Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze

Ex141Detvan napsal:
Zdar,instaloval si tady někdo tu trať DVZO??Protože já mám s tím velké problémy...hodně textur mi tam chybí..
Zkopíroval jsem tam už takových 30..počínaje daysky.ace...Acleantrack3..a další...ty které tam chybí tak beru od BP
A ještě mi to píše že to nenalezlo soubor ingame.sms...
tak nevím čím to je a mám všechny části satažené...
S trainsetem problémy nejsou...

S touto tratí nemám zkušenost, ale u některých tratí musíš pustit instalaci pomoci instalme.bat a ten dokopíruje chybějící textury s orig.tratí.

Přesně tak, je nutné šoupnout adresář s tratí DVZO tam, kde máš všechny defaultní tratě, otevřít ho, najít soubor instalme.bat a pustit ho. On si sám dokopíruje všechny potřebné soubory právě z defaultních tratí. Potom už ta trať bude běhat bez problémů.

Zdravím všechny, po delší pauze způsobené především nehoráznými červencovými vedry, kdy se u PC moc sedět nedalo, vám přináším záplatu v podobě dvou rozsáhlých recenzí. V první recenzi se podíváme na zoubek slibovanému komerčnímu add-onu DONNER PASS z USA, přímý odkaz je zde: http://lord-msts.own.cz/donner-pass.php Navnadit vás mohou tyto screenshoty:

81ac73a80a85027fdbd14db876a00ded.jpg

89da20ecf51868707bb479be327512e0.jpg

4fa7675089410f6457cd71b95b5e5679.jpg

A abyste měli příští týden co číst (mizím totiž na dovču), tak přidávám rovnou i druhou recenzi na špičkovou freeware trať doslova přecpanou nápady a originalitou, ve které se můžeme svézt nejen vlakem, ale také lanovkou, parníkem a časem snad i automobilem. Název tohoto kanadského skvostu je THE LONDON AND PORT STANLEY RAILWAY, níže malá ukázka a odkaz na recenzi zde: http://lord-msts.own.cz/london-port-stanley.php

4d9d43a9e754e2a3a1c7ae8c0d45ff99.jpg

f656fd1ceca097f57b243021ad7592fe.jpg

59b224fa065eb666b88933b178bdf8b6.jpg

Příště vám představím freeware trať L'EXPRESS DU COLONEL VON RYAN z válečné Itálie. Zpracování je slabší, ale nápad zajímavý.

Naposled editoval moderátor:
Lord napsal:
Přesně tak, je nutné šoupnout adresář s tratí DVZO tam, kde máš všechny defaultní tratě, otevřít ho, najít soubor instalme.bat a pustit ho. On si sám dokopíruje všechny potřebné soubory právě z defaultních tratí. Potom už ta trať bude běhat bez problémů.
Jo díky moc za rady,ale ještě bych měl dotaz kde sehnat to forli s a sd
Já to u žádných tratí nemám....ani u českých ani u jiných..
a nešlo by to nějak poslat??Kdybych to už fakt nemohl najít..předem díky..

Ex141Detvan napsal:
Lord napsal:

Mělo by stačit přejmenovat. Vyskytuje se v tratích zcela běžně.

Ten program na tvorbu těch screenu s MSTS je super, ten prostě chci :))))))), doufám že ty mouchy vyladí a někdy to vydá. Jinak pro ty, kteří neví o čem mluvím doporučuju se mrknout na http://www.lnps.info/gallery.htm a podívat se jak vypadá MSTS trošku v jiném světle.

bob57_cz napsal:
Ex141Detvan napsal:
Ty potřebné soubory máš přímo v té trati, ale protože nedisponuješ magyar znakovou sadou, tak si MSTS s maďarskou tratí nerozumí s českým systémem. Náprava je jednoduchá: ten soubor se jmenuje , jak píšeš, ale má přehlasované o, vem ty přehlasované s a sd a zkopíruj si to někam do dočasné složky, pak oba soubory přejmenuj na forli bez přehlasovaného o čili jen s obyčejným o. Potom edituj soubor sd a uvnitř zase oprav to o ve všech výskytech. Uložit, potvrdit změny, přesunout zpět k těm původním a je hotovo.
Ale to je švýcarská trať...ale už to je v poho..už jsem to našel to forliŽ..a přejmenoval..sice mi tam vyjely pak zase další hlášky,ale skusím to nějak vyřešit sám...

