Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
Lord napsal:
Ve všech add-onech GERMAN RAILROADS se dají startovat všechny dieselové lokomotivy zahrnuté v trainsetu, čili ...
V tomto směru není až tak co čerpat, to startování zmákli už Němci na klávesu V. Ale je tu pár maličkostí, kvůli kterým se do toho nehrnu:
- nemám žádnou nahrávku startu a stopu na žádnou řadu
- v MSTS je to jen zvukový efekt, nic mi nebrání v rozjezdu, což mi vadí nejvíce. Leda by Džordž něco vymyslel.
- v reálu je nutno po nastartování nechat motor běžet pár minut na volnoběh a pak teprve jet. V příručce pro lok. 742 je uvedeno 10 minut
- lepší využití klávesy V je pro zhasnutí náv. opakovače.

Jacek napsal:
Lord napsal:
Ve všech add-onech GERMAN RAILROADS se dají startovat všechny dieselové lokomotivy zahrnuté v trainsetu, čili ...
V tomto směru není až tak co čerpat, to startování zmákli už Němci na klávesu V. Ale je tu pár maličkostí, kvůli kterým se do toho nehrnu:
- v MSTS je to jen zvukový efekt, nic mi nebrání v rozjezdu, což mi vadí nejvíce. Leda by Džordž něco vymyslel.
- v reálu je nutno po nastartování nechat motor běžet pár minut na volnoběh a pak teprve jet. V příručce pro lok. 742 je uvedeno 10 minut

Džordžovi jsem už kdysi psal, že úplně ideální by bylo povolit u diesel engu položku pantograph - analogie je zde úplně stejná - ploutev dole=motor stop = nejedem, ploutev nahoře=motor start=jedem ....a bez pravých čivav. A je to jak se zvukovými, tak funkčními efekty.

Zhasnutí NO - jeden malý bit pro náv. znaky a šlo by to rozlišovat automaticky, jestli se přenáší nebo nee....ale to asi nabourá docela návěstní scripty pro všechny tratě, takže tady asi to V zůstane docela dlouho.....

Občas tak přemýšlím o MSTS a napadají mě nějaké věci (= fantasmagorie :D ), jedna z nich je: bylo by možné dát dieselové lokomotivě status parní mašiny a fungovala by potom? Parní mašina totiž používá mnohem větší množství tlačítek na klávesnici než dieselová a ty tlačítka by se (asi?) dala použít na ovládání i jiných funkcí než je defaultně nastaveno. Co třeba animace otevírání a zavírání dvířek od kotle, je třeba možné místo toho namapovat klávesy na otevírání a zavírání dveří vlaku? Nic z toho jsem nezkoušel, jsou to jenom takové hodně teoretické úvahy při použití selského rozumu, které mě tak napadly po pěti letech strávených s MSTS... :D

Lord:
Dalo by se o tom uvažovat jedině v případě, že by Džordž nějak udělal, aby veškeré Triggery fungovaly bez ohledu na druh trakce a bez ohledu na pohled kamery (z kabiny i z venku). Dal by se třeba ozvučit bzučák prokluzu, kompresor a přídavná brzda by byla slyšet zvenku, u parních lokomotiv by se dalo udělat syčení páry z otevřených odvodňovacích ventilů (v reálu se mění podle rychlosti)a spousta dalších věcí. Už po tom volám dost dlouho :roll:
Zatím to jaksi nejde - zkus použít zvuky parní lokomotivy u dieslu, apod. Krom píšťaly nepůjde ovládat nic jiného.

Jacek napsal:
Lord napsal:

niekde som čítal ale už neviem kde, že si chcel spraviť aj verziu zvukov pre sergeja so štartovaním motora a tu píšeš, že žiadne nahrávky nemáš, ďalej si myslím, že to štartovanie je o kompromisoch niekto by bol za to iný nie takže podľa mňa by nebol problém spraviť niečo také xxxcab.sms xxxeng.sms xxxstartcab.sms xxxstarteng.sms a už je len na používateľovi ako sa rozhodne či bude motor štartovať alebo nie.

pegas napsal:
niekde som čítal ale už neviem kde, že si chcel spraviť aj verziu zvukov pre sergeja so štartovaním motora a tu píšeš, že žiadne nahrávky nemáš...
No to jsem přesně čekal, za jak dlouho mě zas někdo chytí za slovo a vyčte mi, že jsem slíbil a jakto, že to ještě není a kdy to konečně bude... :mad: Četl si to na mých stránkách u zvuků pro sergeje. To je jediná nahrávka, kterou mám, resp. už hotový zvuk z nějakého německého archivu. Jiné nahrávky prostě nemám, takže to zatím nemám v "pořadníku"
Mimochodem v poslední misi pro trať Luhačovice je použitý právě sergej a začíná se v jízdě. Jak chceš ošetřit toto? Startovat za jízdy?

Naposled editoval moderátor:
Jacek napsal:
Mimochodem v poslední misi pro trať Luhačovice je použitý právě sergej a začíná se v jízdě. Jak chceš ošetřit toto? Startovat za jízdy?
Ako už bolo povedané aktivity pod Bin 1.6, by sa nemali začínať za jazdy, pretože nastáva prúser pri prechode na druhé stanovište. Okamžite pri prechode stroj štartuje ako raketa na rýchlosť zadanú pri štarte aktivity. Takže štartovanie za jazdy by som neriešil.

Nebulus:
Souhlas, ale v každém případě nejdřív budu chrlit nové balíčky zvuků a ten sergej snad až potom.

Mňa by veľmi zaujímalo kedy a či vôbec pôjdu von tie zvuky pre elektriky ktorých ukážku si mal na stránkach. Znelo to veľmi zaujímavo.

Poznámka moderátora: Pegas a všetci ostatní nedočkavci - niekoľkokrát bolo spomínané, aby ste neuháňali autorov zbytočnými otázkami typu čo robíte a kedy to bude hotové. Hlavne nie vtedy, keď sa nijako na tom nepodielate.
Nabudúce nebude poznámka, ale rovno napomenutie a po ňom začnem takéto zbytočné drísty mazať.
Tax

pegas napsal:
Mňa by veľmi zaujímalo kedy a či vôbec pôjdu von tie zvuky pre elektriky ktorých ukážku si mal na stránkach. Znelo to veľmi zaujímavo.
No až půjdou, tak půjdou - uvědom si, že řada z nás chodí taky do práce. Zkus se takto zeptat nějakého modeláře - na otázky kdy to konečně bude a jak je vůbec možné, že to ještě není Ti nikdo asi odpovídat nebude :!:

nebulus napsal:
Jacek napsal:
Ako už bolo povedané aktivity pod Bin 1.6, by sa nemali začínať za jazdy, pretože nastáva prúser pri prechode na druhé stanovište. Okamžite pri prechode stroj štartuje ako raketa na rýchlosť zadanú pri štarte aktivity. Takže štartovanie za jazdy by som neriešil.

Omyl. I tento stav se musí řešit. Celý úkol totiž může být postaven tak že se mezi kabinami nepřechází.

Ppoollll: Môže byť aj taká úloha, ale napríklad začneš s mašinou vo výkone a súčasne so zabrzdenou priebežnou brzdou. Takže to štartovanie je len daľšia v rade nologickostí, ktoré nastanú pri takomto druhu aktivity a Bin 1.6.

Ppoollll napsal:
nebulus napsal:
Jacek napsal:

Omyl. I tento stav se musí řešit. Celý úkol totiž může být postaven tak že se mezi kabinami nepřechází.
Mám jiný názor. Pokud se už jednou jede v MSTS BIN, tak bych dal začátek aktivity, kdy je vlak v pohybu jako absolutní zákaz.
Ikdyž se v aktivitě na druhé stanoviště nepřechází. Přece jen je zde tato volba na klávesu 1 a mě se tohle stalo mnohokrát, že jsem ji stiskl omylem. Také je ji nutné stisknout v případě, že mám rychlostní limit 0. (při šibování)

Je to samozřejmě hlavně na tvůrcích aktivit, ale můj pocit je, že se snažíme simulovat realitu. A v ní samozřejmě fíra nezačíná šichtu na jedoucím vlaku. Buď bere mašina odstavenou v depu, ve stanici anebo střídá kolegu "na ose" ve stanici.
Pokud už má začínat aktivita na širé trati, tak třeba tím, že stojím u vjezdového návěstidla a čekám na návěst dovolujiící jízdu..... Možností, jak se s tím alespoň trochu reálně vypořádat, je spousta. Takže za mě - začátek aktivity se stojícím vozidlem.

Jacek napsal:
pegas napsal:
No až půjdou, tak půjdou - uvědom si, že řada z nás chodí taky do práce. Zkus se takto zeptat nějakého modeláře - na otázky kdy to konečně bude a jak je vůbec možné, že to ještě není Ti nikdo asi odpovídat nebude :!:

prepáč jacku ja som to tak nemyslel ako som to napísal, ja tiež nemám rád keď ma naháňa niekto kto mi absolútne nepomáha.

Ahoj!
Mohl by mi někdo prosím poradit jak nastavit u E499.0 zvuky tak, aby se při každém vyřazení stupně přehrál zvuk stykače?

Čouda napsal:
Ahoj!
Mohl by mi někdo prosím poradit jak nastavit u E499.0 zvuky tak, aby se při každém vyřazení stupně přehrál zvuk stykače?
Vydrž, to už je hotové, ale jsou tam ještě nějaké nesrovnalosti.

Jacku, prosímtě, když jsi na drátě. Po úpravách zvuku v trati "Lokálka zatáčka" jak jsi mi poslal waw a sms. (V sms jsem jen stáhl hlasitost přehrávání) mám problém. Tento zvuk je v trati OK, ale od té doby když jedu po koridoru, tak tohle pískání na lokálkách se mixuje do zvuku "Koridor zatáčka" včetně ostré. Ale aby toho nebylo málo, tak u těchto koridorových zvuků mi u externího pohledu se mixuje i zvonění závor. Nechápu, jak se tohle mohlo narušit, když to těchto souborů žádné změny dělány nebyly a začalo to takto zlobit po doplnění Tvých lokálkových zvuků.

Ale nějaká vazba tam asi bude, protože před Tvými úpravami se mi na "Lokálka zatáčka" přehrával "zvuk koridor zatáčka"

Zbyněk Š:
Tak to netuším v čem je chyba, mě se to nestalo. Zkusím se na to podívat.
Jinak akorát jsem si všiml, že mechanické závory mají zvuk "véúdéčka", ale s tím nepohneme, přejezd může mít jen jeden zvuk.

Back
Nahoře