Zvuky

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna emihop
  • Datum začátku Datum začátku
ramelow napsal:
tak to som pochopil, ale kde ma byt umiestneny ten subor "Zvuky"...
Omlouvám se, předpokládal jsem, že pojem relativní cesta bude jasný.
Ostatní už řekli druzí.

Zdravim.
Jacku co řikáš na tohoto brejláka.Podotýkám že se jedná o Rumburkského kance 753 006
Kód:
http://leteckaposta.cz/568014706

Zbyněk Šemora napsal:
Ale dodržujme normy, má to být zde:

Sound ( "../../common.snd/Vozy/.......
Tak jsme se dohodli na první slezině.
no jo, ale bez zvukaře :( Bohužel ta norma je bez rozdělení podle trakcí nepoužitelná, pokud teda budu tvořit steným tempem.

Zbyněk Šemora napsal:
Viz nově laděný Kyklop, zapomněl jsem to Jardovi napsat:

Sound ( "../../zvuky/loko_diesel/750/759cab.sms" ) Což je špatně.
Což není špatně, protože je tam odkaz na balík zvuků z mých stránek, který jinde není.

ten adresar "zvuky" som kopiroval na to spravne miesto,ale nemohol som ho otvorit. nesiel ani vymazat ani nic ine. tak som zlozku trainset premenoval, vytvoril novu a tam som nakopiroval vsetko okrem tych zvukov.teraz mi uz nejde otvorit v zlozke trainset vobec nic. ani vymazat, ani skopirovat, ani premiestnit. takze ma asi caka preinstalacia.

ramelow napsal:
...teraz mi uz nejde otvorit v zlozke trainset vobec nic. ani vymazat, ani skopirovat, ani premiestnit. takze ma asi caka preinstalacia.
Nevyskakuje ta oblíbená hláška windows o tom, že nějaký soubor se právě používá? Pokud ano, stačí restart. A nebo mít program Unlocker, který ty "právě používané" soubory odemkne, pak se dají smazat, přejmenovat, přemístit.

ramelow napsal:
ten adresar "zvuky" som kopiroval na to spravne miesto,ale nemohol som ho otvorit. nesiel ani vymazat ani nic ine. tak som zlozku trainset premenoval, vytvoril novu a tam som nakopiroval vsetko okrem tych zvukov.teraz mi uz nejde otvorit v zlozke trainset vobec nic. ani vymazat, ani skopirovat, ani premiestnit. takze ma asi caka preinstalacia.
Tohle vypadá na nakopnutou tabulku filesystému, udělej scandisk (nejlépe úplný), podle výsledku se pak zařiď, možná pomalu umírá disk - takhle to začíná, než klekne. Zavčasu zazálohuj.

Jacek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ale dodržujme normy, má to být zde:

Sound ( "../../common.snd/Vozy/.......
Tak jsme se dohodli na první slezině.
no jo, ale bez zvukaře :( Bohužel ta norma je bez rozdělení podle trakcí nepoužitelná, pokud teda budu tvořit steným tempem.

Zbyněk Šemora napsal:
Viz nově laděný Kyklop, zapomněl jsem to Jardovi napsat:

Sound ( "../../zvuky/loko_diesel/750/759cab.sms" ) Což je špatně.
Což není špatně, protože je tam odkaz na balík zvuků z mých stránek, který jinde není.
No jo, ale co teď? to mám všeho nechat a začít přepisovat asi 1000 zápisů v engech? To je jednodušší přepsat ty dva engy do norem dle první sleziny. Nebo udělejme další slezinu, domluvíme novou složku pro zvuky a najde se dobrovolník, který těch tisíc engů přepíše. Není to opravdu zbytečné?
Copak je takový problém se opět domluvit? Pak se jen jedná o dobrovolníka, který asi 1000 engů přepíše do nových norem. (takový se asi těžko najde)
Nedávno se s námi rozloučil ladič Bob, takže lidí pro úpravy engů je opravdu nedostatek. Tady se nejdená o jednotlivé modely, ale o Trainset jako celek. Pokud nebudou normy, vznikne jen jeden velký chaos.

