české tratě v zahraničí zájem je. A myslím si, že by nebyl menší než o Protrainy. Myslím, že máme mnohem zajímavější krajinu než v Německu. A Slovensko, tam je to ještě nádhernější. Taková štreka z Bratislavy do Košic přes Zvolen....to by zápaďáci jen slintali. No nic, jdu se snažit, ať mohou slintat alespoň z Bratislavy do Prahy.

Zbyněk Šemora napsal:
...Myslím, že máme mnohem zajímavější krajinu než v Německu. A Slovensko, tam je to ještě nádhernější. Taková štreka z Bratislavy do Košic přes Zvolen....to by zápaďáci jen slintali. No nic, jdu se snažit, ať mohou slintat alespoň z Bratislavy do Prahy.

S tím nelze nic jiného než souhlasit.. Česká krajina je nádherná a Slovenská možná ještě o něco málo víc.. Němci jezdí 200km po rovině a poté 100km v horách.. U nás jsou vzdálenosti kratší a tím se trať o délce 100-150km dostane snad do všech možných krajin (nížiny ,vrchoviny ,hory) ..

Bratislava-Praha ?? .. Kdo by neslintal ?? .. Vždyť je to pro České MsTS modla..

Z i S pozdravem ,ocelot24

I já bych přidal svou trošku do pranice.Dotaz na Z.Šemoru,jak to do bududoucna vypadá ze spojovací větví ČT-Přerov,jejíž část končí v Lukavici.Ona ta tratě je také jedna z nejhezčích,projíždí chráněnou oblastí a co se týče okolí NO COMENT.On člověk skoro zapomene pozorovat trať

742.041 napsal:
I já bych přidal svou trošku do pranice.Dotaz na Z.Šemoru,jak to do bududoucna vypadá ze spojovací větví ČT-Přerov,jejíž část končí v Lukavici.Ona ta tratě je také jedna z nejhezčích,projíždí chráněnou oblastí a co se týče okolí NO COMENT.On člověk skoro zapomene pozorovat trať

Myslím že se o tom už někde psalo..
Nejspíš v topicu BP..

Z České Třebové po 270 + 330 do Břeclavi asi nejspíš projedem..
Ale samozřejmě až příští rok.. Nikdo nemůže stavět všemi směry najednou..

Zbyňku ,prosím ,možná by stálo za uvážení zveřejnit plán výstavby pro rok 2006 ,
... něco podobného ,co má Stavitel-XX plán aktualizací na stránkách 321..

Z i S pozdravem ,ocelot24

No s tím plánem by to nebylo k zahození,alespoň nastínit realizaci dalších úseků a jak už tu bylo řečeno i plánů by bylo dost,vzhledem k tomu že je tento úsek stalé rozestavěn a to obzvlášť úsek Červenka-Záb.A jsem moc zvědav na řešené Olomouc hl.n.

Ahoj, je to za dost mastný poplatek, konkrétně 34,99 EUR, v přepočtu přibližně něco přes 1000,- Kč. Viz. níže:

http://www.tml-studios.com/index.php?id=92

Je docela sranda, když si člověk vezme, že za tisícovku může mít třeba originálku Half Life, nadupanou moderní hru s nejnovějšími efekty, a za tu samou cenu se prodávají add-ony do 5 let starého MSTS, které na dnešní standart vypadají dost prehistoricky, kde nejvymakanějším efektem jsou stíny a to ještě jejich zapnutí nehorázně zatěžuje PC a vůbec náročnost MSTS je 10x vyšší než třeba výše zmíněného Half Lifu. Občas si zastaralý vzhled MSTS ani neuvědomuju, ale když si třeba zapařím nějakou moderní FPS a pak si hodím MSTS, tak je to jak přepnout na tetris :D . Ale jsem rád alespoň za to. Mějte se. Lord.

Tak to je síla,prodávat Berlínské metro za jeden litr, když ještě navíc je to v rozporu s autorskými právy firmy Microsoft. Nechyťte mne za slovo, ale někde jsem četl, že je zakázané bez souhlasu autora tedy Microsoftu prodávat addony do MSTS za úplatu. Tak nevím, buď si ta firma, která to prodává za jeden litr dohodla s Microsoftem autorská práva, nebo to prodává na černo.
To je úplně to samý, jako když si koupím od Electronic Arts počítačovou hru a vytvořím si nějaké herní módy nebo módy pro Multiplayer a ještě to budu nabízet za poplatek bez souhlasu autora.

No jo, ale Half Life je scifi, ale naše tratě a vozidla jsou přece jen naše a reálné. Boužel na stařičkém MSTS. Chtělo by to nový a dokonalejší simulátor, pokud možno České výroby. Ale to jsme opět ve scifi. Takže buďme rádi za to co máme. Možná někdy...

Back
Nahoře