Převod bmp do ace

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Pozri sa Jirik na moje stránky. To čo tam je vytvorene, s nickom dem To je všetko bez použitia TGA. Ďalej jeden s najkrajších skinov pre MSTS 362 002 od Rockera bola na male doladenie u mňa a taktiež bez TGA. Máš dojem že hovorím o teórii? Takže asi neteoretizujem. Keď som začínal tak som to používal chvíľu a vtedy som mal samé problémy. Ale nech si to každý vyskúša a nech robí systémom ako sa jemu hodí viac. Za seba hovorím, je to zbytočná komplikácia ktorej som sa už dávno zbavil.

Milane, to jsi mne špatně pochopil. Já nemám nic proti BMP a používám to také, protože v jednom počítači nemám grafický editor na TGA. Ani Ti používání BMP nevymlouvám. Proč taky, když Ti vyhovuje. Jen jsem napsal, že hodnotit, co je lepší bychom měli, až když si prakticky vyzkoušíme obě varianty. A Ty kousek výše píšeš, že jsi s TGA nikdy nepracoval.

Já jsem doporučil použít TGA kolegovi, kterému nefungoval převod z BMP do ACE, protože se mi to už také stalo. U TGA zatím ne. To bylo původním smyslem mého příspěvku, nikoli posuzování, co je lepší.

Ja ta chápem. Ale napísal si že teoretizovanie. A to rozhodne s teoretizovaním nič nemá. Na začiatku pred niekoľkými rokmi som pracoval podla manuálov s TGA a to bol ešte len skutočný problém.(našťastie len chvíľu, kým si nenašiel lepší systém) Keď nejde s Bmp previesť na ace tak dotyčný spravil niekde chybu. Textúry na Res , Ampeer, Bmpeer sú všetky spravené prevodom Bmp na Ace. A žiaden problém. Proste problém je vtedy keď dotyčný urobí chybu. Ja používam Aceit a Tgatool2a ktorý je súčasť aceitu. Nestalo sa mi že by niečo nepreviedol.

p.s: keďže to mám prakticky odskúšané, tak viem o čom hovorím.

JiříkTK napsal:
Vřele doporučuji pracovat s formátem obrázků TGA místo BMP, když už nic, tak se člověk nemusí starat o alfakanály. Pokud si pamatuju z dřívějška, kdy jsem BMP používal, tak BMP může být 16bitový, 24 bitový, s 16 barvama, 256 barvama a ne se všema těmato variantama umí TGA Tool resp. MakeAce pracovat.

Díky, zksuil jsem to, ale přesto to nejde - výsledek stejný, tedy žádný. Chyba nebude ve formátu z čeho se to konvertuje, ale v něčem jiném. Zkusím to na jiném PC.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://88.86.106.174/jpeg/571_textura.jpg[/URL]

Ale když už jsme narazili na převádění do ACE, chci se zeptat modelářů a skinařů na věc, na kterou jsem narazil před chvílí. Když převedu "mourovatou" střechu (1024x1024) do ACE, tak je výsledek lepší v kompresi DXT1 než v Tranz či Alpha, ačkoli v kompresi DXT1 má textura cca 4x menší velikost. Je úplně jedno, zda použiju jako výchozí formát BMP či TGA. Nevydumal jsem žádné nastavení TGATool2A, které by situaci nějak výrazněji zlepšilo. Co s tím? Mám se spokojit s výsledkem komprese DXT1?

Ohladne exportov sa to uz preberalo tu http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1659&page=6. Este k tomu DXT1 doplnim, ze aj ked "flaky" zmiznu, ace ma mensiu velkost,textura strati na ostrosti ,odnesu to vacsinou popiskym, preto sa to hodi na vacsie plochy textur(rozhoduje plocha textur,nie rozmer obrazku), naproti klasickemu exportu ace-trans.Vestko ma svoje pre a proti. ;-)

Naposled editoval moderátor:
Ja tiež už iba používam DXT1 ( nie pri práci s Gmaxom, iba v MSTS ), je to podstatne menšie a výsledok je rovnaký alebo ešte lepší ako klasika s alfou, alebo bez.

754.050 napsal:
Zdravím, když chci převést BMP do ACE, tak TGA Tool nevytvoří žádný soubor...

Já jsem jednu dobu musel (před spuštěním TgaTool) zakázat rozhraní DirectDraw a Direct3D (Nástroje pro diagnostiku DirectX) a po konverzi BMP do ACE vše opět povolit (jednalo se o WinXP).

bobeksoft napsal:
Já jsem jednu dobu musel (před spuštěním TgaTool) zakázat rozhraní DirectDraw a Direct3D (Nástroje pro diagnostiku DirectX) a po konverzi BMP do ACE vše opět povolit (jednalo se o WinXP).
Díky, ale nepomohlo (W2K). Možná to je tím, že to souvisí s ActiveX (nevím však v jakém vztahu jsou ActiveX k DirectX).

Jestli se nepletu, tak celý problém je v alfakanálu, kdy 8bitový sežere nějaké bity textuře. Pomůže zkusit tuto převíst přes 1bitovou alfu. Nejsem si jist, zda to funguje 100%. A Jiriku, pro převod do ACE používej spíše ACE IT! máš ho na 100% nainstalovaný, jenom pohledej. ACE IT! je totiž součástí TGA toolu

Čouda napsal:
A Jiriku, pro převod do ACE používej spíše ACE IT! máš ho na 100% nainstalovaný, jenom pohledej. ACE IT! je totiž součástí TGA toolu
Já vím, někdy ho používám přímo, vyzkouším.

Back
Nahoře