Zbyněk Šemora napsal:
No jo, ale co teď? to mám všeho nechat a začít přepisovat asi 1000 zápisů v engech? To je jednodušší přepsat ty dva engy do norem dle první sleziny. Nebo udělejme další slezinu, domluvíme novou složku pro zvuky a najde se dobrovolník, který těch tisíc engů přepíše. Není to opravdu zbytečné?
Copak je takový problém se opět domluvit? Pak se jen jedná o dobrovolníka, který asi 1000 engů přepíše do nových norem. (takový se asi těžko najde)...
Pokud nebudou normy, vznikne jen jeden velký chaos.
On ten chaos je už od zavedení té normy, přitom Ppoollll už dlouho před slezinou prosazoval právě ZVUKY, no asi byl přehlasován, já jsem na slezině nebyl. Tohle se tady pravidelně objevuje, kvůli tomu jsem sepsal proč nic nechci měnit http://jacek-msts.ic.cz/paginy/common-zvuky.htm . Stačí se podívat o pár stránek zpět, čerstvý příklad je s tím brejlovcem - uživatel si stáhne z mých stránek zvuky, ale zkopíruje to někam jinam. Tam už ale před tím něco měl a mašinu má ozvučenou jako traffic. A já mám vědět kde je chyba? Měl původní zvuky od Dejva, či od Kapouna? A stáhl je od Vás, ze sinusu, od Duusa, či od Dejva? Měl tam nějaký pos.sms. Kde ho vlastně vzal, když v nových zvucích není? U modelu nebo kabiny se ještě nestalo, že by dva autoři vyrobili stejnou věc a všechny soubory měly stejný název. U zvuků to ale tak je, takže Kapounův sms částečně funguje s mými wav, ale poněkud jinak.
Pokud jde o umístění zvuků, nezáleží na tom, jak se jmenuje hlavní složka a kde je, ale na struktuře podadresářů opravdu nic měnit nebudu, protože se v tom musím vyznat já sám jako autor a uživatelům je to jedno, ti se v tom "nehrabou". Aktuálně má moje složka ZVUKY 783 MB a 8845 souborů včetně rozpracovaných zvuků. Zveřejněná je tak polovina.
Další věc jsou verze. Asi jsem jediný zvukař pro MSTS, který dělá aktualizace. Takový Němec Wespe udělal v roce 2002 primitivní zvuky pro V 100 a tím to prostě hasne. Jako kdybychom stále jizdili s GP38 nebo Dash9... Teď jsem měl dotaz v návštěvní knize, proč jsou u řady 753 zvuky právě z Dash9. Prý to stáhl ze sinusu. Tak to už není muzeum, ale pravěk. Moje zvuky jsou na různých webech, ale všechny v aktuálních verzích jen u mě. Čili není problém přepsat dva engy na common, ale až vydám aktualizaci (už teď se zvedla vlna kritiky), tak bude zas jen u mě, pokud ji nehodíte na sinus. Kolik zvuků z tohoto seznamu http://jacek-msts.ic.cz/paginy/zvuky.htm máte? A jak staré?

Naposled editoval moderátor:
JOHNZ napsal:
Zbyněk: Alebo pustiť KČ 550,- a kúpiť si toto: http://www.funduc.com/search_replace.htm
O 550 kč nejde, ikdyž nevím, co to nabízíš za produkt. Tady se jedná o to, že všichni máme ústa a pokud něco přestane vyhovovat, tak je vhodné se nějak sejít (domluvit i po emailu) a nějak se dohodnout. A ne aby se člověk jen úplně náhodou dozvěděl, že někdo změnil normy, aniž by informoval ostatních zůčastněných. Po první slezině Martens soubor norem všem zveřejnil, takže všichni věděli oč jde a tenkrát se zařídit nebyl takový problém, protože vozidel bylo podstatně méně. Také se větší část Trainsetu za ty roky do systému předělávala.

Naposled editoval moderátor:
Jacek:Pokud jste tři zvukaři, tak se domluvte mezi sebou. Ale pak by musely být i tři trainsety. Zvuky přece souvisí s nastavením engů, takže není možné jen tak vydat balík zvuků, aniž by uživatel věděl, na jaký trainset jej může nainstalovat. Já už leta spravuji TBP a je smutné, že se vše dozvídám jen tak z fóra. A jestli se složka jmenuje common.snd nebo zvuky přece programátorsky není rozdíl. Podstatné bylo tenkrát to, že přepsat common na zvuky by bylo podstatně víc práce než nasměrovat jen nové modely do common.snd.

