Spriahadla

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Spřáhla

Miran napsal:
Tak tady jde podle mne o problém předního spřáhla obecně. Ono to jeho chování není odladěné tvůrci MSTS a obám se že tady jiné než popisované řešení není. S tím souvisí i další problémy např s odbrzděním vozů na předním spřáhle, po stisku F9 vidíš jen první vozy a nedostaneš se pomocí posuvnílu na další vozy v soupravě atd...

Are you deaf ?Kolikrát už řekl můj otec,že MSTS je výhradně určen pro americké tratě,takže není možné používat české osobní vozy a soupravy v této hře.Tedy je to možné,podle libosti,ale v MSTS je nepřípůstné jezdit na předním spřáhle.MSTS je naprogramován tak,že lokomotivy mohou jezdit pouze na zadním spřáhle.Není možné jezdit po zpátku,k tomu jsou určeny triangely.Tvůrci MSTS z Microsoftu přeci nebudou upravovat software jen na požádání některých českých uživatelů.MSTS je americký software distribuovaný pro celý svět.To by si měli uživatelé klást na srdce.

Re: Spřáhla

Bill Gates (junior) napsal:
Are you deaf ?Kolikrát už řekl můj otec,že MSTS je výhradně určen pro americké tratě,takže není možné používat české osobní vozy a soupravy v této hře.Tedy je to možné,podle libosti,ale v MSTS je nepřípůstné jezdit na předním spřáhle.MSTS je naprogramován tak,že lokomotivy mohou jezdit pouze na zadním spřáhle.Není možné jezdit po zpátku,k tomu jsou určeny triangely.Tvůrci MSTS z Microsoftu přeci nebudou upravovat software jen na požádání některých českých uživatelů.MSTS je americký software distribuovaný pro celý svět.To by si měli uživatelé klást na srdce.

IMHO ( pro neznalé "dle mého skromného názoru") to, co je napsáno výše je tedy ničím nepodložené vysvětlení ( týkající se amerických tratí).......celé je to obecně vzato opravdu spíše o tom, že při programování to holt nedomysleli programátoři z Kuju ......není důvod dělat rozdíl mezi českým (evropským) a americkým vozovým parkem... to by tam nesměly být ani default tratě z Evropy.....takže asi tak......

Rybáky s mostíkom

Úprava "Rybákov" na verziu s prechodovým mostíkom :

1 - verzia / úprava spriahadiel/
2 - verzia / posun modelu/

ad 1,

Musíme si založiť kópie vagónov pre variantu s mostíkom /aby sa nám neplietli s variantou bez mostíkov/.
Tieto nové kópie upravíme takto :

Pre úpravu spriahadiel som použil nasledovné hodnoty
- vagón Ce
/ súbor *.wag/
Size ( 3.213m 3.805m 14.848m )
InertiaTensor ( Box ( 3.213m 3.805m 14.848m ) )
r0 ( 38cm 150cm ) / prvé v poradí t.j. - zadné spriahadlo/
r0 ( 80cm 150cm ) / druhé v poradí t.j. - predné spriahadlo/

/ súbor *.sd/
ESD_Bounding_Box ( -1.6065 0.9 -7.424 1.6065 3.805 7.424 )

- vagón Dsd
/ súbor *.wag/
Size ( 3.512m 3.796m 14.848m )
InertiaTensor ( Box ( 3.512m 3.796m 14.848m ) )
r0 ( 80cm 150cm ) / druhé v poradí t.j. - predné spriahadlo/

/ súbor *.sd/
ESD_Bounding_Box ( -1.756 0.9 -7.424 1.756 3.796 7.424 )

- prechodový mostík
/ súbor *.wag/
Size ( 0.858m 2.48m 0.048m )
InertiaTensor ( Box ( 0.858m 2.48m 0.048m ) )
r0 ( 38cm 150cm ) / druhé v poradí t.j. - predné spriahadlo/

/ súbor *.sd/
ESD_Bounding_Box ( -0.429 0.9 -0.024 0.429 2.48 0.024 )

Pri týchto nastaveniach je možné spojovať vagón+mostík+vagón+mostík+vagón+mostík.......
Záleží na užívateľovi či si dá do príkazu Coupling ( Type ( Bar ) alebo Coupling ( Type ( Chain )
/ podľa toho či bude chcieť mostík a vogóny rozpojovať alebo nie/.

