Route Editor

Kebarko

Provozní technik
Mám otázku pre stavitelov trati. Keď v Route Editore položim napríklad návestidlo a ono nie je natočene rovnobežne s kolajou ale je nakrivo. Ako sa da natočit aby bolo správne. Ked pouzijem funkciu rotate (tretie tlačítko v okne Mode) tak sa to návestidlo natača rôznymi smermi len nie tak ako chcem ja. Ako to robite vy? Respektíve používate k rotácii funkciu "rotate" alebo niečo iné?

rotácia objektov

Rob to šipkami na numerickej klávesnici, pri rotácii používaj myš len a označenie/odznačenie objektu alebo výber menu

Kebarko napsal:
Mám otázku pre stavitelov trati. Keď v Route Editore položim napríklad návestidlo a ono nie je natočene rovnobežne s kolajou ale je nakrivo. Ako sa da natočit aby bolo správne. Ked pouzijem funkciu rotate (tretie tlačítko v okne Mode) tak sa to návestidlo natača rôznymi smermi len nie tak ako chcem ja. Ako to robite vy? Respektíve používate k rotácii funkciu "rotate" alebo niečo iné?
Vlastik-pokavad chceš aby jsi měl návěstidlo přesně s kolejí a rovně k tomu se používají klávesy "H" a "N" k otáčení se požívají pouze na num klávesnici "4" a "6" ostatní nemaj význam s pozdravem Vlastik trat 010,011.

Odskúšal som tú rotáciu objektov v Route Editore a funguje to bez problemov. Dakujem ze si mi poradil.

Re: to Vlastik

Pablo napsal:
Vlastiku, kdy uverejnis svou trat 010,011 ?
Vlastik-zatím nemám v umyslu trat nějak zveřejnovat,nebot ještě je na trati dost práce jelikož mi dost objektů zabýrají žel.objekty nezbývá moc na pozadí,v současné době jsem si myslím dohonil "PaV" s tratí nebot jsem skončil s pracemi u Chocně kde čekám na kompletní přestavbu stanice,byl jsem si na ředitelství drah pro matriál(schéma stanic,tratové poměry atd,) k trati 230 z Kolína směrem na Havl.Brod abych měl kam umístit střídavé loko,ůsek Kolín-K.Hora bych měl mít hotov ted o víkendu je tu opravdu zpousta práce,jelikož používám X track 3.11 předělal jsem si výhybky na dřevěné pražce,a vedlejší cesty jsou také na pražcích,dále jsem si dodělával tratové značky co mi chyběli(přepnutí VZ,Rádiovníky a přejezdníky)zkušebně jsem zavedl i Funkční světevné přejezdníky na přejezdy o rychlosti 160 km/h,a doplnuji pražce které snímají a přenášejí vše potřebné pro el.jednotky řady 470,471,doplnil indikátori horkoběžnosti ,udělal jsem české lavičky a rozbité koše na zastávkách a počmárané čekárny,dále protože jsem po vzoru zbynka vyřadil loko které dle dom depa na tratě nezajíždějí,vzhledem k tomu že je loko DKV Praha málo musel jsem si naskínovat loko DKV Praha v současné době mam naskínovány všechny řady 150,151 a 140 085-2,141 001 ,v nejbliších dnech založím také internetové stránky a tratí skínama a návody pro začátečníky ale zatím nemám čas,s pozdravem Vlastik trat 010,011 a230.

...teda Vlastíku, jestli jsi už z Prahy v Chocni a Havlíčkově Brodě, klobouk dolů. Mně jde každý kilometr mnohem pomaleji. Ale někde se určitě potkáme.
Když už máš ty známostí. Nešly by prosímtě sehnat traťové a sklonové poměry v úseku Česká Třebová - Přerov? Současně je to tam zarostlé, rozkopané a tudíž z reálu nečitelné. (Třebovice - Zábřeh). Samozřejmě materiály na Pardubice budu potřebovat také.

Nebo kdyby tyto řádky četl někdo, kdo by tyto materiály mohl obstarat a poslat, byl bych vděčný. Protože stavět odhadem a pak bourat a stavět znovu, tak jsem začínal a je to ztráta drahocenného času.

Zbyněk Šemora napsal:
...teda Vlastíku, jestli jsi už z Prahy v Chocni a Havlíčkově Brodě, klobouk dolů. Mně jde každý kilometr mnohem pomaleji. Ale někde se určitě potkáme.
Když už máš ty známostí. Nešly by prosímtě sehnat traťové a sklonové poměry v úseku Česká Třebová - Přerov? Současně je to tam zarostlé, rozkopané a tudíž z reálu nečitelné. (Třebovice - Zábřeh). Samozřejmě materiály na Pardubice budu potřebovat také.

Nebo kdyby tyto řádky četl někdo, kdo by tyto materiály mohl obstarat a poslat, byl bych vděčný. Protože stavět odhadem a pak bourat a stavět znovu, tak jsem začínal a je to ztráta drahocenného času.
Vlastik-Zbynku jsem u Chocně ale jen hrubou stavbou což znamená položené kolejivo,o víkendu budu skutečně stavět Kolín-K.Hora a do H.Brodu to je ještě daleko,ty musíš stavět pomalu nebot stavíš i okolí ,já začnu okolí stavět až se dostanu alespon do č.třebové,bohužel to ještě chvíli potrvá,jinak v současné době bych ti mohl poslat co se týče plánů stanic dle s km polohou i návěstidal autobloku od Č.třebové až po Olomouc a dále od na druhou stranu,bohužel dodatky k trati mám aktuální jen k trati 501 a 525/26 což jsou spojky protože pro další informace mám času dost dále jsem přestavěl Prahu Vršovice a byl jsem si nafotit a na filmovat už jenom trosky toho co zbylo z Prahy Vršovice nákl.nádraží ale spojka přes Malešice ta zůstala tak pospojuji Liben-Malešice a Běchovice-Malešice,v umyslu mám i spojku na nákl.nádraží Žižkov a na poštovní přepravu,tot asi vše,kdyžtak mi na E-mail napiš co by jsi potřeboval já si půjdu příští týden ještě pro nějáké informace tak se pozeptám s pozdravem Vlastik.PS:Pokavad budeš potřebovat něco soukromě pošli e-mail.

Mám jeden dotaz, dá se nějak v editoru zjistit jaká textura patří k jakému objektu? Když vyberu objekt a dám informace o něm, tak tam je jen jméno .s souboru, ale ne textury. Umí to? Zatím to zjišťuji přes Shape Viewer, ale přijde mi to trochu přes ruku....

Ak chceš vedieť aká textúra patrí k akému objektu tak si ten objekt otvor v Shape Viewer. Potom v hornej lište klikni na položku Edit -> Textures a otvorí sa ti okno kde sú vypísane všetky textúry patriace k danému objektu.

Back
Nahoře