*s soubory

Petr Novák

Průvodčí
Stáhnul jsem si novou 210,konkrétně CD210.015-4 a chtěl jsem si ji nakopírovat do složky CD210. K tomu jsem potřeboval editovat *s soubor tohoto modelu (přejmenovat *ace soubory,aby se nepřepsaly těmi,co už v této složce mám).Použil jsem postup dle Cosbyho,se kterým jsem dosud neměl žádné problémy.K mému údivu se soubor CD210.s nekonvertoval do textového formátu,ačkoliv se ffedit.exe spustil a po krátké době se sám ukončil.Zkusil jsem konverzi jiného *s souboru,který mám v Trainsetu a tam konverze proběhla bez problémů.Tak mi vychází,že chyba je přímo v souboru CD210.s,ale nevím co s tím.Mám Windows XP profi a MSTS verze 1.4.Stalo se někomu něco podobného a dá se s tím něco dělat? Díky :eek:

Naposled editoval moderátor:
SBĚRAČ

CHTĚL BYCH SE ZEPTAT CO URČUJE U ELEKTRICKÉ LOKOMOTIVY TO
ŽE NĚKTERÁ MÁ PŘI STARTU SBĚRAČ NAHOŘE A NĚKTERÁ DOLE ?
ZAJÍMALO BY MNE KDE SE TOHLE U ELEKTRICKÝCH LOKOMOTIV
NASTAVUJE ABYCH SI TO UJEDNOTIL .

NECHTĚL JSEM ZAKLÁDAT NOVÉ TÉMA TAK TO PÍŠU SEM A
PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚDI . [/b]

Myslím si že toto sa nastavuje v parametri

PantographToggle1 ( 0 1 0 ) - pantograf je dolu

a ak je premenná nastavená na 1 teda

PantographToggle1 ( 0 1 1 ) - pantograf je hore

Tento parameter sa samozrejme nachádza v príslušnom "eng" súbore.

Petr Novák napsal:
Stáhnul jsem si novou 210,konkrétně CD210.015-4 a chtěl jsem si ji nakopírovat do složky CD210. K tomu jsem potřeboval editovat *s soubor tohoto modelu (přejmenovat *ace soubory,aby se nepřepsaly těmi,co už v této složce mám).Použil jsem postup dle Cosbyho,se kterým jsem dosud neměl žádné problémy.K mému údivu se soubor CD210.s nekonvertoval do textového formátu,ačkoliv se ffedit.exe spustil a po krátké době se sám ukončil.Zkusil jsem konverzi jiného *s souboru,který mám v Trainsetu a tam konverze proběhla bez problémů.Tak mi vychází,že chyba je přímo v souboru CD210.s,ale nevím co s tím.Mám Windows XP profi a MSTS verze 1.4.Stalo se někomu něco podobného a dá se s tím něco dělat? Díky :eek:
Pane Novák,některé soubory jsou ještě zkompresovány v tzv.unikode,aty bohužel ffedit neumí rozbalit,doporučuji k rozbalení použít route riter od verze 5250 kde je už přímo nastaveno rozpakování v unikode a opětovné zapakování.

Naposled editoval moderátor:
SUPER FUNGUJE TO JAK SI NAPSAL , NENÍ NAD DOBROU RADU
HNED JSEM SI TO UJEDNOTIL .
MĚL BYCH JEŠTĚ JEDEN DOTAZ. CHTĚL JSEM SI UDĚLAT I LOKOMOTIVU
JAKO VAGON ABY MĚLA SBĚRAČ DOLE SKOPÍROVAL JSEM S. SD. A OZNAČIL JE JINAK PAK JSEM SI PŮJČIL WAG. SOUBOR Z JINÉ STEJNÉ
ŘADY PŘEPSAL HO A VŠE VRÁTIL ZPÉT.
LOKOMOTIVA SE MI UKÁŽE JAKO NÁKLADNÍ VAGON , NORMÁLNĚ S NÍ SPŘÁHNU JINOU ALE VE HŘE KDYŽ ZVEDNU SBĚRAČ NA PRVNÍ , ZVEDNE SE I NA TÉ DRUHÉ CO MÁM JAKO NÁKLADNÍ VAGON .
DÁ SE NĚKDE NĚCO PŘEPSAT ABY ZŮSTAL DOLE A Z LOKOMOTIVY BYLA
MRTVÁ PŘÍPŘEŽ ?

