Trať ČD 310 Opava Olomoc

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Fába
  • Datum začátku Datum začátku
Omezení konstrukční lokomotivy bych neřešil, jen se mi jedná o omezení podle rychlostníků a návěstidel. Tady je nádhera například přibrzdit ze 160 na 60km/h, tak aby těch 60 bylo po odbrzdění přesně u návěstidla. Pokud je omezovač nefunkční, tak se tohle vychutnává bez toho správného adrenalinu. Ale omezovač má i jednu nevýhodu. Když začínám aktivitu, tak při nesprávné konstalaci traffic vlaků začínám se strženou záchranou brzdou, stačilo posunout odjezd určitého vlaku a bylo to OK.

Mise

Nevíte někdo, jestli je ke stažení nějaká mise k trati 310 ?

mise

Ad Pavel:

mise pro trať 310 chystám já a budou na mých stránkách, zatím jsou dvě před dokončením. Je tu ovšem neřešitelný problém a to nejednotnost složky Trainset, takže zatím nevím jak to vyřešit.
Buď se někde zveřejní balíček sjednocených vozidel pro tuto trať nebo mise zveřejním jako polotovar s tím, že všechny soupravy budou tvořeny jedním jediným vozidlem a každý by si musel misi dodělat - vyměnit consisty.

Já jsem pro consisty pana Šemory, protože jeho trať využívá asi nejvíce českých nadšenců MSTS

mise

Pavel:
no a to je ten problém, já mám tyto consisty taky, ale přepsané podle jiné normy. A jediné, co pro veřejné mise můžu použít jsou balíky vozidel, které jsme společně s Ppoollllem zveřejnili (742, 810. chystají se 749 - 754) Význam takových balíků není jen ve shromáždění většiny barevných mutací, ale hlavně v tom, že všechny lokomotivy mají pečlivě odladěný eng. soubor, aby chování mašiny odpovídalo co nejvíce realitě. Pro správný chod některých opravdu složitých misí je to pak nezbytné (různé tlaky v potrubí, kvůli kterým nejdou odbrzdit vozy, atd.)

Proto mise budou asi zatím jen polotovar.

all in one

zatím vyšly balíky 742 a 810 a je to na strákách Trainsim. (teď nevím přesnou adresu. 810 jsou bohužel ještě low-res, já už jsem udělal aktualizováné, ale na mých stránkách to kvůli velikosti nebude.

mise

Souhlasím s použitím Trainsetu pana Šemory, ale i pro uživatele jiného Trainsetu by neměl být problé si vlaky dotvořit, například pomocí nové verze ConBuilderu 2.0.0, pomocí přehledu "View - Dependencies" s následným načtením vlaku do ConBuilderu a výměnou "nenalezených" vozidel těmi, které jsou k disposici, pro loose consists je určena volba "Edit -Loose consists". Ovládání je zřejmé, jen je třeba před touto funkcí správně nastavit filtr lokomotiv a vozů v základním okně CB. Pokud jste před tím měli filtr jen např. "steam/tenders", pak vám "Edit -Loose consists" nabídne na tlačítko "Engines" jen parní lokomotivy a "Wagons" jen tendry. Nejlepší je před aktivací "Edit -Loose consists" zvolit ve filtru "All engines/all wagons".

A všem budovatelům našeho českého MSTS přeju hodně zdaru.

Zbyněk Šemora napsal:
v reálu existuje (-ovala) povinnost vlakvedoucího, pokud strojvedoucí nereaguje na omezení rychlosti, na výstrahu, strhnout záchrannou brzdu ve služebním voze (proto strojvedoucí byl povinen u jiné návěsti než volno dávat zvukovou návěst "pozor") ...

Ve stanicich kde je 1 odjezdove navestidlo pro vsechny koleje to plati doted nebo se ot tak porad dela nebo take pokud vlak jede proti stuj a ta se zmeni na jinou navest.

Vrbam napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
v reálu existuje (-ovala) povinnost vlakvedoucího, pokud strojvedoucí nereaguje na omezení rychlosti, na výstrahu, strhnout záchrannou brzdu ve služebním voze (proto strojvedoucí byl povinen u jiné návěsti než volno dávat zvukovou návěst "pozor") ...

Ve stanicich kde je 1 odjezdove navestidlo pro vsechny koleje to plati doted nebo se ot tak porad dela nebo take pokud vlak jede proti stuj a ta se zmeni na jinou navest.

Problém je v tom, že vlakvedoucí v motorových vlacích už nesmí být na stanovišti a u klasických souprav nejsou služební vozy kvůli zrušené přepravě zavazadel, takže bych chtěl vidět, jak bude vlakvedoucí sledovat návěstidla a ještě kontrolovat rychlost (6. smyslem asi). Nehledě na to, že (pokud jde konkrétně o trať 310) je na soupravu sám a má tím pádem svých starostí až nad hlavu
Stať v D2 o sledování návěstí vlakvedoucím se snad týká jen výpravy vlaku, atd.

Jacek napsal:
Vrbam napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Problém je v tom, že vlakvedoucí v motorových vlacích už nesmí být na stanovišti a u klasických souprav nejsou služební vozy kvůli zrušené přepravě zavazadel, takže bych chtěl vidět, jak bude vlakvedoucí sledovat návěstidla a ještě kontrolovat rychlost (6. smyslem asi). Nehledě na to, že (pokud jde konkrétně o trať 310) je na soupravu sám a má tím pádem svých starostí až nad hlavu
Stať v D2 o sledování návěstí vlakvedoucím se snad týká jen výpravy vlaku, atd.

Uprimne receno, ale treba na trati 120 vlakvedouci nejezdi :-)

A kdo tam teda jezdí?To je velká blbost co tam píšete.Vlakvedocí na trati 120 jezdí stále i když vykonavají zároveň funkci průvodčího. :roll:

emihop napsal:
A kdo tam teda jezdí?To je velká blbost co tam píšete.Vlakvedocí na trati 120 jezdí stále i když vykonavají zároveň funkci průvodčího. :roll:

Jezdi pruvodci a vlakvedouci v jedne osobe!
Ale bavili jsme se jen o vlakvedoucim jako osobe samotne a ne ze bude vykonavat nekolik funkci najednou.

už tu řešíte ptákoviny. To že vlakvedoucí má (měl) povinnost v určitých případech strhnout záchranku, byla odpověď na konstatování, že omezovač rychlosti v MSTS, který vám při jejím překročení vypustí vzduch z potrubí, je v reálu nesmysl. Kdo si to myslí, ať raději jezdí s představou, že má na stanovišti vlakvedoucího nebo lépe strojvedoucího instruktora. (cvičného) ten vám vleze na jakoukoli lokomotivu a bez ohlášení. A pokud pojedete vyšší rychlostí, než je maximální povolená, tak vám tu brzdu strhne.

škoda táto trať mohla pokračovať do Jeseníku či cez Olomouc alebo cez Glucholazy,Mikulovice atd je to škoda to je veľmi pekná trať.

no ja mam vsetky updaty a nedostal som sa na glucholazy ani na jesenik

Back
Nahoře