MSTS zacal padat po vyberu trate a odjezdu mi po asi 5 - 10 minutach

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna jare
  • Datum začátku Datum začátku

jare

Začátečník
Zdravim. Mam takovy problem. MSTS mi zacal padat a to tak, ze po vyberu trate a odjezdu mi po asi 5 - 10 minutach MSTS (nebo PC ?) spadne tim zpusobem, ze monitor cvakne do cerne obrazovky, HDD blika jak o zivot a nic. Zadne chybove hlasky. Budu to asi muset preinstalovat a tak bych se chtel zeptat, cim by to mohlo byt a jestli je lepsi pro MSTS W98 nebo WinXP. P.S. Diky.Jare.

Jak na novou instalaci?

Mam dva HDD a dva OS (W98 a WinXP). Slo by nainstalovat MSTS dvakrat na kazdy OS a HDD zvlast? Treba Kuty CT na jeden a ostatni, pouzivajici Xtracks, na druhy? Mohu si zalohovat, pracne zpravovany, trainset a CON a pouzit v nove (novych) instalacich?

Re: Jak na novou instalaci?

jare napsal:
Mam dva HDD a dva OS (W98 a WinXP). Slo by nainstalovat MSTS dvakrat na kazdy OS a HDD zvlast? Treba Kuty CT na jeden a ostatni, pouzivajici Xtracks, na druhy? Mohu si zalohovat, pracne zpravovany, trainset a CON a pouzit v nove (novych) instalacich?

Viz téma: Instalace train simulátoru na více hardisků.

Chyba "nelze najít .eng, .wag soubor" trochu jinak

Klasický případ - stáhl jsem si polskou trať, rozjel Instalme.bat a hned začal najíždět TS. A samozřejmě spousta hlášek "Chyba čtení .../Trainset/PKP_xxx/xxx.eng, .....xxxx.wag". Takže jsem "vyčistil" adresáře ACTIVITIES, SERVICES, TRAFFIC, a znovu najel TS. Zase spousta stejných hlášek. A protože mne ta trať příliš nerajcovala, tak jsem ji odinstaloval uplně, čili z ROUTES uplně zmizela, a že si najedu Šemorovu BP, abzch si spravil oči i náladu. A co se nestalo!, zase spousta hlášek, že chybí PKP vozy a loko.
A teď se ptám, neví někdo, kde si TS zapsal, že mu chyběly kdysi PKP vozy a loko, když už v ROUTES tahle PKP trať už není?

Trat bola dodavana asi aj s consistami a tie si v oboch pripadoch zabudol zmazat.

tomi napsal:
Trat bola dodavana asi aj s consistami a tie si v oboch pripadoch zabudol zmazat.

Osobně bych doporučoval ConBuilder (ke stažení na http://www.the-train.de), projet testem všechny consisty, pokud se v chybných nenachází žádný .con, který byste hodlal zachovat, provedl bych "Delete consists with errors". Prosté, leč účinné.

JSP

Naposled editoval moderátor:
Díky, Tomi, už zapomínám!
Ano, .exe instalátor to tam rozbalil a uninstal.exe to nesmazal. A je to. Ještě jednou díky.

MSTS zacal padat

Zdravim.
Pozde ale prece. Problem padani MSTS vyresil silnejsi zdroj. Ja jine hry nez MSTS nehraju a tak ten zdroj me napadl az nakonec. Zaver - MSTS se casto chova nevyzpytatelne a sem tam spadne, ale nekdy je pricina jinde nez v samotnem MSTS. Diky. Jare.

Může mi prosím někdo poradit s problémem?? Mám dvoukolejnou trať, ta jedna kolej je v pořádku, ale pokud jedu po druhé koleji, tak ani o chlup nesmím překročit rychlost. Pokuď překročím, tak mě to pošle k Billovi, anebo se to úplně sekne...
Čím to může být?? :cry:

Už jsem to opravil, ta jedna kolej začínala vyhýbkou a v tom byl ten problém. Jakmile jsem umístil za vyhýbku další koleje, tak to přestalo padat...

Dve vyhybky nesmi byt tesne za sebou aniz by tan byl kus jine koleje, tusim ze editor na to upozornuje.
Je potreba si na to dat bacha hlavne u anglicanu.

Vrbam: U jakých angličanů, co jsou anličani???
No hlavně že už je to opravené, ale mám tu ještě jeden problém.
Nemáte někdo zkušenosti s tím, jak zabránit nežádoucímu pohybování objektů? Na trati mám několik úseků se stoupáním a zde když umístím např. návěstidla, zvukové oblasti, rychlostní značky apod, tak se mi to samo posunuje. Třeba u návěstidel jsou samotné návěstidla na terénu stále na stejném místě, ale ty červené trojúhelníčky se mi posunují po kolejích směrem do kopce. A tak je to se všemi objekty, které jsou umístěné na kolejích (návěstidla, značky, zvuky, hazard, přejezdy...)
Děkuju za každou radu.

Anglican je neco jako 2 normalni vyhybky v jedne. Tusim ze se ji rika take krizovatkova vyhybka (umoznuje jizdu z kazdeho smeru do dvou smeru).

Back
Nahoře