Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Hawk: No já nevím, ale toto mi funguje normálně u všech vozideli u defaultních. Když oddálím pohled, ztlumí se to. Když mě míjí jiný vlak, zvuk se zesiluje a po minutí zase zeslabuje.
V ozvučení v misích jsem navíc nastavil max. vzdálenost na 100 metrů (původně 1000 m). To by taky mohlo pomoct.
Mimochodem rozdílně se chovájí zvuky podle op. systému.

Jacek napsal:
Hawk: No já nevím, ale toto mi funguje normálně u všech vozideli u defaultních. Když oddálím pohled, ztlumí se to. Když mě míjí jiný vlak, zvuk se zesiluje a po minutí zase zeslabuje.
V ozvučení v misích jsem navíc nastavil max. vzdálenost na 100 metrů (původně 1000 m). To by taky mohlo pomoct.
Mimochodem rozdílně se chovájí zvuky podle op. systému.

No mam XP profi, jinak nevim kde se nastavuje ta vzdálenost zvuku... a konkrétně se mi jedná opět o staniční rozhlas ze servisního vozidla!
Servis který spustí zvuk stojí vedle mě, ale když oddálím pohled tak zvuk má pořád stejnou hodnotu, takže to bere na autentičnosti, a když do SMS nastavím ten Volume na DistanceCurve nebo jak to je, tak se zvuk ani nespustí! :(

ScalabilityGroup5 - ozvučení na vlaku hráče
ScalabilityGroup0 - ozvučení v misi (počítačem řízené vozidlo)

1, 3 nevím k čemu slouží

Jacek napsal:
ScalabilityGroup5 - ozvučení na vlaku hráče
ScalabilityGroup0 - ozvučení v misi (počítačem řízené vozidlo)

1, 3 nevím k čemu slouží

A to ještě nikoho nenapadlo ty ostatní scabilitygroup vyzkoušet? Hned večer se na to vrhnu! Na trati 150 to hlášení je se scabilitygroup 3 a na konci sms se odečítá na 2 a 1... Zkusím to taky se třemi, večer se ozvu jak to dopadlo!

Použije se group podle nastavení kvality zvuku v MSTS. Nízké nastavení nejnižší číslo, maximalní kvalita = 5.
Hawk napsal:
A to ještě nikoho nenapadlo ty ostatní scabilitygroup vyzkoušet?

Jacek napsal:
Wiff napsal:
Ahoj, tak jak to vypada s temi zvuky?

Ahoj, platí to co jsem napsal níže, já ten čas nekradu

A mohl by si mi prosim rict, v jakem radku se to nastavuje, me by to jen tak zajimalo, dik

Naposled editoval moderátor:
Skupiny ScalabilityGroup:
Platí pravidlo, že prehráva sa tá skupina, ktorá je nastavená v nastavení zvukov v MSTS. Viď obrázok.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sergej781.album.cz/zele_obrazky/ttt1a73e0d07e34b217.jpg
Nastavenie VYSOKÉ prehráva sa to čo je v ScalabilityGroup5.
Nastavenie STREDNÍ prehráva sa to čo je v ScalabilityGroup3.
Nastavenie NÍZKÉ prehráva sa to čo je v ScalabilityGroup1.

Skupina ScalabilityGroup0 slúži pre AI vlaky.

Pozn.: je možné napísať aj zvuky do skupín ScalabilityGroup4 a ScalabilityGroup2. Tieto dve hladiny sa spustia spolu s nižšou hladinou. Teda SG2 sa pričlení k SG1 a SG4 sa pričlení k SG3. Na hladiny to nemá žiadny efekt – má to význam len pre programovanie sms súboru.

Toľko o skupinách ScalabilityGroup.

Jindra napsal:
Použije se group podle nastavení kvality zvuku v MSTS. Nízké nastavení nejnižší číslo, maximalní kvalita = 5.
Hawk napsal:
A to ještě nikoho nenapadlo ty ostatní scabilitygroup vyzkoušet?

Aha, a prosimtě, nevíš jak by se dalo udělat to postupné stlumování se vzdáleností? když tak si přečti můj dotaz o pár příspěvků (o stranu) níže aby jsi byl v obraze!
Dík!

