Trať Liptov (Ružomberok - Východná a ďalej)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna JOHNZ
  • Datum začátku Datum začátku

Stojí trať Liptov za stiahnutie?

• Áno

Hlasů: 0 0.0%
  • Nie

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    0
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Taky si myslím, že to Vlastík trochu přehnal. Taky bych moch napsat, že jeho trať ještě nikdo neviděl, tak nás tím těžko oslní. Ale nejsme tu, abychom na sebe útočili a osočovali se. Takže - Vlastíku, zmírni :wink:

Anonymous napsal:
Taky si myslím, že to Vlastík trochu přehnal. Taky bych moch napsat, že jeho trať ještě nikdo neviděl, tak nás tím těžko oslní. Ale nejsme tu, abychom na sebe útočili a osočovali se. Takže - Vlastíku, zmírni :wink:
Vlastik-pro pana anonymního,pokavaď uvedu o někom že něco přehnal,byl bych moc rád kdybyste alešpoň do uvozovek ve zkratce napsal čeho se to týká nebo týkalo,pokavaď vím tak jsem jenom odpovídal na to jestli stojí zato si trať stánhout,což jsem také učinil,a nebbyl jsem to já kdo jako první napadl modeláře ale pan Lord,pouze jsem zaútočil na nesmyslnost problému u kterého bych se vůbec nezastavoval,já vlastním MSTS už od doby co vyšel cca 4 roky,a mám si myslím dost zkušeností pomalu ve všech oborech co se týče MSTS,a tudiž se snažím pomalu na každý problém odpovědět, to je také dost vidět,ať se založí jaký koliv problém odpovídám,v téhle diskuzi,jsem měl jenom v úmyslu poradit nebo doporučit jestli se vyplatí si trať stáhnout,nebudu dále nic rozvádět,pokavaď si pad Lord myslí a chtěl by na něco od povědět určitě bych bečekal 2 roky jak píše ale snažil se pomoc,(neberte to prosím zase jako útok!),takže pokavaď tady na foru skončím tak tu zbyde tak max.3 .lidi o kterých si myslím že něco skutečně vědi(bráno podle příspěvků a odpovědí),Zdraví Vlastik.

Liptov

Môj názor na trať Liptov:Asi pred mesiacom som písal do sekcie "Slovenské trate" Jenemu nech si radšej dá viac záležať na stavbe trate 150, ale bude to aspoň kvalitnejšie,nakoľko to bude PRVÁ slovenská trať.Myslím si že Tom 007 chcel byť na poli tvorcov slov.tratí prvý a ľudovo povedané p.Stanka obyčajne predbehol na úkor kvality trate.Trať som stiahol,pozrel,prešiel a myslím si že autor to dal na web veľmi skoro,vyzerá to tak že ešte v štádiu výstavby.Môj názor je ten že nech autor súčasný úsek dostavia /Ružomberok-Východná/,prepracuje detaily/dĺžky staníc,návestidlá,el.stĺpy.../ A POTOM nech pokračuje so stavbou ďalej.Asi toľko.Dušan.

Vlastik

Pro Vlastika - už delší dobu sleduji tady ty diskuze a pokaždé když ste někomu odepsal tak jedině arogantním tónem já sem všechno vy jste nic. Normálně bych na to nereagoval ale zvlášť u vás mě to nedalo a musel sem napsat někteří uživatelé sou tu poprvé a rádi by se něco dozvěděli ale když nedokážete slušně odepsat a vytahujete se tu jakej jste borec a všemu rozumíte přitom sem od vás nic kloudnýho neviděl tak co si ty lidi pak asi myslej. Omlouvám se za plnění fóra těmahle zbytečnejma věcma ale zamyslete se nad sebou a přestantě ze sebe dělat člověka co všechno zná a všemu rozumí.

Pro ChicksChecker plně s váma souhlasím každej sme jednou začínali a to že ten kdo si zahrál 250tku a teď tuhle trat tu vykřikuje jak je nahovno at si zamete před vlastním prahem. Autora máme motivovat ne na něj ze všech stran psát recenze nadávky a podobné věci. A jak vidim tak i nejen češi ale i slováci nepřejou nikomu nic dobrýho. Místo těch chytrejch keců tady by měli pomoct třeba autoroj tím že budete nadávat jak je nahovno tak tím jí nedovedete k dokonalosti ...

konec

Len tak na okraj...

Pastnem sem popis trate Liptov:

Stredné Slovensko, lezí nedzi pohorím Vysoké a Níske Tatri.
Trat je urobená od Ruzomberka po Vazec.
Má dlsku okolo 60 Km.
! TRAT NEMÁ ZIMNÉ TEXTURI !

co si takto mam myslet o panovi autorovi?

Re: Vlastik

P-V napsal:
Pro Vlastika - už delší dobu sleduji tady ty diskuze a pokaždé když ste někomu odepsal tak jedině arogantním tónem já sem všechno vy jste nic. Normálně bych na to nereagoval ale zvlášť u vás mě to nedalo a musel sem napsat někteří uživatelé sou tu poprvé a rádi by se něco dozvěděli ale když nedokážete slušně odepsat a vytahujete se tu jakej jste borec a všemu rozumíte přitom sem od vás nic kloudnýho neviděl tak co si ty lidi pak asi myslej. Omlouvám se za plnění fóra těmahle zbytečnejma věcma ale zamyslete se nad sebou a přestantě ze sebe dělat člověka co všechno zná a všemu rozumí.

Pro ChicksChecker plně s váma souhlasím každej sme jednou začínali a to že ten kdo si zahrál 250tku a teď tuhle trat tu vykřikuje jak je nahovno at si zamete před vlastním prahem. Autora máme motivovat ne na něj ze všech stran psát recenze nadávky a podobné věci. A jak vidim tak i nejen češi ale i slováci nepřejou nikomu nic dobrýho. Místo těch chytrejch keců tady by měli pomoct třeba autoroj tím že budete nadávat jak je nahovno tak tím jí nedovedete k dokonalosti ...

konec
Vlastik-to co tady píšete je tedy pěkná blbost,pokavaď jsem věděl a uviděl jsem začátečníka,at to byl třeba dussno,nebo bertík vždy jsem se snažil poradit a to bez nějákejch emocí ,ale tak aby to i začátečníci pochopili,už z toho že jsem v průměru odpovídal tak přes hodně odpovědí
žádná nebyla nějak emocně napadena,nejsem z těch co by chtěli házet klacky pod nohy začínajícím,jenom mě trochu mrzí že ted s tím nesmyslným tvrzením od vás souhlasí i modeláři kterým jsem radil a myslím si dobře,z které koli stránky MSTS,to že jste tady rozjeli nesmyslnou hádku v můj neprospěch se mi zdá dost zarážející,když jsem vlastně jenom na diskusním fóru radil,zastávám ten názor že jednou se to musím naučit když chci něco začít dělat,myslím si a to obrazně že by s vámi zpousta modelářů kterým jsem nabídl pomoc nesouhlasila,nemám zapotřebí jednat emotivně ,neboť jsem rád za každého nového modeláře,pokavaď vám vadí můj názor na určité věci,není nikde psáno že musím odpovědět,nikoho zde neurážím ani na nikoho neútočím,ale pokavad by jste si přečetl většinu příspěvků z různých témat nikde neurážím a jenom se snažím nabídnout pomoc od zkušenějšího,nad nikým se nechci povýšovat,ale jenom poradit,ale vidím že se fórum ubírá jiným směrem než je MSTS,přátelé a modeláři přeji vám pevné nervy v další diskuzi,ale beze mě,bohužel jsem došel k názoru že tu platí přísloví"tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu,až se ucho utrhne",snažil jsem se po všech stránkách poradit,a nakonec jsem ten nejhorší,Vlastik

Vlastík

Nedá mi to,abych se nepřipojil k P-V se svým názorem.Vím,že to sem nepatří,nicméně bych rád zmínil jednu skutečnost týkající se borce Vlastika 525-26,010,011,230.Doufám,že jsem nezapomněl na nějaké to číslo tratě.Nemám důvod dělat si mezi příznivci msts nepřátele,ale připadá mi docela hloupé to co tu mnohdy Vlastík předvádí.Opravdu by jste se Vlastíku 525-26,010,011,230 měl malinko nad sebou zamyslet.Pokud si dobře vzpomenu ještě to není tak dávno co jsme nikdo Vlastíka neznali.Kde se vzal,tu se vzal.V tu ránu se stal zkušenějším a všechny zasypával rozumy o které mnohdy nikdo nestál.Neustále se chlubí co jeho msts dokáže,že jsem nabyl dojmu ,že on snad vlastní MSTS 3.Bohužel mi nějak unikla skutečnost,že by někde něco vytvořil nebo že by něco bylo vidět,kromě pár "úžasných screenů"z jeho trati,kterou nikdo nikdy neviděl a asi nikdy neuvidí.Ale hlavně ,že je Vlastík nade všechny zkušenější.

