Instalace train simulátoru na více hardisků.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Chtěl bych se zeptat zkušenějších uživatelů train simulátoru jestli se dá
train simulátor provozovat na více hardiscích . Já sám mám 3 a když ho
na každý zkopíruju tak mi jede ale editor funguje jen na ten nainstalovaný
s CD. Jde to nějak obejít aby editor fungoval na každém hardisku nezávisle? Chtěl bych mít na každém hardisku vozbu z různých zemí a tvořit k nim aktivity a nemít vše namíchané v jednom trainsetu protože pak je v tom velkej guláš .

Jediný spôsob je mať na každom aj extra windows - alebo pred každou inštalácou (ktorá musí byť z CD) si vyexportovať všetky registrové kľúče do .reg súborov a vymazať. Potom pred spustením editora alebo hry treba nahrať ten ktorý .reg súbor nazad do registra

více disků

Druhou možností je zaměňovat písmena u jednotlivých disků přímo v systému a tím to lze obejít. Vylučuje to ale instalaci na C kde je systém.
Třetí možností je mít to na jednom disku a přejmenovávat si adresář se simulátorem.

Tu možnost se záměnou písmen v systému jsem vyzkoušel a funguje to
jak jsem potřeboval . Díky za dobrou radu .

více instalací...

Já mám instalaci jen jednu a v ní pomocí dávkových souborů přejmenovávám v různých kombinacích potřebné adresáře.
Třeba GLOBAL//OR_GLOBAL/X008_GLOBAL/BP_GLOBAL/X030_GLOBAL, kde Xyy je číslo verze XTracks...,stejně tak GUI,SOUND,ROUTES,TRAINS a ještě v kombinaci s Train Store, který umí přiřadit tsection.dat v GLOBAL,ale nezamění celý global,což je při dnešní variabilitě zapotřebí také. Možná to časem hodím do placu,až to celé doladím, zatím to mám ve stavu testování.

Zdravím, nemohl by někdo prosím poradit jak se tvoří více instalací MSTS na jednom disku rozděleném na více sektorů? Doposud jsem si vystačil s jednou instalací ale je čas na změnu. Předem díky za rady

StrojvedouciDoBoha napsal:
Zdravím, nemohl by někdo prosím poradit jak se tvoří více instalací MSTS na jednom disku rozděleném na více sektorů? Doposud jsem si vystačil s jednou instalací ale je čas na změnu. Předem díky za rady
To, co je v prvních třech příspěvcích tohoto vlákna Ti nestačí? Je na tom něco konkrétně nejasného?

bob57_cz napsal:
K čemu je dobrá taková změna ? !!!
Tohle se tu už dávno řešilo a vyřešilo, stačí pohledat.
Jedno řešení tu však ještě napsané není a umožňují to systémy winNT ( ne win9x ! ):
pokud bude na každém oddíle umístění složky pro msts na stejné úrovni ( nejlépe v root disku - X:\Train Simulator\ ) a mimo syspart, pak stačí jediná instalace pro zápis do registrů, na ostatních oddílech jen kopie a pak už jen v systému přepínat/změnit písmeno disku.

Já sem to právě hledal, ale nic uspokojivého jsem nenašel, dočetl jsem se cosi o jakémsi prográmku, nějak jsem to moc nepobral. Pobral jsem to, že bych tedy měl zkopírovat stávající instalaci(nejlépe asi čistou). Pokud byste prosím mohl naservírovat na stříbrném podnose odkaz na vlákno kde se to řešilo. Díky.

Čili já teď mám MSTS na éčku s tratí 183, k tomu mám bin, trainstore, a xtrax. Pokud v tom mam jasno tak bych tedy měl z té éčkové instalace udělat čistou tak jak vyleze z cd tu zkopírovat na efko tak aby byla stejná cesta a pak jen přehazovat jména disků?

Zmínil jsi tam i Trainstore - mám obavy, že budeš muset použít tolik instancí Trainstore, kolik budeš mít instalací MSTS.

Můžu vědět jenom ze zvědavosti, jaké důvody Tě třeba vedly k tomu, že chceš mít více instalací MSTS? Neřeknu, pokud chceš s MSTS laborovat nebo stavět, tak to pochopím- jednu instanci máš na rozvrtání a druhá je ostrá.

Nebo v případě nějakých nestandardností to taky pochopím.

Ale jaké jsou další? Co vede běžného uživatele a hráče k takovému kroku?

Díky za odpověď

Martens napsal:
Zmínil jsi tam i Trainstore - mám obavy, že budeš muset použít tolik instancí Trainstore, kolik budeš mít instalací MSTS.

Můžu vědět jenom ze zvědavosti, jaké důvody Tě třeba vedly k tomu, že chceš mít více instalací MSTS? Neřeknu, pokud chceš s MSTS laborovat nebo stavět, tak to pochopím- jednu instanci máš na rozvrtání a druhá je ostrá.

Nebo v případě nějakých nestandardností to taky pochopím.

Ale jaké jsou další? Co vede běžného uživatele a hráče k takovému kroku?

Díky za odpověď

No já se teď poněkud ztrácim do říše stínů :D. No dnes mi přišla trať od Zbyňka Šemory a myslel jsem, že by bylo lepší jí mít v samostatné instalaci, četl jsem že se nějak nesnáší s xtrax trati 183. Nebo to řeknu jinak :) . Mám trať 183 a teď tedy i trať BP. Jak to udělat co nejlépe chodily obě?

Já mám třeba vše v jedné instanci MSTS - používám řešení jednoho Globalu s přepínanými Tsection.dat - a to i včetně více verzí Xtracks, globalBP a dalších a funguje mi to spolehlivě již rok a něco.

Nikdo jiný se zatím neozval - jenom Davidus, kterému jsem poradil jak na to a potvrdil, že to funguje - bohužel zatím jenom 2 známé "studie" nelze považovat za ověřené.

Druhá možnost je mít více adreářů Global, Sound a Routes s tím, že si je přepínáš - zkus hledat pojem DAFK nebo si nad svým prvním příspěvkem v tomto vláknu klikni na odkaz v příspěvku boba57_cz.

To Davidus : máš, prosím Tě ještě někde uložený ten návod, co jsem Ti poslal, ať to nemusím vymýšlet zvlášť?

Ale jinak obecně :

1) V Trainstore vše vrátit do MSTS - jediný spolehlivý výchozí stav.

2) Udělat si zálohu adresáře Global - to v každém případě, kdyby se Ti něco nepovedlo.

3) Uvědomit si, co máš ve stávajícím globale za tsection.dat. Já třeba začínal s globalBP, takže jsem si tam tsection.dat přejmenoval na tsectionBP.dat

4) V adreářích někde bokem jsem si postupně všechna tsection.dat přejmenovával podobným způsobem, takže mi v těch oddělených adresářích vznikaly např. tsection_x317.dat, tsection_x318.dat, tsection_x318UZK.dat a další.....

5) Pak jsem to postupně sehrával do jednoho globalu - v případě neúspěchu jsem měl k dispozici zálohů původního globalu. To sehrávání bylo samozřejmě kopírováním, takže i ty původní oddělené různé verze byly kdykoliv k dispozici.

6) Pokud se Ti sehrání povede, tak si pak spustíš TrainStore a ten Ti načte všechny tratě v routes - a to bez rozdílu použitého kolejového systému

7) Na první trati klikneš pravým tlačítkem myši - otevře se pop-up menu a zvolíš položku Nastavení tsection.dat (či tak nějak se to jmenuje). Na to klikneš levým tlačítkem myši a otevře se další formulář, kde vybereš daný přejmenovaný tsection.dat, který je potřeba pro danou trať.

8) Takto postupuješ i u dalších tratí.

TraiStore totiž potom funguje tak, že ten přejmenovaný tsectionxxxxx.dat přejmenuje na tsection.dat podle toho jakou aktivitu nebo trať si zvolíš.

Tolik asi v kostce - ale jak říkám - nevím kromě Daviduse a sebe o nikom, kdo by to takhle používal.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Já mám třeba vše v jedné instanci MSTS - používám řešení jednoho Globalu s přepínanými Tsection.dat - a to i včetně více verzí Xtracks, globalBP a dalších a funguje mi to spolehlivě již rok a něco.
On ti TS krom tsection.dat dělá i aktuální záměnu souborů camcfg.dat, sigcfg.dat, sigscr.dat a soundcfg.dat ?

Bobe, a camfg.dat, sigcfg.dat a soundcfg.dat jsou odlišné podle různých kolejových systémů? To by už vůbec nemohly žít vedle sebe Xtracks a standardní Global.

Vycházím z toho, že jsou v adresáři GLOBAL, který je společný pro všechny tratě a celý MSTS a tudíž by měly obsahovat pouze a jenom sdílené a společné definice - specifika pro vlastní tratě jsou snad v *.dat souborech u tratí.

Mimochodem - takto mi fungují i ruské, polské a maďarské tratě - vše spolu s českými - a pochybuji, že by měly společné návěstní systémy, společné scripty.

Ale nikomu to nenutím, je to jenom můj postřeh ...... prostě jsem to zkusil ze zvědavosti, funguje to, vyhovuje mi to a jsem s tím řešením spokojený ..... a to i po několika aktualizacích a doinstalovávání dalších tratí.

to Martens: Zbyněk v návodu na instalaci jeho trati píše, že v routes nesmí být jiná trať běžící na xtrax, musím si teda tu 183 hodit někam jinam?

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
Martens napsal:
On ti TS krom tsection.dat dělá i aktuální záměnu souborů camcfg.dat, sigcfg.dat, sigscr.dat a soundcfg.dat ?
Bobe, a camfg.dat, sigcfg.dat a soundcfg.dat jsou odlišné podle různých kolejových systémů? Vycházím z toho, že jsou v globalu a tudíž by měly obsahovat pouze a jenom sdílené a společné definice - specifika pro vlastní tratě jsou snad v *.dat souborech u tratí.
Mimochodem - takto mi fungují i ruské, polské a maďarské tratě - a pochybuji, že by měly společné návěstní systémy, společné scripty.
Ale nikomu to nenutím, je to jenom můj postřeh ...... prostě jsem to zkusil, funguje to, vyhovuje mi to a jsem s tím řešením spokojený ..... a to i po několika aktualizacích a doinstalovávání dalších tratí.
Buhužel situace je taková, že jsou i tyto soubory nestejné u různých tratí a co se týká návěstních skriptů, tak obzvlášť. Všichni nemají shodnou soustavu s naší. Také někdo má v doporučeném GL u trati Yard a jiný Full v některých položkách camcfg.dat, taktéž jsou rozdíly v soundcfg.dat.
Stačí zaměnit a už mají zvuky jiné poměry hlasitostí, přibližování, alokaci paměti...

Jo, to by se mohlo stát, ale pokud to jsou jenom tyto problémy, tak je to relativně malá cena za komfort poskytnutý Trainstore - a to i včetně jediné instalace MSTS Bin.

Pokud se ale bude k tomu přistupovat tak, že si někdo tyto *.dat soubory v Globalu přivlastní pro své specifické změny, které budou nekompatibiln í s ostatními tratěmi - pak bys musel mít samostatný global ne pro každý kolejový systém, ale pro každou štreku....

Prostě - za pokus to stálo, funguje to - můžu si to kdykoliv vrátit do systému více globálů, ale k tomu nemám důvod .... tím to končím přesně ve stylu toho, co jsem psal v diskusi Trainset - Common - co si udělám u sebe je můj problém a nikoho tím neohrozím a nikomu to nenutím .... ju?

to Martens: Zbyněk v návodu na instalaci jeho trati píše, že v routes nesmí být jiná trať běžící na xtrax, musím si teda tu 183 hodit někam jinam?
Ne, nemusíš, protože TrainStore si odkládá bokem i *.trk soubor nepotřebných a právě nejetých tratí, takže se trat 183 stane v případě raisování Zbyńkovy trati bezcenným adresářem.....

bob57_cz napsal:
Stačí do koše, ten skoro nikdo nevynáší a dá se odtud kdykoliv vrátit zpět jediným kliknutím ...
tak tomuhle se říká odpověď s nulovou informační hodnotou ... leda bys to myslel ze srandy, ale žádný smiles tam není .... dneska se Ti bobe fakticky daří....:lol:

Back
Nahoře