Ex141Detvan napsal:
bob57_cz napsal:
Ex141Detvan napsal:
Ty potřebné soubory máš přímo v té trati, ale protože nedisponuješ magyar znakovou sadou, tak si MSTS s maďarskou tratí nerozumí s českým systémem. Náprava je jednoduchá: ten soubor se jmenuje , jak píšeš, ale má přehlasované o, vem ty přehlasované s a sd a zkopíruj si to někam do dočasné složky, pak oba soubory přejmenuj na forli bez přehlasovaného o čili jen s obyčejným o. Potom edituj soubor sd a uvnitř zase oprav to o ve všech výskytech. Uložit, potvrdit změny, přesunout zpět k těm původním a je hotovo.
Ale to je švýcarská trať...a to forli nemám vůbec....nebo nevím kde je....

Aha, takže polopaticky. Najdi si adresář s tratí a tam je složka SHAPES. Tam najdeš uvedené dva soubory s. a sd. , které budou zkomolené kvůli češtině. Jak to už si nepamatuju. Ale pokud použiješ šedou kůru mozkovou přijdeš na to. Ten soubor .sd musíš ještě kromě přejmenování editovat, tj. otevřít v textovém editru a změnit název na forli. Výsledkem by si měl mít místo zkomolenin soubory forli.s a forli.sd. Jasný?

Já jsem to přejmenoval v commanderu a už to bylo v pohodě...takže pak byl s forli problem vyřešen,ale azse mi to piše chybove hlašky že tam chybi nejake routes..a to jsem nechal před tim přes to instalme nakopirovat ty soubory....ale ja to nejak vyřeším...

bob57_cz napsal:
Ex141Detvan napsal:
Ale to je švýcarská trať...ale už to je v poho..už jsem to našel to forliŽ..a přejmenoval..sice mi tam vyjely pak zase další hlášky,ale skusím to nějak vyřešit sám...
Švajc,Magyar - vše jedno, nedával sjem pozor o kterou se jedná, ale princip je totožný. Nestačí jen přejmenování, ale i vnitřní zápis v *.sd musí být shodný. Psal jsem to tam snad dost pochopitelně.
NO ja bych si to klidně upravoval,ale v čem to mám otevřít??Když v textových souborech mám z toko guláš v podobě znaků a kostiček....
Já vím, že teď vypadám jak úplný blbec..ale je to tak..

Tak s tim forli už nejsou problémy,jsem to přepsal a editoval,normálně to už načítá,ale těsně u konce načítání nějaké aktivity mě to pošle k Billovi bez žádné hlášky....tak ja už fakt nevím co tam udělat..zkoušel jsem všechny globaly co mam....nakonec jsem tam nechal defaultní dopněný tim shapes z DVZO..

Ex141Detvan napsal:
Tak s tim forli už nejsou problémy,jsem to přepsal a editoval,normálně to už načítá,ale těsně u konce načítání nějaké aktivity mě to pošle k Billovi bez žádné hlášky....tak ja už fakt nevím co tam udělat..zkoušel jsem všechny globaly co mam....nakonec jsem tam nechal defaultní dopněný tim shapes z DVZO..

DVZO jede na XTraks já mám původní Einsiedeln a ta vyžaduje verzi min 3.16 jede pod 3.17 jo a ještě vyžaduje Newroads v 3.2. Četl jsi Redme ?
Zkus nejdřív volnou jízdu jestli trať vůbec jde zpustit.

tak ja nevim..x-traksy tam jsem nainstaloval 3,17 co bylo třeba, newroads taky a pořád mě to bez hlášek na konci spouštění čehokoliv i volné jízdy posílá k Billovi..tak ja už fakt nevím

Ex141Detvan napsal:
tak ja nevim..x-traksy tam jsem nainstaloval 3,17 co bylo třeba, newroads taky a pořád mě to bez hlášek na konci spouštění čehokoliv i volné jízdy posílá k Billovi..tak ja už fakt nevím

Po instalaci na čistý MSTS s aplikací Xtraks a Newroads a spuštění bat pro načtení textur by to mělo chodit. Nic víc nebylo potřeba dělat při instalaci Tosstall ani Einsiedeln obě jsou přímými předchůdci. Zbývá potom už jen možnost, že to máš špatně stažené. Já to stahovat nemůžu abychom to porovnali, protože nemám vysokorychlostní připojení. Ale Lord to bude mít asi stažený, tak to zkus porovnat s ním, anebo pokud máš možnost nejjednodušší je to zkusit to stahnout znovu. Už se mi to stalo.

Zdravím všechny po dovolené, pln sil přihazuji novou recenzi na trať s názvem L'EXPRESS DU COLONEL VON RYAN. Tato freeware trať zaujme spíše nápadem zasadit jí do válečné Itálie než zpracováním, které je slabší. Mrkněte sami na tomto odkazu http://lord-msts.own.cz/colonel-ryan.php třeba vás zaujme, níže malá ochutnávka z recenze...

da1b06e29487f1e3f27177afced37779.jpg

6bd3fe93b02653c79f009e469d1ce812.jpg

5a1b4b9900d1b0a932fa7e6db0ffe05c.jpg

Příště se mrkneme na síť úzkokolejných tratí ztvárněných v add-onu LÁEV: LILLAFÜREDI ÁLLAMI ERDEI VASÚT od maďarských tvůrců.

Zdravím všechny, v těchto dnech jsem začal zkoušet internetový prohlížeč Opera, který sice není špatný, ale můj web při použití tohoto prohlížeče vypadá trochu hůře. A protože dle statistik webu mě navštěvují i uživatelé používající Operu, tak tito uživatelé, nechť omluví slabší vzhled (fonty, mezery mezi obrázky atd.) mých internetových stránek. Ideálně se zobrazují při použití klasického Microsoft Internet Exploreru. Pokud by měl někdo jakékoliv potíže se zobrazováním mých stránek, dejte vědět. Stejně asi časem přesedlám na vlastní doménu, prostor není neomezený.

Používám Operu více než jeden rok jako výchozí prohlížeč a mohu Ti říci,že jsem za tu dobu viděl o mnoho horší zobrazení stránek než u Tebe.Z toho si nic nedělej,každý nějak začínáme.Hlavní je,že se zobrazí všechny podstatné věci a také záleží na tom,jak si kdo Operu nastaví,je značně variabilní a nevyhovíš lidem všem.Díky za ty skvělé recenze,to abych si na ty free trati pořídil extra disk... :lol:

Neviem ci je to iba moj nazor, ale ako som pozeral recenzie vsetkych tych zahranicnych trati, tak som prisiel na to, ze 90 percent z tych trati sa vobec nechytá na trate ako su BP, ZSR 150, Luhacovice. Neviem ci je to iba moj pocit, ale proste slovenske a ceske trate a ludia, ktorí ich robia su ... Klobuk dolu!

Ivan.ps napsal:
Neviem ci je to iba moj nazor, ale ako som pozeral recenzie vsetkych tych zahranicnych trati, tak som prisiel na to, ze 90 percent z tych trati sa vobec nechytá na trate ako su BP, ZSR 150, Luhacovice. Neviem ci je to iba moj pocit, ale proste slovenske a ceske trate a ludia, ktorí ich robia su ... Klobuk dolu!
Ten pocit sdílím taky.....celkem se mi ještě líbí z hlediska zpracování ruské tratě a rakušáci v Alpách.....Maďaři jsou taky docela šikovní a některé jejich štreky stojí za to ......

Back
Nahoře