PS:Jak Vlastíku poznáte,že jde o zkušenějšího člověka a jak poznáte amatéra a vůbec kdy jste sám překročil hranici mezi amatérstvím v msts a přešel jste ke zkušeným?????

Ty screeny z Vlastíkovy tratě vypadají velmi dobře, Vlastík má trochu ne snad arogantní, ale řekl bych zvláštní vystupování. Před časem sdělil, že má několikahodinovou misi k trati pana Šemory, o kterou mu dost lidí psalo, ale nikdo ji zřejmě nedostal. S tou jeho tartí je to podobné, píše o českém Pro-Trainu, ale pouze sám pro sebe. Myslím si, že tudy se české MSTS neubírá. Jinak souhlasím s panem T.

Vlastnik

Vlastik - myslíte že sem proti vám jen já komu se nelíbí vaše chování ? tak si přečtete těch pár posledních příspěvků, to už něco řikáa to by jste se nad sebou zamyslel. Ale u vás to asi bude zbytečné. Nikdo vás odsud nevyhání ale pokud se budete chovat stejně jako doteď tak nevim nevim jak tu pochodíte ...

jinak díky všem co podpořili můj názor ..

...

Sledujem túto debatu takže ak dovolíte,prispejem aj ja trochou vody do mlyna.Takže Vlastíku:Máš síce pravdu v tom že si mi poradil v určitých veciach,dokonca si mi detailne popísal predchádzanie v staniciach,za to Ti patrí vďaka a podotkýňam nepísal si to arogantne.Ja by som začal z iného konca:Čo znamenajú tie čísla za Tvojím menom?Pre mnohých MSTS fandov sú to len čísla s veľkou neznámou.Nehnevaj sa,ale keby týmto spôsobom postupovali p.Starý,Pikku,Tax,p.Janiš,Dejv a iní mohol by si po Pražských spojkách behať akurát s nejakým DASH-om alebo KIHOU.Myslím si že to stojí za zamyslenie,čo povieš?Keď si dá napr.Zbyňek Šemora za meno tie čísla,tak drvivá väčšina ľudí okolo MSTS vie o čo ide,a keď bude mať Jene za menom číslo 150/ak si už počul o projekte Šurany-Zvolen/ tak to tiež bude mať svoj význam,NA TO VEM JED!Ale čísla za Tvojím menom sú len čísla,napokon,už som Ti písal do fóra,že tá 5-hodinová aktivita nevie ku mne nejako trafiť,pritom si mi ju opísal ako oscarový film.To bolo hneď po tej rade o predchádzaní,spomínaš si?Pýtal ju aj JOHNZ a Cosbys.Ale na to sa vykašľať.Skús sa zamyslieť nad touto vecou,kde by bol p.Šemora so svojou traťou keby ju v zárodku nezverejnil?Skús sa ho opýtať,myslím že to niekde popisoval.Ja som pred dvoma dňami dokončil repaint Pikkovho modelu,jednoducho som na českú 750 363 nahádzal doplnky podľa skutočnej Zvolenskej predlohy a vyrobil som rušeň ZSSK 754 055-2.Je to moja prvotina ale chcem aby to bolo na webe,kde môžu všetci zhodnotiť za čo to stojí,rozposlal som to aj Pikkovi,Taxovi,Jenemu a Janovi Fírerovi na zhodnotenie,nech sa vyjadria /dnes som to poslal p.Havlovi zo žiadosťou o zverejnenie/.Opakujem je to moja prvotina ale neschovávam ju doma v compe a nepíšem si Duuso754 055-2 ale nech to vyzerá ako to vyzerá,dal som to na web.Takže rozmýšľaj Vlastík.Asi toľko z mojej strany,keď som sa Ťa dotkol,som ochotný sa Ti verejne ospravedlniť

Tak nevím, ale Vlastíkův styl mi někdy připadá jako chování puberťáka v nejlepších letech (na jedno upozornění se hned urazí a konec šmitec). Jen doufám, že se nejedná o jistou osobu, všem dobře známou.....
Na druhou stranu, má pravdu v tom, že tohle forum je tady k něčemu jinýmu.

názor

Dovolte, abych se také vyjádřil. Pročítám si recenze na tuto trať včetně druhé recenze u Havla (nevím proč antirecenze), no. Jestli jsou u PaV ještě moje screeny z mé trati z počátků výstavby, můžete porovnat a kritika by byla ještě horší. Také před zveřejněním jsem měl dilema, zda 30km úsek mezi Vranovicemi a Břeclaví postavit znovu a dle skutečných km vzdáleností a oblouků a nakonec trpělivost zvítězila a já tohle zboural a postavil úplně znovu. Po zveřejnění mé trati jsem dostal osobní dopis od Ppoolllla s několikastránkovou kritikou a připomínkami. Pocity jsem měl smíšené a také myšlenky typu s další stavbou praštit. Ale zvolil jsem jinou taktiku. Myslím si, že z problematiky MSTS jsem toho znal nepatrnou část a z kritiky jsem si vybral to podstatné a snažil se tyhle chyby napravit v dalších aktualizacích. Pak přišel Vlastík. Sice teoretik, žádnou jeho práci veřejnost nezná, ale MSTS má určitě nastudované a sám jsem se i od něj přiučil, byl ochoten i něco poslat, po této stránce nebyl problém. Ono někdy stačí slovíčko. Ale jiná věc je, jak se člověk prezentuje v diskusích. Abych si zametl před vlastním prahem, také některé mé odpovědi, pokud mne něco vytočilo, nebyly zrovna nejvhodnější, už jsem se za to omlouval, ale Vlastíkovo vyjadřování včetně jeho podpisu se mi zde vůbec nelíbí. U čtenářů to pak vyvolává pocity ve smyslu jak píše pan T, z kterým se ztotožňuji a Duuso mi přímo mluví z duše, jako recesi na Vlastíka jsem týden měl podpis Zbyněk Šemora tratě: 010/XXXXXXXXXXXX/250/XXXXXX360 a doufal jsem, že to Vlastíkovi dojde, jak se hloupě podepisuje, na to, že ještě jeho práci veřejnost nezná. Také si myslím, že žádný člověk, který svou práci ještě nepředstavil a veřejnost ji nepřijala, nemá právo se zde v diskusi nazývat jako zkušenější než ostatní. Já osobně se stále řadím mezi pokročilé amatéry, ještě se musím hodně učit.
Takže autorovi této Slovenské trati přeji hodně pevných nervů, na kritiku ať se dívá s nadhledem, ve smyslu jak by to šlo vylepšit, ale myslím přestavět 30km tratě není zase takový problém. Se vzdálenostmi mi hodně pomohla mapa světa v MSTS, vzdálenosti tam jsou relativně přesně. Ale bylo by na místě, aby každý autor trati také zveřejnil svůj věk/povolání. Pokud autor je študák nebo člověk s nižším platem, tak není jen tak jednoduché skutečnou trať projíždět sem tam a digitálem nafotit 1000 fotek, které si bude průběžně stahovat do notebooku. V tomhle případě bych opravil jen kosmetické nedostatky, prodloužil stanice a komu se to nelíbí a chce to dle reálu přesně, ať autora zasponzoruje.
Abych šel příkladem: 47/podnikatel