V dekomprimovanom .s subore mas nazvy jednotlivych objektov tzn. napr pantograph1a a pantograph 2a (proste z toho nazvu musi byt zrwetelne ze sa jedna o pantograf) tie objekty premenuj akokolvek (hlavne je aby sa nevolali tak ako sa volali :) ). Potom to uz bude valit tak jak ma...

SHAPE FILE MANAGEREM JSEM TO OTEVŘEL A SMAZAL VŠE
CO SE PANTOGRAFOVÉ ANIMACE TÝČE A JE TO GUT .
ALE TVŮJ POSTUP TAKY FUNGUJE DÍKY ZA RADU , A NEVÍŠ NÁHODOU CO SE PŘEPISUJE SE U MOTORÁKŮ ABY SE TAKY CHOVALI JAKO MRTVÁ PŘÍPŘEŽ A NEDÝMILY .

GRONIBARD napsal:
A NEVÍŠ NÁHODOU CO SE PŘEPISUJE SE U MOTORÁKŮ ABY SE TAKY CHOVALI JAKO MRTVÁ PŘÍPŘEŽ A NEDÝMILY .

v S souboru nic
smaze se jen z ENG souboru efekt dieslu

TO VRBAM:
CHTĚL BYCH SE TĚ ZEPTAT OHLEDNĚ TĚCH MOTORÁKŮ .
NA TVÝCH STRÁNKÁCH MÁŠ WAG. SOUBORY MOTORÁKŮ MIMO SLUŽBU.
TY KDYŽ NAKOPÍRUJU DO SLOŽKY MOTOROVÉ LOKOMOTIVY TAK UŽ SE BUDOU CHOVAT JAKO MRTVÁ PŘÍPŘEŽ , NEBO MUSÍM JEŠTĚ NĚCO UPRAVIT ABYCH NESLYŠEL MOTOR A NEDÝMIL KDYŽ HO SPŘÁHNU S JINÝM ?[/b]

GRONIBARD napsal:
TO VRBAM:
CHTĚL BYCH SE TĚ ZEPTAT OHLEDNĚ TĚCH MOTORÁKŮ .
NA TVÝCH STRÁNKÁCH MÁŠ WAG. SOUBORY MOTORÁKŮ MIMO SLUŽBU.
TY KDYŽ NAKOPÍRUJU DO SLOŽKY MOTOROVÉ LOKOMOTIVY TAK UŽ SE BUDOU CHOVAT JAKO MRTVÁ PŘÍPŘEŽ , NEBO MUSÍM JEŠTĚ NĚCO UPRAVIT ABYCH NESLYŠEL MOTOR A NEDÝMIL KDYŽ HO SPŘÁHNU S JINÝM ?[/b]

Ja to delam tak, ze kazdou masinu/motor dam do stejneho adresare jako soubor WAG tim se smaze efekt koure atd. Ale musis se pojmenovat jinak nez puvodni ENG soubor (protoze jinak vznika konflikt mezi ENG a WAG souborem). Pokud se jedna o elektriku tak si jeste po se sberaci v S souboru. Potom se bude pri odpojovani v editoru jevit jako vagon.

Jde to resit i jinak jako napr Dejv s elektrikami 363-009 a 037. Tam jim dal nulovy vykon a pak se bude pri odpojovani v editoru jevit jako masina.

DÍKY UŽ JSEM TO POCHOPIL , ELETRIKY MÁM VYŘEŠENÝ A TED SI
DODĚLÁM MOTORÁKY .
HLAVNĚ U ELETRIK TO VYPADALO BLBĚ KDYŽ JSEM DAL DVĚ ZA SEBE
A I TA DRUHÁ MĚLA SBĚRAČ NAHOŘE , JE S TÍM TROCHA PRÁCE ALE
VÝSLEDEK STOJÍ ZATO.

DÍKY ZA RADY PANE !!!!!!!!!!!!

U elektrik je vice prace s prepsanim smetaku v S souboru, ale zase to neni tak vazne.

Neni zac. :-)

CHTĚL BYCH SE ZEPTAT JESTLI NĚKDO NEVÍ CO ZA POLOŽKY V ENG SOUBORECH URČUJE NA KOLIK JE ZABRŽDĚNÁ LOKOMOTIVA PŘÍDAVNOU A VLAKOVOU BRZDOU ?
UDĚLAL JSEM SI TOTIŽ Z JEDNÉ LOKOMOTIVY MRTVOU PŘÍPŘEŽ
( E 666.01 ) A NETOČÍ SE JÍ KOLA.
HODNĚ VĚCÍ JSEM DO WAG. JSEM PŘEVZAL Z ENG. A NEVÍM JESTLI
JI NEMÁM ZABRŽDĚNOU ?

prejmenujes soubor ENG na WAG a vse co je za "Engine ( jmeno " smazes a dodas jedine "Name ( )"

PR.:

SIMISA@@@@@@@@@@JINX0D0t______
Wagon ( CD714v
Type ( Engine ) <-- nutno zmenit!!!!!
WagonShape ( CD714.s )
WheelRadius ( 50cm ) <-- zkus toto zkontrolovat!

...........

Sound ( "cd714eng.sms" )
)

Engine ( CD714
Effects
(
..........................
)

Wagon ( CD714 )

.............

Sound ( "cd714cab.sms" )
Name ("CD 714.208")
Description (
"..."
)
EngineOperatingProcedures (
"..."
)
)

WAG SOUBOR MÁM U TÉ E666.001 VYTVOŘENÝ TO UMÍM , ALE TY KOLA
SE POŘÁD NETOČÍ NEVÍŠ ČÍM TO MŮŽE BÝT ?

JE TO HISTORICKÁ ELEKTRICKÁ LOKOMOTIVA ČSD E666.001 A JE KE STAŽENÍ U FILIPA HAVLA NA STRANĚ 27 V DOWNLOADECH .JESTLI JI MÁŠ STAŽENOU TAK Z NÍ ZKUS UDĚLAT MRTVOU PŘÍPŘEŽ ,MĚ TO JDE JEN TY KOLA FURT SE NETOČÍ . MODEL POCHÁZÍ Z ITÁLIE ASI JE TAM
NĚJAKEJ FÍGL .

take se mi stalo, ze jsem jel se soupravu 363.067+nakladni vozy+363.070 (obe Esa jely na zadni smetak) a nakladni vozy+363 jsem ostavil ve stanici a jel jsem se otocit, po otoceni jsem najel na 363 (ktera mela smetaky dole) a kdyz jsem dal smetak nahoru, tak se zvedl vzdalenejsi a ne ten co byl puvodne funkcni

ZAJIMAVE NE?!

PS: S soubor 363.070 byl verze 1.2 cili s upravenymi smetaky

Výška nad kolejemi .

DOTAZ PRO VRBAMA?
NA STRÁNKÁCH FILIPA HAVLA MÁŠ DOPLNKY K VAGONŮM SMMP ,
A MĚ BY ZAJÍMALO KTERÁ POLOŽKA V S, SOUBORU URČUJE TU VÝŠKU MODELU NAD KOLEJEMI ABY BYL NÁKLAD NA VAGONU ?
CHTĚL BYCH SI NA TY VAGONY NALOŽIT AUTO ALE NEVÍM JAK .
KDYŽ HO TAM DÁM NORMÁLNĚ TAK JE ZABOŘENÉ VE VAGONU .
PŘEDEM DÍK ZA ODPOVĚD .[/b]

Back
Nahoře