No tak zvuk se pod jiným scability group ani nezpustí.... Spustí se jedině pod scabilitygroup 0 a musí být v SMS dodatek Ignore3D což asi nemusím překládat, no a zde je asi kámen problému....bez tohoto dodatku se zvuk také nespustí!
PLS help všechny zvukaře.........čím to je? vždyť servis je vlastně takto ozvučená lokomotiva, tak proč nefunguje to ztlumování???

Takle to těžko posoudit, informace nejsou zcela úplné... Jestli chceš pošli mi mailem (jindrich.machalinek@manpowerinc.com) servis kterej to má dělat a přesný popis toho, co to má dělat. Mrknu na to.
Hawk napsal:
No tak zvuk se pod jiným scability group ani nezpustí.... Spustí se jedině pod scabilitygroup 0 a musí být v SMS dodatek Ignore3D což asi nemusím překládat, no a zde je asi kámen problému....bez tohoto dodatku se zvuk také nespustí!
PLS help všechny zvukaře.........čím to je? vždyť servis je vlastně takto ozvučená lokomotiva, tak proč nefunguje to ztlumování???

Naposled editoval moderátor:
Hawk napsal:

No pokud jsi si pozorně přečet to co se psalo níže o ScalabiltyGroups tak by ti mělo být jasné následující:

Abys ten zvuk slyšel v boudě, tak musí u toho servisu být v ScalabiltyGoup(0) se všemi z toho vyplývajícími omezeními, protože ten servis je vlastně AI vlak. Abys to hlášení slyšel venku tak musí být zařazeno v jedné ze z ostatních ScalabiltyGoups. A Všechno se to odehrává v souboru servisXXeng.sms Takže tam na mějaké hrátky s triggers asi můžeš podle mého názoru klidně zapomenout. Ony ty zvuky taky nebyly programovány pro tenhle účel že? A protože je celý MSTS o kompromisech tak asi není co dodat. :(

Miran napsal:
Hawk napsal:

No pokud jsi si pozorně přečet to co se psalo níže o ScalabiltyGroups tak by ti mělo být jasné následující:

Abys ten zvuk slyšel v boudě, tak musí u toho servisu být v ScalabiltyGoup(0) se všemi z toho vyplývajícími omezeními, protože ten servis je vlastně AI vlak. Abys to hlášení slyšel venku tak musí být zařazeno v jedné ze z ostatních ScalabiltyGoups. A Všechno se to odehrává v souboru servisXXeng.sms Takže tam na mějaké hrátky s troggers asi můžeš podle mého názoru klidně zapomenout. Ony ty zvuky taky nebyly programovány pro tenhle účel že? A protože je celý MSTS o kompromisech tak asi není co dodat. :(

Ale já přesto dodávám, že zatím asi v aktiovitě s rozhlasem budou kontrolní časové body.. na malých hardwarově nenáročných lokálkách to moc nevadí.. ale ve větších aktivitách by to už mohl být problém......

2 Jindra: Nejde ani tak o servis, ale o sms, jinak ti to pošlu, ale až v neděli.. nyní již nemám čas.... zatím

Jacek napsal:
Nyplzet napsal:
Zdravím,

chtěl jsem se zeptat jestli někdo nezná či nemá kontakt na autora zvuků pro 830(M262)???? :)

No to je moje práce, co potřebujete?

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat jestli by bylo možné dát svolení o použití Vašich zvuků z toho to motoráku do hry Trainz. Pochopitelně že jako autor zvuků a úpravy zvuků by jste uveden byl (bylo by jasně uvedeno že se jedná o zvuky z MSTS od vás). U nás v Trainzu by to bylo pro loko: M262 od Steffana, TU47 a T334. :)

Nyplzet napsal:
Zdravím,

chtěl jsem se zeptat jestli by bylo možné dát svolení o použití Vašich zvuků z toho to motoráku do hry Trainz. Pochopitelně že jako autor zvuků a úpravy zvuků by jste uveden byl (bylo by jasně uvedeno že se jedná o zvuky z MSTS od vás). U nás v Trainzu by to bylo pro loko: M262 od Steffana, TU47 a T334. :)

Máte můj souhlas, nevidím v tom žádný problém.

Back
Nahoře