Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze

Jenom jsem zvědav, jak se jim podaří optimalizace. Zda si to zahrajeme na dnešním železu nebo bude potřeba upgrade. Vzhledem k tomu, že sjíždím všemožné světové MSTS tratě, TRS tratě i simulátory lodí či náklaďáků (a chystám se na Bus Drivera a Flight Simulator X), tak je pro mne Rail Simulator povinnost a těším se na něj každopádně. Ale na MSTS nezanevřu, to už je součástí života každého z nás... :D :D

Jenom se obávám, že když budu třeba 3 hodiny hrát Rail Simulator a pak se přepnu do MSTS, jestli to nebude trochu šok, co se týče vzhledu a grafiky... :D No, uvidíme. A kdyby to s Rail Simulatorem nevyšlo a nepovedl se dle očekávání, tak se alespoň můžeme další roky těšit na konečně oznámený MSTS 2. Sumasumárum to pro nás, vláčkaře, nevypadá do budoucna vůbec špatně, rozhodně bude na čem jezdit...

Tak přesně z důvodů, které uvádí Zbyněk a Tomáš, jsem na RS mimořádně zvědav (pokud spatří světlo světa). Pro MSTS existuje rozsáhlé portfolio modelů, addonů (tratě) a podpůrných programů.
Myslím, že si to hoši v KUJU (v zádech s Art Electronics) dobře uvědomují, a pokud se i tak pustili do vývoje RS, pak myslím, že bude stát za to. I tak ale předpokládám, že na nějakou dobu bude RS předem odsouzen do role zelenáče a bude muset přesvědčit.
Já rozhodně právě kvůli českým tratím MSTS z disku likvidovat nebudu.
Jiná situace nastane,pokud RS bude umět importovat data MSTS, alespoň na urovní souřadnic a matematického popisu terénu a trasování kolejiva. K tomu ale nechť se vyjádří raději odborníci. Nejsem programátor.
Každopádně jsem zvědav, jak se to vyvine.
A co se týká věcných chyb, patrných ze screenů, myslím, že to není podstatné. Důležitý je kvalitní grafický engine a stabilní jádro simulátoru. S ostatním už si modeláři poradí, pokud RS udělá díru do světa.

A k ohlášenému MSTS II . Microsoft má nový engine pro FSX a vzhledem k jeho úspěchu na trhu - především s ohledem na aplikaci slušného množství objektů na jednotku plochy (bohatost krajiny) - alespoň co jsem četl, ho hodlá uplatnit i na poli železniční simulace. Jestli se to povede a co hardwarové nároky....uvidíme

Lord napsal:
Jenom se obávám, že když budu třeba 3 hodiny hrát Rail Simulator a pak se přepnu do MSTS, jestli to nebude trochu šok, co se týče vzhledu a grafiky... :D No, uvidíme.
Šok to určitě bude. Řekneš si, konečně doma. Už mám dost těch světových tratí.

Zbyněk Šemora napsal:
Lord napsal:
Jenom se obávám, že když budu třeba 3 hodiny hrát Rail Simulator a pak se přepnu do MSTS, jestli to nebude trochu šok, co se týče vzhledu a grafiky... :D No, uvidíme.
Šok to určitě bude. Řekneš si, konečně doma. Už mám dost těch světových tratí.

No, to samozřejmě... :D Právě před minutkou jsem zkoušel Den blbec a to je vždycky fajn pocit, když člověk přesedlá ze zahraničních add-onů na ty české, protože pouze ty naše už jsou vymakané tak, že se dá mluvit o reálné simulaci. Ty zahraniční tratě jsou sice fajn, ale v tom českém prostředí se všemi těmi vychytávkami našemi, českými, střediskovými, si člověk vážně připadá jak fíra a chce to se sakra soustředit a věnovat se jízdě, aby nenastala chyba, občas už mé laické znalosti ani na zvládnutí jízdy nestačí - a to je dobře, když to má být simulace, tak to nemůže být lehké. Kdežto většina zahraničních add-onů je oproti tomu opravdu jak Piko vláčky... :D

Tax napsal:
ok1dnh napsal:
Víš že jsem si fakt nevšiml ? Faktem ale je, že na tom obrázku od Trundy je to výrazně vidět. Naše mašinky jsem nikdy z tohoto pohledu nesledoval.
Ale přesto opět opakuji, je hezká.
Karel
To ano, je pekne vyrenderovaná. Bolo by užitočné vedieť koľko má polygónov, jak je jazditeľná a jak sa budeme môcť vyhrať s našimi domácimi modelmi pre Rail Simulátor. A na jakých PC to pobeží.

Ta britská parní lokomotiva pro nový simulátor má mít lehce přes 20tis.polys. Tak uvidíme, chlapci z EA nejsou žádná ořezávátka. Mohl by mi ještě někdo znalý potvrdit nebo vyvrátit theorii, že i MSTS a MSFS 2000 maji stejný engine ? Jako neodborník si to myslím při pohledu na členění hry a systém souborů a adresářů. (A nesmějte se :eek: )

Naposled editoval moderátor:
Mě by celkem zajímala taková uživatelská otázka na nový simulátor.
Očekávám že medium vložím do mechaniky a ihned se mi nabídne volba instalace v češtině. Pokud na tohle autoři od Kuju zapomenou, tak se rozlobím a ......stejně nic nenadělám.
Ale bral bych to jako plivnutí do tváře všem Československým tvůrcům, kteří si myslím drží stařičký MSTS tak dlouho na žebříčku popularity.
Už jste někdo zkoušeli TOP světových modelů vozidel do MSTS ? Nebo TOP tratí? Dle tohoto kriteria bych volil jazyky instalace. Myslím, že náš národ na konci žebříčku není. Pokud někdo máte jazykové znalosti a kontakt na autory, tak jin tuto připomínku přetlumočte.
Nebo počkáme zase rok, dva, než nám vše Ppoollll přeloží?

Zbynku,

nechci syckovat, ale spis bych asi vsem doporucil anglictinu. Myslim, ze o nas nic nevedi, protoze jsme jim o sobe asi ani nic nenapsali. Byl/je s nimi nekdo v kontaktu (kuju), aby jim treba nabidl preklad?

ZSR

Lord: Na ten Bus Driver nebo simulátor lodí bych se taky docela rád podíval. To asi ještě nevyšlo, že? :)
Našel jsem jenom pár screenů z toho Autobusáka :D .

Ja by som nový simulátor kvôli chýbajúcej česko-slovenčine nezatracoval. Aj keď po anglicky moc neviem, bez nejakých väčších problémov prevádzkujem MSTS a iné programy v angličtine. Hoci sú Č-S vozidlá na vysokej úrovni, tak sa obávam že medzinárodne až tak známe nie sú.

nebulus napsal:
Ja by som nový simulátor kvôli chýbajúcej česko-slovenčine nezatracoval. Aj keď po anglicky moc neviem, bez nejakých väčších problémov prevádzkujem MSTS a iné programy v angličtine. Hoci sú Č-S vozidlá na vysokej úrovni, tak sa obávam že medzinárodne až tak známe nie sú.

Bohužel je to pravda - a čs. trh je opravdu malý a nezajímavý (i v porovnání s nejbližšími sousedy)

Laborec425 napsal:
Lord: Na ten Bus Driver nebo simulátor lodí bych se taky docela rád podíval. To asi ještě nevyšlo, že?
Našel jsem jenom pár screenů z toho Autobusáka .
Bus driver ještě nevyšel (alespoň ne v ČR). Simulátor lodí (nevím, který myslíš, já znám Ship simulator 2006) již vyšel.

Pikku napsal:
Ta britská parní lokomotiva pro nový simulátor má mít lehce přes 20tis.polys. Tak uvidíme ...

Tak vida, konečně budu moct rozvinout veškerou svou fantazii a spustit se z řetězu, kterým mě omezuje současný msts .... já jsem na nástup nového software myslím dostatečně připravený ....

nebulus napsal:
Já jsem sice svou první trať vygeneroval v Angličtině, ale nebýt Ppoollllových překladů, tak nevěřte tomu, že by vznikla nějaká trať Praha - Bratislava. A tak tomu bude i v případě jakéhokoli nového simulátoru.
Za nás jsme se učili jen Rusky, později jsem se učil nějaká slovíčka Německy a z angličtiny jsem pochopil jen zavedené výrazy v počítačovém prostředí.
Tady nejde o to jak malý je český trh, ale o princip. Vždyť existuje programů, kde je čeština automaticky. A jakýkoli nový simulátor si češtinu zaslouží..

Kdo ví, třeba čeština bude. Hra The Sims 2 vydaná pod hlavičkou EA měla češtinu jako jeden z hlavních jazyků.

Laborec425 napsal:
Lord: Na ten Bus Driver nebo simulátor lodí bych se taky docela rád podíval. To asi ještě nevyšlo, že? :)
Našel jsem jenom pár screenů z toho Autobusáka :D .

Zdar, Bus Driver je již na spadnutí, vydává ho český tvůrčí tým SCS Software, který třeba vytvořil sérii 18 wheels of steel (ježdění kamiónem po USA). Nějaké screenshoty zde: http://games.tiscali.cz/clanek/screen.asp?id=11413

Ship Simulator 2006 už je dávno venku, dokonce již vyšel i add-on přidávající nové lodě a další vychytávky. Sice to má daleko k nějaké náročnější simulaci, ale přesto jsem se do toho zažral neskutečně. Info a screenshoty zde: http://games.tiscali.cz/reviews/shipsimulator/index.asp

Na BusDriver čekám už moc dlouho, téměř 3 měsíce, na světovém truhu zatím totiž chybí kvalitní autobusový simulátor jako např. MSTS.

Jenom doufám, že to bude simulace a ne arkáda. Jsem moc zvědav, jak a zda vůbec bude vyřešeno nastupování a vystupování cestujících a jak to celé hoši z SCS pojmou. Ale rozhodně se těším, další snad simulace, ve které se dá něco řídit.

Back
Nahoře