F
Fába
Host
Prosím nehrál jste někdo 310 nějak mě to zlobí jede to někomu na 100procent? Díík
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Vlastik-budu reágovat na Zbyňka jestliže nebudete mít zaplé vykolejení ,tak to na trati nemusíte mít ani umístěny rychlostníky nebot to nemá s realitou co dělat protože když budu mít vypnuté vykolejení tak si nastavim rychlost na plno a projedu trat za pár minut ,to si myslím nemá se skutečními rychlostmi co dělat,je to sice věc názoru já osobně stavím oblouky a odbočky dle rychlosti a návěstní soustavy(nemusí tam být ani oblouk,skutečně je na dráze dimenzováno vykolejení cca ještě 20 %,z výpočtu oblouků ale je to na hranici ,ale jestliže stavíš reálnou železnici tak tak musíš také postavit odpovídající oblouk jinak ti to nemůže nikdy vyjít,s pozdravem Vlastik.Zbyněk Šemora napsal:mám připomínku ohledně nastavení vykolejení vlaku. Sice děkujeme za manuál od Vlastíka jakou rychlostí je v MSTS možné projíždět poloměry oblouků. Tohle jsem opravdu nevěděl. Mé použité poloměry jsou nejbližší skutečnosti, ale je to i o kompromisu.
K věci. Praxe mi říká, že překročením rychlosti v rozumné toleranci žádný vlak ještě nevykolejil. To by musel být jedině extrém. Z Říčan před Stránčicemi je oblouk na 80km/h. Úřednická chyba z něj udělala oblouk na 100km/h. (Pendolína tenkrát ještě nejezdila) Trvalo to několik let, než si tohoto nesmyslu někdo všimnul. Soudný strojvůdce tam i nadále jezdili 80km/h, ale byli i tací, když 100, tak 100. Mé zážitky pak byly takové, že pokud jsem měl v tu chvíli uvařený čaj, tak jsem ho měl polovinu a fíra na zadní jednotce 452 právě si ohřívajíc kastról s obědem obsah sbíral z podlahy. Ale nic nevykolejilo. Po najetí do oblouku to rána byla, závratě jak na kolotoči, ale opravdu nikdy na té falešné 100vce nic nevykolejilo. Další příklad. Dvě jednotky 451 spojené dohromady. První po dílnách, druhá ojetá před dílnama. Ta první má nové obruče na kolech a ta druhá má místo kol galusky, jak jsou ohoblované. Tak pokud první jednotka jela 100km/h, ta druhá měla na rychloměru 120km/h.
Když něco vykolejilo, tak nejčastější příčiny byly horké ložisko, zlomený jazyk na vyhýbce, lom kolejnice, vybočení kolejnice (v létě), povodně, dál nevím, asi už jen lidské chyby.
Závěr? V MSTS vykolejení nezapínejte, je to nereálné.