Zbyněk Šemora napsal:
Jacek:Pokud jste tři zvukaři, tak se domluvte mezi sebou. Ale pak by musely být i tři trainsety. Zvuky přece souvisí s nastavením engů, takže není možné jen tak vydat balík zvuků, aniž by uživatel věděl, na jaký trainset jej může nainstalovat. Já už leta spravuji TBP a je smutné, že se vše dozvídám jen tak z fóra.
No jenže jak jsem psal, já jediný dělám zvuky a ladím na konkrétní engy (nebo ladím i ty engy). Dejv už bohužel skončil a čas od času se objeví nováček, který na základě mých sms (stejné názvy souborů) vyrobí nějaké nové zvuky a s nějakým laděním se nezabývá. Protože to ale zpracováním wav zaostává a oprava není a nebude, no tak vyrobím časem svoji verzi, ale názvy souborů použiju taky svoje, tím pádem ale stejné - principem mojí tvorby je, že vezmu nějaký blok z jednoho sms a vložím do jiného, pouze změním řadové označení v odkazu nemůžu přemýšlet jaký tam má být název, protože je vždycky stejný.
Zbyněk Šemora napsal:
A jestli se složka jmenuje common.snd nebo zvuky přece programátorsky není rozdíl. Podstatné bylo tenkrát to, že přepsat common na zvuky by bylo podstatně víc práce než nasměrovat jen nové modely do common.snd.
to jsem psal výše, na názvu a umístění hlavní složky nezáleží, nezbytné pro mě jako autora je jen rozdělení podadresářů na jednotlivé trakce:
- elektriky
- páry
- diesly
- motory
- speciály
Na názvech opět nezáleží. (možná by bylo ideální jen jedno písmeno podobně jako na Kryšpínových tabulkách - E, P, T, M, S místo dlouhých názvů?) Další rozdělení podle řad nutné není, viz parní nebo elektrické lokomotivy v jednom balíku. To je hlavní problém, proč nemůžu přejít na common, protože je tam všechno v kupě.

Robo napsal:
Mal by som pár pripomienok k zvukom 750 a atď.

Mám pocit, že hodnota v parametri DieselEngineMaxRPMChangeRate, ktorá činí 25, je pomalá.

Trakčné motory - pri 751 som to ešte ako tak bral, však tam dominuje SM, ale na 750, kde je zvuk TM dominantný, si myslím že sa od toho skutočného strašne líši. Podľa mňa sa k zvukom TE 005 najlepšie dostal Dejv.
Tak dnes mě napadl velmi jednoduchý způsob jak to obejít. Turbo bude nadále reagovat podle řádku "DieselEngineMaxRPMChangeRate", hlasitost trakčních motorů bude ale závislá na poloze kontroléru, čili po shození na 0% TM ihned zmlknou. Taky jsem přidal samotnou hlasitost. Aktualizace bude během pár dnů. :wink:

Robo napsal:
Jacek napsal:
Robo napsal:
Mal by som pár pripomienok k zvukom 750 a atď.
Aktualizace je na mých stránkách.

Môže byť. Ja som si nastavil parameter "DieselEngineMaxRPMChangeRate" na hodnotu *100*.
Ten je třeba vrátit opět na 25 kvůli pískání turba. Musí se logicky měnit stejně jako zvuk motoru. Zvuky TM jsou už na něm naprosto nezávislé :!:
V dalších aktualizacích opravím i ostatní diesly

Stáhl jsem si vůz Zssk_Smmps a tam je tento odkaz : Sound ( "../../common.snd/Vozne/Plosina4n.sms . Bohužel nemůžu tento zvuk nikde sehnat a tak bych měl prosbu jestli by někdo nevěděl kde se dá sehnat. Dík.

Matýsek napsal:
Stáhl jsem si vůz Zssk_Smmps a tam je tento odkaz : Sound ( "../../common.snd/Vozne/Plosina4n.sms . Bohužel nemůžu tento zvuk nikde sehnat a tak bych měl prosbu jestli by někdo nevěděl kde se dá sehnat. Dík.
Kdyby autor ráčil dodržovat normy, tak takový problém není. Nejprve byla složka Vozy, někomu to vadí, tak to musí přejmenovat na Vozne.
Zkus řetězec ve wagu změnit na například:
Sound ("../../common.snd/vozy/CDvuzNakl4nLozeny.sms" )
A pokud máš trať BP, nebudeš mít žádný problém.
Sice nebudeš vychutnávat zvuk plošiny,.....

Zbyňku díky už to jde. Lepší nějaký zvuk než žádný. Já stejně podle zvuku nepoznám jestli je to plošiňák nebo ne.

Back
Nahoře