Pri tomto nastavení sa súprava /consist/ niekedy správa "akoby nestabilne" - obraz sa niekedy "trasie" .
MSTS zrejme niečo vadí , ale testovaním som neprišiel na to čo záchvevy obrazu spôsobuje. Ale so súpravou som jazdil bez problémov.

Z tohoto dôvodu som pristúpil k riešeniu pomocou druhej verzie.

ad 2,

Posunul som si model mostíka tak aby som ho mohol pripojiť k vagómu ako "FreightAnim".
Posuny som urobil dva - jeden tak aby som mostík mohol pripojiť na prednú časť vozňa a
druhý zas tak aby sa mostík pripojil na opačnú stranu vozňa.

Urobil som tak dva nové vozne kde na jednom je mostík vpredu a na druhom vozni je mostík vzadu.
Toto riešenie nevykazuje žiadne problémy.

Túto úpravu /posun modelu/ som si spravil "súkromne" /bez konzultácie s autorom modelu/.

Záleží len na užívateľovi ktorú variantu si vyberie.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sergej781.album.cz/zele_obrazky/ttt0ae0532d3fdf0c21.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sergej781.album.cz/zele_obrazky/ttt53bb94e577205a15.jpg
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sergej781.album.cz/zele_obrazky/ttt1608c3132903b731.jpg

Dovolte mě jako autorovi rybáků, abych se taky vmísil do řešení problémů se spřáhly.
Především bych Kebarkovi dal svolení k uveřejnění jeho 2 verze s "FreightAnim". Když už si dal tu práci, ať mají úžitek všichni MSTSáci.
Ale stejně při pročítání celé diskuse mě napadá, že bych mohl vydat aktualizaci modelů, a to takovou, že by byl můstek přímo součástí modelu. A udělal bych taky otočený, a vždycky s můstkem vzadu (aspoň by se mu správně točily kola).
A taky poslední s pevnýma koncovkama. No jak vyjde čas. Neslibuju žádný termín.

Dál bych ještě odpověděl Kebarkovi na tuhle nejasnost:

"Pri tomto nastavení sa súprava /consist/ niekedy správa "akoby nestabilne" - obraz sa niekedy "trasie" .
MSTS zrejme niečo vadí , ale testovaním som neprišiel na to čo záchvevy obrazu spôsobuje. Ale so súpravou som jazdil bez problémov."

Můstek je pro svou velikost (krátkost) velmi nestabilní, a při jízdě se třepe. A když při vnějším pohledu "stojíme" na můstku, tak ten stojí, a třepe se celý obraz.

J Polák

Upravené můstky od Kebarka a úpravu spřáhel na hodnoty podle návodu p.Frinty pro vozy Rybák včetně návodu najdete na adrese

http://honza-u.webzdarma.cz/rybaky.html

Zveřejněno se souhlasem autora vozů Rybák J.Poláka (viz předchozí příspěvek)

Naposled editoval moderátor:
modelsize v. 2.0

Ahoj všichni, rozhodl jsem se že si taky udělám úpravu spřáhel dle p.Frinty a podle návodu na stránkách Ppoolllla. Tady na fóru je zmínka o souboru "Modelsize 2.0" kde by měly být parametry jednotlivých vozidel. Hledal jsem u Havla, prohledal jsem kde co a nikde nic nemůžu najít, navíc v tom návodu jsou zmíněny přílohy které taky nemůžu najít. Bez toho se zatim do žádných úprav pouštět nechci. Mohl by mi někdo poradit kde seženu zmíněné materiály? Dík všem za odpovědi.

tohle pojmenování se nevztahuje k nastavení spřáhel,to použil někdo,kdo zřejmě nevěděl o co jde,je to označení modelové velikosti.Celý návod je kompletně v češtině.Návod na úpravu spřáhel je zde: http://www.train-sim.cz/ úplně dole vlevo.Je to kompletní návod a hodnoty na nastavení jednotlivých modelů,celkem cca přes 20 stránek A4. :lol:

Naposled editoval moderátor:
Amazon

Máš pravdu v tom že tam nemám druhý soubor - přílohu - kde jsou uváděny rozměry jednotlivých vozů. Toto tam nemám zčásti i záměrně neboť poslední aktuální verzi mám poněkud staršího data ale hlavně při doplňování šroubovek upravuju i samotnou velikost (délku nárazníků) modelu. Takže bych pak lidi mátl. A navíc u toho co je u mne dostupné již není nutné nic upravovat.
Pokud bys i přesto stál o tento soubor tak mi napiš.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře