Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
PetrSv napsal:No, mě pomohlo, když jsem zvýšil síly, a to takto:
Coupling (
Type ( Automatic )
Spring (
Stiffness ( 10e6N/m 0 )
Damping ( 10e6N/m/s 0 )
Break ( 20e7N 0 )
r0 ( 15cm 1e9 )
)
CouplingHasRigidConnection ()
Velocity ( 0.1m/s )
)
Ale mám to odzkoušený pouze u osobních vagonů, kde se mi ještě nestalo, že by to nepomohlo.
Kebarko napsal:Nastavenie 80cm v parametre r0 sa doporučuje pre lokomotívy a vagóny ktoré používajú spriahadlá typu "chain" (tak ako je to bežné u ŽSR a ČD).
Pre iný typ spojenia napríklad typ "automatic" alebo"bar" sa musí nastaviť tento parameter ináč. Pretože by tam vznikla "medzera" medzi spriahadlami.
Samozrejme je dôležité mať správne nastavené hodnoty "Size" a "ESD_Bounding_Box".
Pre správne "fungovanie" a taktiež aj pre to aby to bolo v hre správne zobrazené tieto 3 parametre (r0, Size, ESD_Bounding_Box) musia spolu "ladiť".
Kebarko napsal:Najskôr musím upozorniť že MSTS je "celosvetové" a teda tam majú miesto aj iné typy spriahadiel a nie len tie ktoré sa používajú bežne u nás.
Niektoré jednotky ako napríklad ŽSSK 840 alebo ČD 451/452 majú spojenie cez pevnú spojku - teda iný ako "bežný typ". A je dobré keď sa viaceré typy môžu používať v MSTS tak ako je to aj v skutočnosti.
Anonymous napsal:Neviem, aký zmysel majú spriahadla podľa úpravy p. Frintu. Prečo v engu v r0 je 80cm 150cm, keď je to vlastne blbosť. Také medzery sú medzi vozňami alebo sú v sebe. Doteraz neviem upraviť JOHNZov Has.
Tomes napsal:Mám trochu jiný problém. Při tvorbě aktivity jsem zjistil, že vozy (popř. lokomotiva) připojená za mou jdou v pohodě odpojit, ale když je objedu a připojím na čumák a začnu couvat (použiji pohled ze zadního stanoviště), tak je odpojím velmi složitě - musím stále klikat na spřáhlo a mít výkon na 100%. Nevíte někdo jak toto odstranit ?
Tomes napsal:Mám trochu jiný problém. Při tvorbě aktivity jsem zjistil, že vozy (popř. lokomotiva) připojená za mou jdou v pohodě odpojit, ale když je objedu a připojím na čumák a začnu couvat (použiji pohled ze zadního stanoviště), tak je odpojím velmi složitě - musím stále klikat na spřáhlo a mít výkon na 100%. Nevíte někdo jak toto odstranit ?
Signalista napsal:Taky se mi to stává, hlavně na nerovném terénu, chci odpojit vlak, ruční brzdou zabrzdím poslední vagony za lokomotivou, chci lokomotivou objet soupravu a připojit čumákem lokomotívy poslední dva vagóny, které jsou nezabržděné ruční brzdou a někdy se mi to nedaří.
Ale také se mi stalo, že jsem objel lokomotivou celou soupravu, připojil jsem čumákem lokomotívy poslední vagóny a při dotyku nárazníků, kdy se mají spřáhla spřáhnout, mne to poslalo k Billovi.