K tomuto zde rozvinutému tématu jsem se původně nechtěl vůbec vyjadřovat. Přiměla mne k tomu až odpověď pana Šemory.
Faktem je to že moje první kontakty s panem Šemorou nebyly zrovna přátelské - nemám ve zvyku mazat med kolem huby - ale byly nakonec pochopeny tak jak měly být. Co bylo možné tak bylo na jeho trati vylepšeno a některé body mnou vytknuté tam zůstaly. Nutno podotknout že většina vytýkaných věcí není vinou pana Šemory. Prostě jsme si to vykorespondovali, vytelefonovali a nakonec jsme se domluvili bez toho abychom se navzájem uráželi. Nám oběma šlo pouze o věc (trať) samotnou. Výsledkem bylo zlepšení samotné tratě a o to jde především.
S Tomim jsem také v současné době v častějším kontaktu a snažíme se přijít na řešení některých problémů kolem návěstidel. Co z toho bude zatím nevím. Možná to pomůže vyřešit některé současné problémy, možná nakonec zjistíme že to řešit nejde neboť simulátor je takový jaký je a má určitá omezení kterým se nelze vyhnout. Opět ale z obou stran nejde ani jednomu z nás (jak by se mohlo na jednom místě v diskusích zdát) o vzájemné napadání se ale jen o věc samotnou.
Doufám že VLASTÍKOVI jde také jen o věc samotnou a ne o to někoho urážet. Bohužel tón některých jeho příspěvků vyznívá trochu jinak. Občas mi to přijde stejné jako jeden z příspěvků reagujících na mé příspěvky v návodech tím že se netýká jeho obsahu ale jen a jen jeho formy - poučuje mne o českém jazyku. Pokud by mi to dotyčný napsal mejlem tak bych to bral. Pokud ale výtky takovéhoto druhu (nesouvisející s obsahem) jsou prezentovány veřejně tak z toho ve většině případů je jen takováto diskuse absolutně nesouvisející s MSTS. Proto lze všem rozumným lidem doporučit jen jedno jediné - nereagovat na podobné příspěvky nebo když už tak se pokusit držet jen tématu souvisejícího s MSTS.
Jinak podle předcházejícího vzoru pro ostatní které to zajímá - 39/správce pokladních systémů

Souhlasím s Pppolllem a Zbyňkem Šemorou.....jakákoliv kritika může být pojata jako kritika pouze v případě, že je věcná a nezáchází do ironických a impertinentních narážek.....pak je to celé na h...o a dotyčný má opravdu 100 chutí to zabalit.....

i já když jsem začínal stavět jsem chodil za Zbyňkem na radu, otravoval ho mejlama a světe div se.....dostával jsem normální odpovědi.....

Takže resume :
každý jednou začíná a jak tady kdysi Zbyněk napsal, i jeho trať v počátcích vypadala divně, ale byla první a spousta se toho vylepšila.....s chutí do toho, vybrat si z kritiky to plodné a na ostatní se vy..at....

A jinak dle příkladu - máte to v mém profilu.......:-)

Pár slov

Trať jsem si stáhl a několikrát projel a zde je názor běžného usera, který na Liptově nikdy nebyl.
Zpracování tratě se mě velice líbí, zejména vzhled okolí tratě - zpracování vesnic, měst, autoprovoz /možná místy zbytečně silný/.
Vůbec mě nevadí, že mají některá nádraží jenom 5 kolejí místo 9, že je některé nástupiště krátké, že někde schází sloupy troleje, že nejsou slovenské návěstidla, že je trať krátká, schází Tatry a kdoví, co ještě.
Možná trať není přesně reálná, ale na nováčka je udělána perfektně.
Pan Šemora tvoří špičkovou reálnou trať, táhne to rychle na Prahu, ale ať se na mne nikdo nezlobí, ty vesnice a města - je to prázdné a vypadá to blbě. Raději postavit krátký úsek, ale pěkný na vzhled.
Liptov je po této stránce zpracován perfektně. Jen tak dál, pane autore!

Akože uznávam až na drobné odchýlky je trať spracovaná výborne, ale keď niekto takúto trať vyhlási za reálnu môže podobné príspevky očakávať ... keby bola trať vyhlásená za "polofikciu" zasadenú do určitej oblasti, pochválil by som ju a navrhol autorovi iba našu návestnú sústavu a značenie ... kritériám reality vôbec nevyhovuje ... počítajte si tú antirecenziu na Havlovom webe, myslím, že jej autor má skoro úplnú pravdu ...

JOHNZ napsal:
Akože uznávam až na drobné odchýlky je trať spracovaná výborne, ale keď niekto takúto trať vyhlási za reálnu môže podobné príspevky očakávať ... keby bola trať vyhlásená za "polofikciu" zasadenú do určitej oblasti, pochválil by som ju a navrhol autorovi iba našu návestnú sústavu a značenie ... kritériám reality vôbec nevyhovuje ... počítajte si tú antirecenziu na Havlovom webe, myslím, že jej autor má skoro úplnú pravdu ...

Nikomu, ani Tobě neberu jeho náboženství a názory. Obě recenze jsem četl - každý má svůj svobodný názor na věc. Mě se grafické zpracování líbí a realitu Liptova neznám.
A vzhledem k tomu, že po 3 týdnech, co si hraji s Trainsimem jsem se dostal v Editoru k sázení domečků, stromů, keřů atd., těžko si mohu dovolit kritizovat takové dílo, jako je Liptov.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře