nastavení modelů pro MSTS

alcapone napsal:
Ahoj tak jak máš ty ten con, tak jsem ho měl, ale byl tam ten vagón, tak jsem zvednul ten UID o 100 a stále tam je, tak kde mám ještě chybu.
Ahoj,zkus přepsat ten con podle mého,schválně,jest-li to bude fungovat...Jo a doplň si rv_cvf podle toho,co napsal Miran,pak už by jsi měl jet. :wink:

train.msts napsal:
Já jsem ty světla vůbec nepochopil tak si je ani neupravuju. Mam upraveny je kabiny.
Nič sa neboj ... z tých svetiel mám guláš aj ja ... ale jak povedal pár príspevkov vyššie už Miran - skúšaj a sleduj čo to urobí ... inak to nepochopíš. Nie je nad vlastnú skúsenosť.

Tax napsal:
Nič sa neboj ... z tých svetiel mám guláš aj ja ... ale jak povedal pár príspevkov vyššie už Miran - skúšaj a sleduj čo to urobí ... inak to nepochopíš. Nie je nad vlastnú skúsenosť.

Taky jsem se s nima natrápil . Ale pak :idea: a zjistil jsem , že je to

Naposled editoval moderátor:
Světla jsou podle popisu primitivní. Akorát je nutné si udržet pozornost a neztratit se v tom co kdy má svítit. Chce to opravdu pozorně číst manuál a přemýšlet nad tím co je tam napsáno. Nic víc není potřeba.
Jakmile dám dokupy web - změna umístění souborů z http části na ftp část neboť za určitých okolností to dokázalo zaseknout centrální server - tak chci konečně dotáhnout 810 a 010 do zveřejnitelného stavu.

Mockrát ti děkuji Mirane za radu. již to normálně funguje, budu muset to samé udělat i u 471. A ta světla stačí přepsat poziticion jako u kabiny.

Možná to je opravdu těžjé,ale nevíte někdo ,jak na tu 810?To je opravdo vé neštěstí.Vždy´t přece třeba u 842 to jde normálně,tak nevím proř ta 810 je tak blbá a zvuky taky nejsou na nic.Kdyby Jacek neudělal trochu lepší,tak 810 můžeme hodit do koše

Jan Květ a "blbá 810"

Co je na 810 podle Vás pane kolego "blbé"??Z Vašeho příspěvku to není tak nějak zřejmé??Copak se Vám na modelu a nastavení nelíbí??

Zdravim,

hral som aktivitu od Jozefa Karleca, R 750.

Nachadzam sa teda v lokomotive 749 a cakam na odchod. Ked dostanem povolenie na odchod, odbrzdim vlak a chcem sa pohnut dopredu. Pridam vykon, ale vlak stoji na mieste a iba motory hučia. Mozem dat vykon aj na 100 percent, ale vlak stale stoji. Po stlaceni F5 vidim, ze mi svieti zivák, ale v kabine mi nic nesvieti, ani nepípa.

Ale v momente, ked odpojim vozne, tak vlak sa normalne rozbehne a uz sa sprava normalne a aj zivak uz pocujem.

Proste kym mam pripojene vozne, tak ta loko nejak blbne.

Mimochodom tento isty problem som mal aj v aktivite Orient Expresu, kde sa isla prva cast tiez na lokomotive 749, takze vtedy som tu aktivitu ani nehral.

Nemozete mi prosim poradit, kde by mohol byt problem? Dakujem

Ivan.ps napsal:
Zdravim,

hral som aktivitu od Jozefa Karleca, R 750.

Nachadzam sa teda v lokomotive 749 a cakam na odchod. Ked dostanem povolenie na odchod, odbrzdim vlak a chcem sa pohnut dopredu. Pridam vykon, ale vlak stoji na mieste a iba motory hučia. Mozem dat vykon aj na 100 percent, ale vlak stale stoji. Po stlaceni F5 vidim, ze mi svieti zivák, ale v kabine mi nic nesvieti, ani nepípa.

Ale v momente, ked odpojim vozne, tak vlak sa normalne rozbehne a uz sa sprava normalne a aj zivak uz pocujem.

Proste kym mam pripojene vozne, tak ta loko nejak blbne.

Mimochodom tento isty problem som mal aj v aktivite Orient Expresu, kde sa isla prva cast tiez na lokomotive 749, takze vtedy som tu aktivitu ani nehral.

Nemozete mi prosim poradit, kde by mohol byt problem? Dakujem

u techto strojů 749, 750, 751, 753, 754 musíš mačkat živák i když sotjí. Takhle to je i u některých jiných řad

Dakujem, toto som nevedel. zase som o nieco mudrejsi. Ale preco ten zivak v kabine nepocujem ked stojim??? Ja ho pocujem iba ked je uz vlak v pohybe.

Ivan.ps: jestli používáš kabinu od Arwyho tak se ti tam v černém čtverečku zhasne bílá kontrolka živáku když ho máš zmáčknout

a proč to nejde slyšet tak to se zeptej někoho kdo dělá do zvuků......

fíííííra napsal:
Ivan.ps: jestli používáš kabinu od Arwyho tak se ti tam v černém čtverečku zhasne bílá kontrolka živáku když ho máš zmáčknout

a proč to nejde slyšet tak to se zeptej někoho kdo dělá do zvuků......
...nebo má starý soundcfg.dat .
I bez zvuků ale musím poznat na manometrech, že prásklo VZ.

To je evidentně nějaký prastarý eng soubor vycházející ještě z Dash9 a spol. živák se tam musí mačkat i při stání a v tom případě není zvuk slyšet.

Jacek napsal:
To je evidentně nějaký prastarý eng soubor vycházející ještě z Dash9 a spol. živák se tam musí mačkat i při stání a v tom případě není zvuk slyšet.

Hm, stary eng? Ja ho mam z trainsetu p. Semori (ak sa nemylim), tak neviem. A kde sa da teda prosim zohnat novsi???

Ivan.ps napsal:
Jacek napsal:

Hm, stary eng? Ja ho mam z trainsetu p. Semori (ak sa nemylim), tak neviem. A kde sa da teda prosim zohnat novsi???
Chvíli vydrž,chystá se nová úprava 810,tam by mělo být vše perfektně nastavené.

Ivan.ps napsal:
Jacek napsal:

Po r tvrdé y pane kolego.
Jinak 810 mám pravěk a to z důvodu, že Ppoollll připravuje verzi vyladěnou a nemá smysl, aby se v tom hrabal někdo další. Povídal to na minulé slezině, tak doufám že po roce překvapí. Ale není to žádná legrace něco vyladit. Proto rok i více.

Ivan.ps napsal:
Jacek napsal:

Stačí v příslušném eng opravit:
VigilanceMonitor (
MonitoringDeviceResetOnZeroSpeed z ( 0 ) na ( 1 )

Těch zapomenutých muzeálních věcí bude v TBP ještě hodně.
Postupně se bude opravovat.

Pokúsim sa to ohľadom toho živáku uviesť na správnu mieru:

obsluha VZ (vlakový zabezpečovač) záleží od zvoleného režimu a od tlaku v obvode prídavnej brzdy.

V režime posun - ak HDV stojí, VZ sa neobsluhuje.

V režime PREVÁDZKA - ak HDV stojí a zároveň je zaistené priamočinnou brzdou, VZ sa neobsluhuje.

Odchýlne od toho, ak má HDV VZ typu Mirel VZ1-V04, VZ sa neobsluhuje ak vlak stojí, a to bez ohľadu na tlak v priamočinnej brzde.

Dúfam, že vám je to už jasnejšie!

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře