Route Editor - dotazy a rady ohledně konstrukce tratí.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vlasta Pekárek
  • Datum začátku Datum začátku
V

Vlasta Pekárek

Host
Potřeboval bych srovnat koleje v kopcích s terénem.
Použití Z (Y) nekopíruje přesně, vznikají díry nebo zase terén přes koleje.
Úprava terénu /tlačítkem pod vkládáním/ je skokové, zase vzniknou díry nebo kopečky.
Umí někdo poradit, není na to ještě nějaká finta? Nebo nějak zjemnit skokový průběh posuvu terénu?
Díky.

Když si dáš do vzduchu nějakou kolej a vyrovnáš podle ní terén tak si všimni že ten terén se od koleje zvednul ještě tak přibližně 20m daleko. To znamená že když máš koleje do kopce a pod jednou kolejí srovnáš terén tak se ti srovná ještě 20m pod jinou kolejí. a buď se překrije jedna kolej nebo je díra pod druhou kolejí.
Já to řeším tak že po srovnání terénu pod každou kolejí potom nerovnosti srovnávám ručně. Je to pracnější ale jinou metodu neznám. Ty stavíš nejakou skutečnou trať ?

KaMat napsal:
Když si dáš do vzduchu nějakou kolej a vyrovnáš podle ní terén tak si všimni že ten terén se od koleje zvednul ještě tak přibližně 20m daleko. To znamená že když máš koleje do kopce a pod jednou kolejí srovnáš terén tak se ti srovná ještě 20m pod jinou kolejí. a buď se překrije jedna kolej nebo je díra pod druhou kolejí.
Já to řeším tak že po srovnání terénu pod každou kolejí potom nerovnosti srovnávám ručně. Je to pracnější ale jinou metodu neznám. Ty stavíš nejakou skutečnou trať ?

Skutečnou nestavím, jen tak si vymýšlím, je to na malém prostoru, ale hustě a napadlo mě, vystoupat do koupců /samé zatáčky/, aby bylo vidět dolů na městečka a vesnice.
A v těch ostrých stoupáních a klesáních mám problémy se srovnáním terénu. :(

KaMat napsal:
To znám zkoušel jsem to taky. Zkus hru Trainz tam by to mělo jít líp :-)

To zas ne, já se hned nevzdávám. Když nikdo neporadí, tak si s tím vyhraju, kousek po kousku budu vyrovnávat. A když něco nebude sedět, žádnej pohřeb se konat nebude.
Ten můj výmysl, to je z jiného soudku. Každý dělá dlouhé tratě, honí kilometry, já to chci mít na malém prostoru, ale všemožně propletené.

Ak to chceš mať na malom priestore, riadne popletené, s veľkými klesaniami stúpaniami tak na to použi TRAINZ ... na TOTO je trainz lepsi ale LEN na TOTO ...

JOHNZ napsal:
Ak to chceš mať na malom priestore, riadne popletené, s veľkými klesaniami stúpaniami tak na to použi TRAINZ ... na TOTO je trainz lepsi ale LEN na TOTO ...

Alo jo, já ty rady beru, když si chcu namlátit čumák, tak mně nebraňte.
Jsem na začátku /Trainsim mám něco přes měsíc/, jsem zatím plný euforie jako v 89-tém, no, ono to nějak dopadne.
Vždyť si to stavím pro sebe, abych se v zimě nenudil.
Mě by fakt nebavilo, táhnout trať pouze dopředu /úzký nevyužitý prostor okolo tratě/, ať reálně nebo ne.
Budu tam mít spoustu chyb, slátanina všeho, co jsem sehnal za textury.
X-track používat nechci, i když jej natočen mám k prohlížení tratí profiků.
Jen tak občas se něco přeptám, s čím si nebudu vědět hned rady - dle mne je blbost "objevovat znova Ameriku".
Kdyby se nepředávali zkušenosti, tak jsme ještě na stromech.
Mějte se všici, kdo to tady čtou. 8)

A jsem v riti .......

Tak jsem velice rychle skončil.
Při ukládání hry mě vyskočil nápis MS "Uložení neproběhlo správně....", nebo tak nějak a všechno mimo kopců a kolejí zmizelo do nenávratna.
A jelikož to byla práce tak 2/3 všeho od posledního včerejšího uložení a navíc perfektně provedené, tak mám po náladě dělat to znova. :(
Dotaz:
Neví někdo, kam se stavba ukládá a zda by to šlo ještě nějak vyvolat zpět?
Díky.

otevri si editor a opis si cisla v policku kamera jak je ctverec x a ctverec z
ja tam mam treba x -5421 z 14840. pak si otevri comandera urcite ho mas. A ve sve trati si otevri slozku world a tam si raci zalohuj souborek [ w-005421+014840.w ] a pak prejmenuj [ w-005421+014840~w.bk ] na [ w-005421+014840.w ] a prekopiruj. Moyna tam tz obektz budes mit :-) pokud se to vubec ulozilo ale asi to uz zachranit nepujde teda podle mych zkusenosti. Jestli si to co jsem napsal nepochopil tak se nedivim ja to taky nechapu. :lol:

Nešlo to, ale už jsem se otřepal a jedu znova od posledního nahrání.
Chce to holt častěji ukládat na zálohu.

Prosím o radu: kde vzít Interaktivní objekty a jak se mění jejich délka? (platforms, sidings, zvukové úseky a podobně)

zalezi na to, kde jsou definovany v REF souboru (pokud myslis pri stavbe trati) a menis je tim, ze posouvas jejich konce

kliknes na pyramidku a na panelu kliknes na obrazec se sipakmi do 4 smeru a melo by to jit hybat mysi nebo klavesnici

Ruční editace terénu trati

Mohl by mě někdo poradit podrobný postup ruční editace terénu trati :?: Díky za odpověď.

Modely vlaků jako objekty v trati.

Mám takový dotaz. Jak si mám vložit model lokomotivy/vozu mezi objekty v Route Editoru a umístit jej na trať?

Re: Modely vlaků jako objekty v trati.

ProfiAmater napsal:
Mám takový dotaz. Jak si mám vložit model lokomotivy/vozu mezi objekty v Route Editoru a umístit jej na trať?
Začínat stavbu trati zrovna vkládáním dodatkových objektů asi nebude to nejlepší. Nebo snad už máš celou štreku hotovou a dolaďuješ detajly? Takový rychlík asi nejseš.
Jinak bych řekl *.s a *.sd do SHAPES a *.ace do TEXTURES. Používají se tam ale zjednodušené modely. Propracované modely z trainsetu nejsou nejvhodnější. Do databáze je zapíšeš stejně jako domečky. Zkušení stavitelé opraví.

ProfiAmater napsal:

Upřřímně řečeno - takové řešení není nejšťastnější vzhledem k tomu, že tyto koleje jsou trvale obsazeny a tudíž pro aktivitáře nepoužitelné....

Martens napsal:
Upřřímně řečeno - takové řešení není nejšťastnější vzhledem k tomu, že tyto koleje jsou trvale obsazeny a tudíž pro aktivitáře nepoužitelné....
Vizuelně jsou obsazené, ale dá se jimi projíždět, jakoby tam nebyly. :D :eek:

Naposled editoval moderátor:

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Vizuelně jsou obsazené, ale dá se jimi projíždět, jakoby tam nebyly. :D :eek:

Ano, v tomhle máš pravdu, ale uznej sám, že to vypadá nejen nehezky, ale i nereálně ....... což si myslím, že jako člověkovi posouvajícím MSTS k reálu by to asi vadit mělo.....

Když už to použít, tak to řešit tak, že se prostě postaví ucelená kolejová skupina pro konkrétní stanici a tam si lze naskládat vozy a je to celé jako jeden celek - a taky nepoužitelné pro aktivitáře, ale jako skvělá dekorace

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře