Převod bmp do ace

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
TGATool mi nechce převádět formát bmp do ace. Poradí někdo alespoň stručným návodem? Díky

Re: skinování

atb napsal:
TGATool mi nechce převádět formát bmp do ace. Poradí někdo alespoň stručným návodem? Díky
Zkus Route Riter první karta zprava (Graphics) tlačítko "Make ACE" nebo
"Make ACE zlib", obráceně to funguje tlačítkem "ACE to BMP", ale jsou tam i jiná. Nezapomeň na zálohu nebo to bude v loji.

Re: skinování

kozl napsal:
atb napsal:
Zkus Route Riter první karta zprava (Graphics) tlačítko "Make ACE" nebo
"Make ACE zlib", obráceně to funguje tlačítkem "ACE to BMP", ale jsou tam i jiná. Nezapomeň na zálohu nebo to bude v loji.
Díky. Prosím ještě o jednu radu. Po přeskinování 750 od Starého je model z dálky rozmazaný, ostatní modely např. 853 kterou jsem také skinoval ale naopak ne. Jak se toho můžu zbavit. V nastavení MsTS to zřejmě není. Zkoušel jsem to. Díky

Poraďte prosím, aké má byť nastavenie pri prevode textúr z ( BMP, JPG ) do ACE? Ak mám napríklad textúru 1024*1024 s veľkosťou cca 0,5MB ( v JPG ), tak výsledný ACE ( defaultne nastavený ) má vyše 3MB. Ak použijem 16bit nastavenie pri prevode do ACE, veľkosť je polovičná ( 1.6MB ) a kvalita porovnatelná. Je to takto správne?
Ešte by som mal otázku ohľadom nastavení pri exporte z Photoshopu do JPG (BMP) a to akú kvalitu zvoliť pre optimálny výsledok a či je lepšie prevádzať do ACE z JPG, alebo z BMP. A nakoniec ma ešte zaujíma či je lepšie na prevod používať AceIt, alebo TGA Tool2?

nebulus napsal:
Poraďte prosím, aké má byť nastavenie pri prevode textúr z ( BMP, JPG ) do ACE? Ak mám napríklad textúru 1024*1024 s veľkosťou cca 0,5MB ( v JPG ), tak výsledný ACE ( defaultne nastavený ) má vyše 3MB. Ak použijem 16bit nastavenie pri prevode do ACE, veľkosť je polovičná ( 1.6MB ) a kvalita porovnatelná. Je to takto správne?
Ešte by som mal otázku ohľadom nastavení pri exporte z Photoshopu do JPG (BMP) a to akú kvalitu zvoliť pre optimálny výsledok a či je lepšie prevádzať do ACE z JPG, alebo z BMP. A nakoniec ma ešte zaujíma či je lepšie na prevod používať AceIt, alebo TGA Tool2?
Formát JPG je dosť nevhodný. Keď si fotím veci na textúry, tak v čo najvyššej kvalite, najlepšie je priamo v nekomprimovanom TIFF. Pre prácu s textúrami už zásadne nepoužívam formát JPG, pretože pokazí jemné detaily, textúry si uchovávam pramo v TGA formáte a v farebnej hĺbke 24 bit. Je pravda, že zaberajú viac miesta na disku, ale dnes nie je problém zaobstarať si veľký harddisk.
Výslednú hotovú textúru potom môžeš exportovať do komprimovaného ACE formátu, podľa množstva použitých farieb sa ušetrí tak zhruba 2/3 miesta proti nekomprimovanému.

S veľkosťou HD problém nemám ( keby aj, tak je tam X vecí, ktoré môžem s kľudne vymazať ). Fotiť budovy vo formáte TIFF sa mi zdá nepraktické a zbytočné ( veď aj 3MPix snímok poskytuje dostatočné detaily pre daný účel ). Faktom je že kvalita značne utrpí pri exporte z Photoshopu. Vyskúšam ten formát TGA. A ešte musím pošpekulovať s nastavením jasu a kontrastu, tie moje výtvory sa mi vidia akési mdlé.

nebulus napsal:
S veľkosťou HD problém nemám ( keby aj, tak je tam X vecí, ktoré môžem s kľudne vymazať ). Fotiť budovy vo formáte TIFF sa mi zdá nepraktické a zbytočné ( veď aj 3MPix snímok poskytuje dostatočné detaily pre daný účel ). Faktom je že kvalita značne utrpí pri exporte z Photoshopu. Vyskúšam ten formát TGA. A ešte musím pošpekulovať s nastavením jasu a kontrastu, tie moje výtvory sa mi vidia akési mdlé.
Budovy nesmú kričať, nesmú byť žiarivé, kludne ich nechaj matnejšie. Keď je obrázok 2000x1500 bodov, JPG až tak nevadí, ale už jak ho dáš zmenšený do textúry ku kope ďalších fragmentov a chceš tú textúru 1024x1024 uchovať v JPG, tak to už nie je práve vhodné ... šak to uvidíš sám, keď si uložíš nejaký nápis na budove do JPG spolu s ďalšou kopou detailov na jednej textúre.

napíšte mi niekto postup ako previezť BMP do TGA lebo to asi robím zle keď mi potom Gmax napíše chybu pri otváraní TGA :roll:

Milik napsal:
napíšte mi niekto postup ako previezť BMP do TGA lebo to asi robím zle keď mi potom Gmax napíše chybu pri otváraní TGA :roll:
Na TGA použij TGATool2, kde otevřeš daný BMP a zvolíš File-Save As a nabídne Ti formát TGA.....
co se týče rozměrů měly by to být formáty 256x256, 512x512 a jejich násobky.....

fakt netuším čo robím zle ale stále to nejde :cry:
buda.tga
skúste či vám to náhodou nepojde :roll:
a ešte jedna vec, prečo tga súbor má takú istú velkosť ako pôvodný bmp ?

Zdravím!

Možno sa to tu už niekto pýtal, ale nikde som nič nešiel, preto budem taký odvážny a opýtam sa. Ako mám skonvertovať bmp súbor do ace s rozmermi 1024*1024? Vypisuje mi to hlášku, že rozmery sú priveľké. Stiahol som si z oficiálnej stránky MSTS tools update 1.2 a ani tak to nejde. Ďakujem za odpoveď.

Z mojich stránok si stiahnia nainštaluj AceIt! Je pri ňom priložený aj TgaTool2 ... tadiaľto to pre teba bude asi najschodnejšie ...

Prišiel som na to v čom som robil chybu. Vtedy som dával konvertovať cez MakeAce.exe ako klasickú konvertáciu. Potom som pužil konvertáciu pre pohľady stanovíšť. Je to tak správne?

Back
Nahoře