nastavení modelů pro MSTS

Protože se zase rozvířila debata o nastavení modelů pomocí centrování,přispěji s troškou do mlýna.Ppoollll již dříve napsal,že tudy zřejmě cesta nevede a u 475.1 je problém dlouhé trubky z tendru co vede vodu do kotle,která se žádným centrováním odstranit nedá,je prostě příliš dlouhá.To by se musel opravit celý model tendru,samotná loko je dobrá.
Někde na foru jsem četl,že se nastavuje nový model 556 od Pikka,tak jsem se na něj ráno podíval,přesněji na nastavení na 80cm.K nastavení engu se vyjadřovat nehodlám,jen by mohlo být jemnější odstupňování regulátoru,tahle je dost hrubé a pak rozjezd zpátečkou,trvá neskutečně dlouho,než se i samotná loko rozjede.V kotli mám neustále tlak 18,2bar,při kterém by měly bouchnout pojišťováky a ono nic.Jinak nastavení spřáhel jsem předělal na 80cm a otestoval podle Ppoolllla - spojení tří loko stejného čísla do vlaku,rozjezd,brzdění a pak odpojení činné loko,objezd vlaku a připojení na konec,pak rozjezd dopředu (tlačení vlaku) a nakonec tažení vlaku nazpátek.Při každém rozpojení nebyly žádné problémy,při spojení rovněž.
Nastavení 556:
Type ( Engine )
WagonShape ( "556-0-016.s" )
Thumbnail ( "loco.ace" )
Size ( 3.22m 4.2m 14.05m )
CentreOfGravity ( 0m 1.7m 0m )
Centre ( 0m 0m -0.67m )
Mass ( 99t )
WheelRadius ( 0.45m )
InertiaTensor ( Box ( 3.2m 4.2m 14.1m ) )
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Stiffness ( 7.5E6N/m 1E7N/m )
Damping ( 1E6N/m/s 2E6N/m/s )
Break ( 1.1E7N 5E7N )
r0 ( 59cm 150cm )
)
CouplingHasRigidConnection ( )
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 1.1E7N 5E7N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Adheasion ( 0.17 0.57 1.43 0 )
DerailRailHeight ( 10cm )
DerailRailForce ( 247.5kN )
DerailBufferForce ( 800kN )
NumWheels ( 1 )
Friction (
9400N/m/s 0.7 5.4mph 11.5N/m/s 1.95
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0N/rad/s 1

Nastavení 935.2:
Type ( Tender )
Name ( "CSD Tender 935.279(556.016)" )
WagonShape ( "935-2-79.s" )
Size ( 3.02m 4.57m 7.66m )
CentreOfGravity ( 0m 1.9m 0m )
Mass ( 80.8t )
WheelRadius ( 0.5m )
InertiaTensor ( Box ( 3.02m 4.57m 7.71m ) )
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 1.1E7N 5E7N )
r0 ( 80cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Coupling (
Type ( Chain )
Spring (
Break ( 1.1E7N 5E7N )
r0 ( 59cm 150cm )
)
Velocity ( 0.01m/s )
)
Adheasion ( 0.2 0.4 1 0 )
DerailRailHeight ( 10cm )
DerailRailForce ( 202kN )
DerailBufferForce ( 800kN )
NumWheels ( 5 )
Friction (
997.4N/m/s 0.7 1.6mph 3.891N/m/s 1.815
5.1N/rad/s 1 -1rad/s 0N/rad/s 1

Petr Novák:

Jedna faktická poznámka - ako je možné, že tam máš 2x definované spriahla ? Bin toto nepozná a vždy berie len to prvé do úvahy. Matto mi zaslal návod, ako štrokra centrovať. Ak sa podarí, hodím sem hodnoty.

Robo

Robo napsal:
Petr Novák:

Jedna faktická poznámka - ako je možné, že tam máš 2x definované spriahla ? Bin toto nepozná a vždy berie len to prvé do úvahy. Matto mi zaslal návod, ako štrokra centrovať. Ak sa podarí, hodím sem hodnoty.

Robo

Robo: pokud jsi si nevšiml,tak u páry s tendrem je málokdy spřáhlo mezi tendrem a loko stejně nastavené jako čelní na loko a zadní na tendru,jde o nastavení mezery mezi loko a tendrem.Při nastavení jaké je uvedeno výše,není třeba štokra vůbec centrovat...Pokud si chceš dát práci navíc,nic ti nebrání.

Zdravím,

vedel by mi niekto poradiť, ktorý parameter v engu určuje kapacitu vzduchojemu ? Vďaka.

Vďaka ešte raz.
Hm, ako tak koumám, hodnota tohoto parametru je vo vyladenom engu 754 a 230 zhodná, hoci v hre je maximálna kapacita hlavného vzduchojemu pri 754 10 Barov, pri 230 len 8.

Naposled editoval moderátor:
Robo napsal:
Hm, ako tak koumám, hodnota tohoto parametru je vo vyladenom engu 754 a 230 zhodná, hoci v hre je maximálna kapacita hlavného vzduchojemu pri 754 10 Barov, pri 230 len 8.
Robo, trošku poopravím......porovnáváš neporovnatelné.....Ptal jsi se na kapacitu hlavního vzduchojemu, což Ti Jacek odpověděl správně, ale to, co jsi pak porovnával ( 8 a 10 bar) je max. tlak ( pozor - tlak nerovná se kapacita - jde o spolu nesouvisející fyzikální veličiny) v hlavním vzduchojemu a ten se udává v řádku AirBrakesMainMaxAirPressure a je v jednotkách psi....

Zdravím panstvo. Riešim nasledovný problém.

Neviem, či ste vôbec zaregistrovali, na stránke http://duuso.demmsts.sk/ vyšli ČME3. Ako iste viete, ide o skiny vytvorené na Ondrov model s tým, že nárazníky a šróbovka sa schovali za alfakanál a dosadil sa Vladov freightamin spriahadla SA3. Podielal som sa na vyladený engov vrátane spriahadiel na 10cm, ako je tomu na ruských modeloch. Narazil som na nasledovný problém - pri spojení ČME3 s akýmkoľvek vozidlom sa nedokážem odpojiť a spriahla sú zakliesnené. Nie, nie je tam definícia Bar, ale Automatic. Definícia spriahadiel je skopírovaná z ruských modelov, do tej som nesiahal, keďže medzi inými vozňami, či rušňami funguje bezchybne. Nastavoval som parameter Size z pôvodných 17.1 na 27.1, či 7.1, ale bez akejkoľvek zmeny. Zároveň som postupne menil default.wag z 80 na 30, potom 10cm a tiež bez výsledku. Mám podozrenie, že problém bude v tom, že spriahlo SA3 nie je riadnou súčasťou modelu, ale v tomto len tápem. Za akékoľvek rady priamo k veci ďakujem.

Ja som zaregistroval, že sa dve ČME3 sa nedajú rozpojiť, ale boli povedané, že chyba je iba u mňa.

Robo: modelem ani přidaným spřáhlem to určitě není, nastavení vlastností není na zobrazený model (.s soubor) nijak vázané. Stejně by se to chovalo, kdyby tam byla třeba dřevěná kadibouda, to je jedno :) Ale zkus si zkontrolovat rozměrové hodnoty v .sd souboru, bounding box by měl mít stejné rozměry jako ty uvedené v parametru "Size" v engu.

Mám brať do úvahy hodnoty ESD BB modelu čmeliaka napriek tomu, že započítava dĺžku vrátane nárazníkov, hoci tie sú v alfe a nepoužívam ich ? Nemal by by som do ESD BB zapísať hodnoty z FG spriahadla SA3 ?

Mohl by mi někdo poradit, jak ošidit chování jednotky 680? Když jedu standardně sestavenou soupravou, tak jede, jak má. Jakmile ale přelezu na stanoviště na druhém konci jednotky, dosáhnu rychlosti 90 km/h a dál mě nechce pustit. Je to pro mě celkem důležité, díky za každou radu.

Silnice není závodní dráha napsal:
Mohl by mi někdo poradit, jak ošidit chování jednotky 680? Když jedu standardně sestavenou soupravou, tak jede, jak má. Jakmile ale přelezu na stanoviště na druhém konci jednotky, dosáhnu rychlosti 90 km/h a dál mě nechce pustit. Je to pro mě celkem důležité, díky za každou radu.

Já jsem se tedy s tímto omezením u jednotky, která je standardně sestavená a laděná dle TBP, nesetkal. Testováno při aktivitě SC 509/512 od Alcaponeho pro Trať321, ve které je přelezení na druhé stanoviště použito.

Silnice není závodní dráha napsal:
A co si spustit 3* F5, zjistiš, že maš zabrzděno, musiš opakovat přelezení. Ne vždy to jde na poprvé.

Back
Nahoře