Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Bob napsal:Trochu poopravím Martense. V Německu a Rakousku je 15kV/16,7Hz. Tábor-Bechyně se jezdí stále na 1500V ss, předělává se lipenka (Rybník-Lipno) a to na 25kV/50Hz.
Přechodové stanice mezi soustavami doplním o Nedakonice na trati Přerov-Břeclav, ale zde se prakticky nepřepřahá, provoz na této trati zajišťují Esa 363.
Pro zájemce mohu poslat mapu, kde jsou vyznačeny trakční soustavy a místa jejich styků.
Martens napsal:Bob napsal:Trochu poopravím Martense. V Německu a Rakousku je 15kV/16,7Hz. Tábor-Bechyně se jezdí stále na 1500V ss, předělává se lipenka (Rybník-Lipno) a to na 25kV/50Hz.
Přechodové stanice mezi soustavami doplním o Nedakonice na trati Přerov-Břeclav, ale zde se prakticky nepřepřahá, provoz na této trati zajišťují Esa 363.
Pro zájemce mohu poslat mapu, kde jsou vyznačeny trakční soustavy a místa jejich styků.
Blbnu a stárnu![]()
Bob napsal:Martens napsal:Bob napsal:Trochu poopravím Martense. V Německu a Rakousku je 15kV/16,7Hz. Tábor-Bechyně se jezdí stále na 1500V ss, předělává se lipenka (Rybník-Lipno) a to na 25kV/50Hz.
Blbnu a stárnu![]()
V poho, také na tom už nejsem nejlépe.![]()
Přesně to je 15 kV a 16 2/3 Hz. Proč to tak je jsem asi už zapomněl, ale má to něco do činění s převodem třífázové soustavy na jednofázovou.
Skontroluj zatvorky ...AlesB napsal:čau lidi,nestáhnul jste si někdo ze stránek The train.de dneska DB-VT 137 ? Je tam nějaký problém,s kterým si nevím rady. Model vypadá celkem dobře,ale při startu ConBuilderu vyhodí chybu,že u tohoto modelu nedokáže lokalizovat řádek Type a proto ho nemůže zařadit do Engine seznamu. Při procházení .eng souboru tam je vše,jak má být (alespoň na první pohled) a tak nevím,co s tím. Zkoukněte to někdo prosím.Jestli ho nemáte staženej,tak ho můžu poslat mailem.Díky předem
Amazon napsal:Nechci zakládat nový téma tak to fláknu sem....cbybí mi tenhle soubor?
[SHAPE FILE MISSING]
The shape definition file CDvagBtn.sd located in the folder
D:\TRAIN SIMULATOR\TRAINS\TRAINSET\CDVAGBTN\
is pointing to a file named CSDvagBaim1.s that doesn't exist in the same folder.
The error was found on this line: shape ( CSDvagBaim1.s
PRCH napsal:Přesně to je 15 kV a 16 2/3 Hz. Proč to tak je jsem asi už zapomněl, ale má to něco do činění s převodem třífázové soustavy na jednofázovou.
Dneska je to přesně 15kV/16,7Hz.
16 2/3Hz bývalo "kdysy" přesně a přišli na to tak že vydělily 50Hz/3=16 2/3Hz (vyráběno při třetinových otáčkách generátoru, asi to bude složitější, ale elektrika není moje láska), to platilo v době kdy dotčené železniční správy měli vlastní elektrárny. Po privatizacích a jinech bejkárnách přišlo na řadu přifázování na běžnou síť. Na frekvenčních měničích docházelo k "hádkám" kmitočtů , kvůli tomu, že to byla přesně 1/3 průmyslového kmitočtu (50Hz). No a nejjednodušší řešení daného problému bylo 16,7Hz přesně
![]()
passion napsal:PRCH napsal:Přesně to je 15 kV a 16 2/3 Hz. Proč to tak je jsem asi už zapomněl, ale má to něco do činění s převodem třífázové soustavy na jednofázovou.
Dneska je to přesně 15kV/16,7Hz.
16 2/3Hz bývalo "kdysy" přesně a přišli na to tak že vydělily 50Hz/3=16 2/3Hz (vyráběno při třetinových otáčkách generátoru, asi to bude složitější, ale elektrika není moje láska), to platilo v době kdy dotčené železniční správy měli vlastní elektrárny. Po privatizacích a jinech bejkárnách přišlo na řadu přifázování na běžnou síť. Na frekvenčních měničích docházelo k "hádkám" kmitočtů , kvůli tomu, že to byla přesně 1/3 průmyslového kmitočtu (50Hz). No a nejjednodušší řešení daného problému bylo 16,7Hz přesně
![]()
Ja len doplním, že sa jednalo o vodné elktrárne, kde bolo jednoduchšie točiť generátorom 16 2/3Hz ako 50 Hz. Takže to nemalo niečo s prevodom fázových sústav.
kabulus napsal:Mám malý problémek. Stáhnul jsem si z http://www.the-train.de nákladní vůz Danzas a chtěl ho zapojit za českou lokomotivu a v tom jsem přišel na to, že má jiný typ spřáhel a to "automatic". Šlo by nějak přenastavit ten typ na "chain" používaný u českých modelů? Těmto věcem nerozumím, tak bych potřeboval případné vysvětlení trochu polopaticky nebo jestli by mi byl někdo ochoten ty spřáhla přenastavit, tak bych to poslal mailem. Díky moc