nastavení modelů pro MSTS

kabulus napsal:
Mám malý problémek. Stáhnul jsem si z http://www.the-train.de nákladní vůz Danzas a chtěl ho zapojit za českou lokomotivu a v tom jsem přišel na to, že má jiný typ spřáhel a to "automatic". Šlo by nějak přenastavit ten typ na "chain" používaný u českých modelů? Těmto věcem nerozumím, tak bych potřeboval případné vysvětlení trochu polopaticky nebo jestli by mi byl někdo ochoten ty spřáhla přenastavit, tak bych to poslal mailem. Díky moc

Tak tady bych doporučil materiál p. Frinty. Je ke stažení u F.Havla. (blbě se tam hledá, ale když se prohledá tohle fórum, odkaz se tady určitě najde.) Je tam perfektně popsána funkce spřáhel a rozměrů vozidel ve vzájemném vztahu.

Naposled editoval moderátor:
Tak jsem změnil typ spřáhla na chain a funguje to. V tom ostatním se kopat nebudu, protože bych to akorát zkazil. :D Díky všem za rady.

To co zde Beatlesák nakopíroval je trochu staršího data. Jinak ale dobrá odpověď. V současné době bych opravdu pro pochopení těchto parametrů doporučoval ten zmiňovaný manuál za jehož vznik je zodpovědný hlavně p. Frinta. Pro jednodužší hledání tohoto návodu zde uvádím i adresu na které je základní díl návodu dostupný.
http://www.train-sim.cz/Navody/Sprahla/Navod_naraznik_naraznik_obec_V2.htm

Naposled editoval moderátor:
Nazdar kluci, mám malou prosbu, kde presne nastavim max. rychlost mašiny, jde o to, aby ji nepřekročila, třeba se 130 jedu 160 km/h, kdyz její maximálka je 100. Děkuji Za odpověď

alcapone

Každá mašina je schopná dosahovat vyšší rychlosti než je její povolená maximální rychlost. K tomu "úřednímu" omezení vede několik důvodů jež zde nemá smysl rozebírat. V simulátoru je max. rychlost závislá na vícero parametrech. Tebe ale asi zajímá (pokud to správně chápu) omezovač rychlosti.
Takže toto má na svědomí parametr MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed( 77.5 )
kde je rychlost udávaná v mílích. Takže si to musíš přepočítat. Tato hodnota je konkrétně na 125 km/h. A tento parametr je jako jeden z mnoha v sekci OverspeedMonitor
kde je ještě mnoho jiných parametrů určujících chování lokomotivy při tom překročení. Mimo jiné tam je taky parametr MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin( 3.1 )
určující o kolik lze překročit maximální povolenou rychlost právě projížděného úseku trati.

Odkaz uvedený Beatlesákem je o ničem pokud nezvedneš i výkon a pár dalších parametrů. A toto platí navíc pouze u elektrického přenosu výkonu. U jiných je to ještě složitější.

Ppoollll napsal:
alcapone

Každá mašina je schopná dosahovat vyšší rychlosti než je její povolená maximální rychlost. K tomu "úřednímu" omezení vede několik důvodů jež zde nemá smysl rozebírat. V simulátoru je max. rychlost závislá na vícero parametrech. Tebe ale asi zajímá (pokud to správně chápu) omezovač rychlosti.
Takže toto má na svědomí parametr MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed( 77.5 )
kde je rychlost udávaná v mílích. Takže si to musíš přepočítat. Tato hodnota je konkrétně na 125 km/h. A tento parametr je jako jeden z mnoha v sekci OverspeedMonitor
kde je ještě mnoho jiných parametrů určujících chování lokomotivy při tom překročení. Mimo jiné tam je taky parametr MonitoringDeviceTriggerOnTrackOverspeedMargin( 3.1 )
určující o kolik lze překročit maximální povolenou rychlost právě projížděného úseku trati.

Odkaz uvedený Beatlesákem je o ničem pokud nezvedneš i výkon a pár dalších parametrů. A toto platí navíc pouze u elektrického přenosu výkonu. U jiných je to ještě složitější.

Děkuji

Panove, mam dotaz ohledne ovladani otevirani dveri u vagonu pri stazeni pantografu. Zajima me konkretni nastaveni a predevsim to, zda-li by se tato funkce napriklad dala predefinovat. Prestoze otevirani dveri neni az tak zasadni funkci, velmi casto (zejmena polske modely) tuto funkci obsahuji. Nicmene dusledkem toho je, ze pri kazde stahovacce nebo jizde se stazenym sberacem treba ve 160 se oteviraji dvere. Dala by se tato funkce predefinovat napriklad na sterace, ktere stejne vetsina modelu funkcne neobsahuje a pritom by odpadlo to podivne otevirani dveri pri kazdem stazeni pantografu ? Pochopitelne resenim je i zruseni teto funkce, ale na druhou stranu mi to prijde jako zajimavy doplnek. Predem diky.

Nedali, pretoze jediny ovladaci prvok na ktoreho obsluhu reaguju aj vagony su bud brzdy, alebo pantaky ...

U parního stroje je více ovládacích prvků, které se jinde nepoužívají. Tyto by nešly namapovat třeba v el. mašině právě na ty dveře?

Pelikán napsal:
U parního stroje je více ovládacích prvků, které se jinde nepoužívají. Tyto by nešly namapovat třeba v el. mašině právě na ty dveře?

Obávám se. že tyto prvky se ativují pouze u Engine (Steam).

Miran napsal:
Pelikán napsal:

Obávám se. že tyto prvky se ativují pouze u Engine (Steam).

Mirku, s tou párou máš asi pravdu, ale nějak to jít musí....bo jsem měl někde zvuky na modernizované brejle OKD od ČMKS a tam se na pantograf 'P' startoval a zhášel motor......

zvuky OKD

Ty zvuky do okd brejlí jsou asi německé, a spouštějí se klávesou pro stěrače. Je to taková německá úchylka, je to u více zvuků více autorů. To otevírání dveří u vagonů je možné jen díky chybě MSTS, kterou udělali vývojáři, proto funguje jen v soupravě s elektrickou lokomotivou.

Re: zvuky OKD

Madness napsal:
Ty zvuky do okd brejlí jsou asi německé, a spouštějí se klávesou pro stěrače. Je to taková německá úchylka, je to u více zvuků více autorů. To otevírání dveří u vagonů je možné jen díky chybě MSTS, kterou udělali vývojáři, proto funguje jen v soupravě s elektrickou lokomotivou.

Např. vozy Metra - startování, hlášení stanic a ovládání dveří.

startování: stierače (tušim na vozidlach ani nie sú)
ovládaní dveří: pantograf (koho by napadlo otvárať dvere za jazdy, že)
hlášení stanic: ENTER + prispôsobené .sms

JOHNZ napsal:
startování: stierače (tušim na vozidlach ani nie sú)
ovládaní dveří: pantograf (koho by napadlo otvárať dvere za jazdy, že)
hlášení stanic: ENTER + prispôsobené .sms

Jenom upřesním. Stěrače vozy mají, protože jezdí i venku. U nových Siemensů vypají dokonce velmi efektně ( vlastně vypadá - je jen jeden )
V případě modelu fungují při zadním pohledu. Jo a za jízdy otevřít dveře vlastně nejdou a souprava se ani při otevřených dveřích nerozjede. Takže to s přihmouřením oka odpovídá i reálu.

Tak upresním aj ja.

Hlásenia sú urobené externým programom, ktorý monitoruje stlačenie kláves F a G. Čiže to je pasé ...

Dvere nemôžu byť urobené inak než na Pantograf (P), pretože to je jediná možnosť aby na prvok zareagovali aj vozne. To že sa s otvorenými dverami nedá rozbehnúť je iba prirodzeným následkom toho, že je "stiahnutý zberač" a možnosť stiahnuť zberač za jazdy sa dá potlačiť.

Jediné čo opravujem sú stierače. Stierače tamsú a fungujú. Pretože štartovanie nie je spravené na stierače (tie teda môžu fungovať) ale na pieskovanie. Čo je však predpokladám pri bežnom vlaku takisto pasé.

Chtěl jsem doplnit nějaké chybějící osobní vozy do Trainsetu (v dohodnutém značení), ale mám je bohužel ve verzi pro upravený default.wag podle Frinty, což by asi po připojení vypadalo divně. Stačí přepsat některý parametr? nebo je to složitější nastavování.
Stejně jsem doposud nepochopil, dokud není komplet mezinárodní Trainset takto přenastaven, proč se s tímto hýbalo. default.wag přece může být jen jeden.
Zatím nic doplňovat nebudu.

ne nastavení modelů, ale nastavení stránek k Downloadům.
Chci ze stránek od F Havla cokoli stáhnout, ale po 100kilech mám prostě smůlu, stahování se ukončí. V prácí přes ADSL i doma přes Eurotel, takže nic. 20 pokusů a už to vzdávám. Nemá někdo možnost dát db180 někam jinam, odkud by šla fyzicky stáhnout? Chtěl bych ji doplnit, když už se na mých kolejích vyskytuje.

Zbyněk Šemora napsal:
ne nastavení modelů, ale nastavení stránek k Downloadům.
Chci ze stránek od F Havla cokoli stáhnout, ale po 100kilech mám prostě smůlu, stahování se ukončí. V prácí přes ADSL i doma přes Eurotel, takže nic. 20 pokusů a už to vzdávám. Nemá někdo možnost dát db180 někam jinam, odkud by šla fyzicky stáhnout? Chtěl bych ji doplnit, když už se na mých kolejích vyskytuje.

Ja by som ju mohol dať na web...Zbalená má veľkosť 2,2 MB...Ale opäť by ju bolo preznačiť, nakoľko ju mám v značení 180012, 180012noc a 180012w.Adresár samozrejme db_180...

Back
Nahoře