Anizotropní filtrování

Trunda

Cestující
Nechci nosit vodu do mlýna, ale všiml jsem si na mnoha screenech nových tratí rozmazaných textur, zejména traťového svršku. Pokud to výkon počítače dovolí, náprava je jednoduchá - grafika v MSTS na max a v ovladači grafické karty, resp. akcelerátoru aktivovat anizotropní filtrování a kdo může i antialiasing - posuvníkem nastavit vyhovující hodnotu - vyzkoušeno na detonátorech Nvidia. Výsledkem jsou ostré a čisté textury i do dálky.

Trunda

pěkný !

Jak´s to myslel?
S nově pořízenou geforce 57000 jsem si dodal odvahy a zkusil jsem nastavit antialiasing a anizotropní filtrování 8krát, je to žrádlo. Pravda je, že se vše zdá být jaksi rozmazané, ale to zvyšuje dojem ucelenosti celého světa. Zádrhel by mohl být asi v tom antialiasingu, který vyhlazuje hrany. Přechody mězi vším se barevně rozkládají a tak to vypadá rozmazaně.
Překvapilo mě, že zaplé filtry měli poměrně malý vliv na výkon, takže vše běželo při starém, rozlišení i detaily.
Naneštěstí :( , a to už je jiná kapitola mám pravděpodobně problémy se základní deskou, takže add-ony jako KMJ-route-v.3.0 mi dost cukají.

achjo

Nebyl sem loglej :roll:
A nevíte někdo z praxe jak silný počítač je zapotřebí, aby běželo vše plynule a vyhlazeně na plné detaily?
PS: Na Mělník zítra vyráží z Boleslavi motorák M131, ale už v 10.10 :( Považte, kdo je v sobotu tak brzo vzhůru?

Teď jsem to zas nepochopil já. Rozmazané asi není to správné slovo - spíš hrubé rozplizlé zobrazování textur jsem měl na mysli. Právě takové je to bez zapnutí zmíněných filtrů. Když je zapneš všechno se zjemní, textury mají detail :!: Asi jsem se minule špatně vyjádřil. Na výkon a fps to nemá vliv proto, že si toto filtrování obstarává hardwarově akcelerátor, tak proč to nevyužívat, když už si to koupíš. Věrohodnost obrazu světa v simulátoru je daná oparem v pozadí, což je ale zaležitost jiná, daná grafickým enginem hry bez ohledu na nastavení těchto filtrů.

Trunda

je to tak

Zkoušel jsem nastavit vše na maximum, ale ta rozplizlost se neztratila. Až po zapnutí oněch filtrů začalo vypadat vše báječně. Takže přesně jak si říkal.
Ten vlak jede i večír, nějak po desátý. Odváží ty méně napitý. Ostatní si asi ustelou na náměstí :)

Trunda napsal:
Nechci nosit vodu do mlýna, ale všiml jsem si na mnoha screenech nových tratí rozmazaných textur, zejména traťového svršku. Pokud to výkon počítače dovolí, náprava je jednoduchá - grafika v MSTS na max a v ovladači grafické karty, resp. akcelerátoru aktivovat anizotropní filtrování a kdo může i antialiasing - posuvníkem nastavit vyhovující hodnotu - vyzkoušeno na detonátorech Nvidia. Výsledkem jsou ostré a čisté textury i do dálky.

Trunda

Zdravím, můžete mi prosím detailně popsat návod, jak si to na té své grafické kartě můžu pozměnit??? Zkoušel jsem to, ale byl jsem z toho dosti mimo. Děkuji. VM

Back
Nahoře