Trať ČD 140 Sokolovsko

Ahoj, mám ji nainstalovanou ve verzi 0.7......je chodivá, ale v podstatě nedodělaná......s čím potřebuješ poradit?

trať 140

Jde mi jen o to, zda-li stojí za to ji nainstalovat a zda-li nezpůsobuje nějaké potíže v MSTS, které by mi zabránily používat ostatní tratě, zejména 250,240 a 180. V návodu k instalaci se píše, že je nutné mít addon PT2, který je možné stáhnout na stejných stránkách jako trať. Co to ale je PT2 ? Díky za info !

Myslím, že to potřebuje X-tracks, s tratí ČT-Brno-Břeclav-Kůty mi to koexistuje. PT2 je ProTrain verze 2, což je placený add-on z Německa.....jinak za instalaci to nestojí ve srovnání s Šemorou

Re: trať 140

tata22 napsal:
Jde mi jen o to, zda-li stojí za to ji nainstalovat a zda-li nezpůsobuje nějaké potíže v MSTS, které by mi zabránily používat ostatní tratě, zejména 250,240 a 180. V návodu k instalaci se píše, že je nutné mít addon PT2, který je možné stáhnout na stejných stránkách jako trať. Co to ale je PT2 ? Díky za info !

Sám jsem tuto síť tratí, trať to nazvat nelze měl nainstalovanou, problémy nezpůsobovala, byla potřeba verze X-Tracks, tuším 3.6, a některé objekty z addonu PT2 (= Pro Train 2, Dresden - Leipzig), Petr Šimral má myslím potřebné objekty vstavené na stránkách.

Ahoj, PT2 je zkratka pro německý add-on Pro Train 2 (vlastním), ale ke stažení na stránkách s tratí 140 není, jsou tam jenom soubory z Pro Trainu 2 nutné pro chod tratě 140 (je to uvedeno v dolní polovině stránky). Já jsem kdysi měl 140 nainstalovanou, ale jak zde již bylo řečeno, je to jen verze 0.7, takže to není hotové a v některých místech se jezdí po zelené placce. Ale bohužel se obávám, že to dokončeno nebude, dle starého data u poslední aktualizace. Zdraví Lord.

Koukám, že se nás tu sešlo víc, než sem to stih napsat, už tu byly tři další odpovědi :lol:

No, to by mohl vědět Petr Šimral, do jaké míry je to reálné....ostatně, kdyby se tento projekt oživil, stálo by to za to....si myslím.....

Taky myslim, že by bylo fajn to dokončit, když to bylo dotaženo do verze 0.7, tak je škoda to opustit. Navíc by to mohla být zajímavá síť lokálek.

A nejenom lokálek, vem si i tu síť důlních drah......další možnosti na modely.......kdyby se Petr do toho chtěl pustit, rád pomůžu....ale mám to trochu z ruky......asi bych nejdřív udělal hlavní tah Sokolov-Cheb.....a pak ty lokálky.......jenže, kde shánět dokundamentaci......na jednoho je to vveeeeelmi velké sousto......

Martens; Lord: 140

Dokončiť trať 140 by síce bolo veľmi žiadúce, ale skôr ju bude treba postaviť nanovo - má dosť technických nedostatkov, hlavne veľmi často používané neúmerne dlhé dynamické kolaje. Tie sposobujú ( okrem iného ), že sa navzájom dva úseky kolajníc netrafia. ďalej je tu určitá nepresnosť - malá vzdialenosť medzistaničných úsekov. Je tam toho viac, ale naozaj by stála za znovupostavenie ... Dnes sú k dispozícii nástroje a programy, ktoré celé budovanie uľahčia a sprehľadnia ( Demex, Mosaic ... )

Ahoj taxi, asi mas pravdu......možno by stalo za to poprosit Petra Šimrala o superviziu alebo poskytnuti materialu

dokončení CR 140

Martens napsal:
Ahoj taxi, asi mas pravdu......možno by stalo za to poprosit Petra Šimrala o superviziu alebo poskytnuti materialu
Dnes jsem se spojil s autorem trati Petrem Šimralem.Z jeho dlouhé odpovědi vyplývá,že je časově velice zaneprázdněn a že pokračování trati se posouvá do vzdálenější doby.V doušce je však přímo uvedeno,že se nebrání tomu,aby něko z modelářů trať dokončil.Ke kontaktu s ním můžete použít odkaz na jeho stránce či nový mail simral@railtrans.info
Byl bych moc rád,kdyby se s P.Šimralem někdo spojil a tu trať dokončil.Sám si na to vůbec netroufám,moje zkušenosti se stavbou tratí jsou skoro nulové. :lol:

Naposled editoval moderátor:
Re: dokončení CR 140

Petr Novák napsal:
Martens napsal:
Dnes jsem se spojil s autorem trati Petrem Šimralem.Z jeho dlouhé odpovědi vyplývá,že je časově velice zaneprázdněn a že pokračování trati se posouvá do vzdálenější doby.V doušce je však přímo uvedeno,že se nebrání tomu,aby něko z modelářů trať dokončil.Ke kontaktu s ním můžete použít odkaz na jeho stránce či nový mail simral@railtrans.info
Byl bych moc rád,kdyby se s P.Šimralem někdo spojil a tu trať dokončil.Sám si na to vůbec netroufám,moje zkušenosti se stavbou tratí jsou skoro nulové. :lol:

Stav trati CR 140 v.0.7:
Ty chyby, které jsou popsané výše trať má a těžko je odstraním. Zpravidla vyplynuly z toho, že trať je prvotinou a ja se na ni ucil. Nelpim na tom, ze trat musim dokoncit sam, naopak. Dnesni hlavni chyby jsou:
1) kratší mezistaniční úseky (neodstranitelné)
2) dlouhé pohyblivé koleje (a jak to dělat jinak, třeba oblouky 280 m)
3) hrbolaté stanice (to už umím)
4) osazení objektů bez hrbů (to mi nejde)

Prakticky do úprav této trati se mi moc nechce, protože vzhledem k množství chyb, které má, má strašnou padavost a neustále se vracet na stejná místa mě už docela otrávilo. Pokud se někomu podaří najít ty chyby, kvůli kterým to neustále padá, jsem schopen dodělat slušné koleje a stanice, protože to znám pořádně asi jenom já. Dále už se to dá dělat podle fotek.

Je rozestavěná trať CR6, což je trať s reálným terénem ve stejném prostoru a ta čeká na návrat Mikuldy z vojny. Doufám, že mě dovede vybudit k tomu, abych poslední zbytky volného času věnoval čumění do route editoru. :lol:

Petr Šimral

Naposled editoval moderátor:
CR 5

Takže takto se jmenuje nová trať stavená v prostoru Karlovarského, Plzeňského a Ústeckého kraje a přilehlých částí Německa. V současné době jsou položené koleje z Chodové Plané přes Cheb do Sokolova a postavená nádraží Sokolov, Sokolov seř.n., Dasnice, Kynšperk, Tršnice, Lipová, Salajna, Dolní Žandov, Lázně Kynžvart, Valy u ML, Mariánské Lázně a Chodová Planá. V Chebu si nádraží počká teprve po stavbě budovy s peróny (zájemci, hlaste se).
Celkový rozsah tratí by měl být asi:
Plzeň - Cheb - Chomutov
Marktredwitz - Cheb - Bad Brambach - Adorf
Luby u Chebu - Tršnice - F. Lázně - Aš - Hranice
Aš - Selb
Sokolov - Kraslice - Zwotental - Adorf
M.L. - Bečov - K.V. - Potůčky - Johanngeorgenstadt - Schwarzenbach - Annaberg - Vejprty - Chomutov
Nová Role - Chodov - Loket - Horní Slavkov - Krásný Jez
Dalovice - Merklín
Ostrov - Jáchymov
Vojkovice - Kyselka
Kadaň - Kaštice/Doupov
Planá - Tachov
Bezdružice - Pňovany
důlní dráhy Sokolovska 900 mm
důlní dráhy Sokolovska 1435 mm
Trať bude tvořena ve dvou verzích. V současné chvíli je tvořena verze maximálního rozsahu (vždy to největší nádraží bez ohledu na dobu), budovami bude laděna do sedmdesátých let (provoz elektrické trakce Plzeň - Svatava a parní Sokolov - Chomutov), v provozu původní tratě Sokolov - Chodov a Klášterec - Chomutov.
Druhá verze bude moderní, tzn. po přeložkách, reko stanice Citice, reko K.V. - Kadaň s trakcí skrz.
První nástřel by se snad mohlo podařit vydat před vánoci. Když se bude dařit tak jako dosud, tak by koleje mohly být do vánoc položeny komplet.
Trať je na reálném terénu a reálných souřadnicích GPS, docela solidně se s tím dělá.
Petr Šimral

No to se tedy už těším na tu betu,tak velký rozsah trati jsem opravdu neočekával.Nehodlám autora nijak uhánět,tohle není práce na jeden rok,spíše na více,stačilo by vydávat průběžné aktualizace,jak to dělá p.Šemora,více lidí může najít případné chyby.A pára,na takovou trať už dlouho čekáme,takže se máme na co těšit.Nějaké zatímní screeny by nebyly?

Re: CR 5

Tak na tuto trať (konkrétně ČD 140) se těším jako malý kluk!!!! Podle mého názoru jedna z nejkrásnějších tratí ČR, lesy, zatáčky, stoupání až 18 promile, do nedávna levostanný provoz, prostě nádhera.

Add autor:
V případě zájmu mě kontaktuj, rád vytvořím objekty kompletního Ostrova nad Ohří a okolí (není problém) !!!

Screeny zatím nebudou, protože na co chceš koukat? Jsou to zatím jenom koleje na zeleném pohoří. Nic jiného tam není a dlouho nebude. Teď je potřeba vytvořit systém kolejí, tzn. minimálně hlavní páteřní tratě. Teprve pak pouvažuji, zda tam začnu strkat návěstidla a podobnou havěť, nebo zda napřed kompletně dotvořím koleje a pak to začnu zabydlovat. Trať se pokládá docela rychle, se stanicema už je to horší. Ale zase díky použití GPS a reálné nadmořské výšky by neměly být problémy s napojením v jednotlivých stanicích systému.

Chtěl jsem vložit nějaké obrázky, ale nějak jsem nenašel možnost.
Takže slovně: traťové koleje jsou položeny v úseku Planá u ML - Karlovy Vary Dvory. Všechny stanice vyjma Chebu a Citic taky. Stavba bude dále pokračovat v úseku KV - Dvory - Chomutov. Po té pojede ze Sokolova do Zwotentalu, z NS do Krásného Jezu a z ML do Varů a Johannu. to je tak do konce června. A pak se uvidí :-)
Dobrou

Back
Nahoře