Jak postavim tunel?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
:?: já to nechápu f9 označím svah, zmáčknu v a díra nikde- :?

no já to v mačkal a vůbec nic . co dělám blbě oznčím to myší a zmáčknu v ale díra tam není :o///

shodou okolností jsem ten tunel stavěl včera.........musíš mít nastaven režim úpravy krajiny, tzn. místo kursoru vidět to kolečko a další podstatná věc - tím kolečkem musíš ukázat na průsečík terénní sítě - jinak to nefunguje.....

nic neva, že ta díra bude větší....ta se pak zastiní pomocí REctangle Shadow z Transfers....tam si pak můžeš nastavit i jakou texturou

nO I když nechápu ten průsečík tak to newa nějak to zkusím a kuju za pomoc :o) jsem ti zavázán :o) díky moooc :o)

ten průsečík...když si klávesou W vypneš kolizi kamery s terénem, tak se terén zbaví textur a ty vidíš síť ......no a tam jsou ty průsečíky.....je to pochopitelné?

terén

No, ono ještě aby to nebylo tak jednoduché, občas se stane, že MSTS prostě ten terén "neproděraví", resp. proděraví jen v editaci terénu, ale když ho vypneš, tak je díra pryč. Řekl bych, že to je někde ve vzdálenosti sousedních bodů( = průsečíků). Většinou mi v takovéto situaci pomohlo normálně manuálně zvednout nebo sundat jeden z terénních bodů a díra se udělala.

Další problém vzniká, když se třeba blížíš k tomu tunelu, zase to závisí, jak velká tam je díra. Mohou nastat v zásadě dva stavy: díra při pohledu z dálky zmizí, nebo se rozšíří a máš tam obrovskou díru někam pod terén, která se sice při přiblížení k tunelu zacelí, ale vypadá to ošklivě a dá víc práce to zamaskovat. Jde o to, že MSTS podle mého názoru při pohledu z dálky vypouští některé tyto body aby si zjednodušil počítání krajiny.

Nejspíše jde o nějakou položku v nastavení, kterou se dá toto odstranit, i když předpokládám, že to asi zvýší zatížení PC....

Help

Prosim vas o pomoc.... Ako sa zbavim objavovania terenu kopca na zaciatkoch tunela? Ako sa ten povrch musi oklamat, aby som pri vchadzani do tunela nemusel najprv prerazat "zeleny zaves" ??? Dakujem

Rectangle shadow

Ahoj

Zdravim,chci se zeptat,nejde mi to taky stavim,dělám tunel a když chci použít to rectangle shadow tak se objeví jen černý kruh a nic jiného jak se stím maskuje ten svah ?? jo a to Green gras co je psáno na trainstaw není v transfers,dekuju vsem za snahu :)

CD242220: Například si zkopíruj z adresáře TERRTEX texturu terrain.ace do adresáře TEXTURES (samozřejmě včetně zimní varianty) a do ref souboru vpiš potom toto:

Transfer (
FileName ( TERRAIN.ace )
Class ( <Transfers> )
Align ( None )
Description ( Terrain )
)

Tak překryješ nežádoucí "díry" stejnou texturou jako má okolní terén.

Keďže v stavbe tratí som úplný začiatočník, tak by som mal jednu otázku: Potrebujem vytvoriť sadu vlastných tunelov s úplne atypickou textúrou a rozmermi ( do 10ks ). Vnútra tubusov si vymodelujem, ale nie je mi jasný systém ich zápisu do MSTS, tak aby sa to naozaj chovalo ako tunel. Stavať budem pod UNI Globalom. Je to vôbec možné?

Proč se nezeptáš přímo :D.
Zkrátka se udělá model jakéhokoli tunelu a osadí se do trati, kde je položen tunel z tunelových kolejí. Jakmile se model osadí, jde se do World a tunelové koleje se přepíší na normální. Tím zmizí default model tunelu, ale jelikož jsou tunelové koleje zapsány v databázi, tak se tento upravený tunel jako tunel v MSTS chová. Viz například Třebovický tunel v pracovní aktualizaci BP nebo podlezd v Brně Maloměřicích. :D.
Ale pod UNIGlobalem bych určitě nic nestavěl. Autoři před tímto varovali. Je to jen ke čtení a ne ke stavění.

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku, ďakujem za vysvetlenie. Potreboval som v tom mať jasno, lebo väčšina mojej trate bude pod zemou. A ten UNI global, to sa ešte uvidí, ja potrebujem iba ľavú, pravú výhybku, dva tri druhy oblúkov a rovnú koľaj...všetko rozchod 760mm.

Ahoj,
UNIglobal určitě ne!!! Jak psal Zbyněk a uvádějí autoři UNIGlobalu, jedná se o nestandardní kompilát, zajišťující maximální možnou kompatibilitu tratí, které mají za základ Global XT resp. XT+UZK s tím, že autoři některých tratí do Globalu přidali nestandardní prvky. K výstavbě trati použij buď čistý XT nebo kombinaci XT+UZK.
O XT se dočteš zde a zde.

Back
Nahoře